Balık avcılığında en önemli konu av mahallinin belirlenmesidir. Çünkü olta takımı çok iyi yapılmış ve çok uygun yemlere sahip olsanız da bölgenizde balık yoksa avın boş geçeceği açıktır. Bu nedenle bir olta avcısının ilk öğrenmesi gereken konu balığın bulanabileceği yeri saptaması veya tecrübe ile öğrenmesidir. Her balık türünün kendine göre davranışları olmakla birlikte bazı genel kaideler tüm balıklar için geçerlidir. Öncelikle balıklar kendilerinin pek çok düşmanı olduğu için emniyetli bulduğu bölgede yaşama eğilimindedirler. Balıkların bulanacağı yeri tayin eden ikinci konu ise balıklara yem olabilecek imkanların çok olduğu yerlerde balıkların gezmeyi tercih ettikleri alanlardır. Kısa ve öz olarak balıklar emniyetli yem imkanı bol veya iyi olan yerlerde bulunurlar. Avcılık mahallinin de bu görüşe göre aranmasında yarar vardır. Tatlı su balıkları açısından şu kısa özellemeleri yapabiliriz. Balık avlanacak yerin saptanması için öncelikle avlanacak balığın iy tanınması ve yemlenmeleri konusunda iyi bilgi sahibi olmak gerekir. Şöyle ki bu balık türü hangi yemleri sever. Durgun sulardan mı hoşlanır yoksa akıntılı suları mı sever? Yem alma alışkanlıkları sabah mı gecemi yoksa akşamüstü müdür? Derin yada sığ yerlerden mi hoşlanırlar? Mevsimlere göre alışkanlıklarında farklılık olur mu? Göç ederler mi? Genel olarak nehirlerde balıkların çoğu dip kısmı sert az su akıntılı yerleri tercih ederler. Bitki veya ağaç köklerine yakın yerler balıkların gizlenme yerleri olabilir. Alabalıklar çağlayanların alt kısmındaki kovuklarda akıntı ile gelecek yemleri almak için beklerler. Eğer bu yem sizin kelebeğiniz ise avınız rastgelecek demektir. Yine mesela turna balıkları ufak balığın bol bulunduğu mekanlarda kol gezerler. Saklandıkları yer ise bulabildikleri herhangi bir ot veya kamış gölgesidir. Levrek'e ise genelde gölet yerlerin dere girişlerinde sıkça rastlanır. Aslında her mekan burda balık olmaz diye geçilmemeli muhakkak birkaç defa olsa bile denemelidir. Bakarsınız çok güzel neticeler ile sonuçlanabilir. Unutmayın! "büyük balık büyük suda ve derin yerde olur" alıntıdır : geocities
ya kardeş sen yedek işinemi bakıyosun bu forumda yoksa bişeler öğrenmek bilgi edinmek amacı ilemi eğer yedek işine bakıyosan ayrı mesele he bilgi almak istemiyosan o zmaan foruma üye olmican sende araştır bul paylaşım yap bizde bilgi edinelim saygılarımla
Bunlardan zaten burada kaçar tane var biliyormu acaba bu arkadaşımız. Keşke bütün bu konuları tek bir başlık altında toplasaydı Gene iki gün sonra yeni üyelerden biri bunları bulamıyacak ve oda bi yığın konu açocak. Tabi Modların hiç işi gücü yok toplasınlar hepsini bi yere dimi
Saygıda kusur etme istersen Sevgili Gürkan, kimle ne şekilde konuştuğuna, kimin ne kadar bilgili olup olmadığına dikkat et, et ki sonra zor durumda kalma..!
. Gürkan, Herşey tamam iyi hoşta Bu tepkin fazla, Namık Abin ( Aranızdaki Yaş farkına bak istersen ) Sana kibarca söyledi.
ya müjdat abi bari sen yapma abim ya benim amacım herkes bişeler öğrensin illaki bi yerden bu siteye yedek yapmak değil amacım ben aradım bulamadım herkes kendi bilgisini yazmış ama beninm siteye eklediğim herşey profesioınel kişlerin bilgileri asıl olması gereken bilgiler ve ayrıca alıntı yapılan yer ise yabancı bir site türkçeye gönüştürüyorum ben bunları yani baya emek veriyorum bu yüzden kimse beni yargılayamaz bence herkes bu kadar emek verse aradığımız şeyi hemen bulurduk saygılarımla
tarkana bi yanlış anlaşılmasın namık abimin yaşını görmedim ben sol köşede silik bi şekilde durtuyormuş ondan bu tarzda sölem yaptım yoksa yanlış bişey sölemek istemedim ben inanın bana ben bilgi ve paylaşım yapıyorum herkes bişeler öğrensin diye tarkan abi
Gürkan kardeşim ben sana bişi demedim abicim ellerine emeğine sağlık.. Ben sadece keşke tek bir başlık altında toplasaydın dedim bu şekilde iki gün sonra sen bile bulamazsın bunları neden yanlış anladın beni Saygı benden güzel kardeşim öpüyorum yanaklarından.
çok kıskannçsınız he biz senin kuzularını yakalayamadığın kılıçlarını kıskanıyoruzmu çatttttttttttt çatladım galiba
namık abi beni yanlış anladınız siz ve benim senden ricam abi şu mza ayarlarını yeniden yapman mümkünmü abi çünkiyaş ve şehir sağ tarafta silik bir şekilde yazıyor ve görmem imkansızdı yani son anda farkettim bu imzanı en alta ortaya alman mümkünmü abi saygılarımla
. Birazcık daha dikkat edersen tamamdır. Müjdat Abinin dediği gibi uygun bir yerde tek bir konu aç ve hepsini tek sayfaya topla istersen. Bu konuda Mod Abi ve Ablalar Sana yardımcı olacaktır. Az laf çok iş. İyi Akşamlar.
selam gürkan kardeş istersen iftardan sonra bir uğra şehremini küçük parka ben de sana 300 metre yakında oturuyorum bizi kime sorsan tarif ederler ertan ve haldun sana hertürlü tüyoları ve senin bilmeyip te bizim bildiğimiz herşeyi anlatırız land roverci defenderci (avcı)ertan diye bir sor tarif ederler zaten başka deli yok müsait olduğun zaman bekleriz....
Artık çok geç yapamaz Bir konu açıldımı onu konu sahibi değiştiremez ancak Modlar değiştirir. ben onun için dedim demin zaten keşke en başından o şekilde yapsaydın diye şimdi Modlara gene iş çıktı derkenki kastım bundandı Ama kardeşimiz güzel konulara değinmiş hakkını verelim teşekkürler. Artık başka konularında varsa bekle Modlar hepsini bi yere toplasınlar sende onların altında yeni konulara devam edersin
bende zeytinburnunda oturuyorum eşim melek hatun mahallesinden aynı mahalleli sayılırız bende geliyimmi abi