merhaba arkadaşlar bir sorum olacak acaba yakaladığınız balıkları nasıl muhafaza ediyorsunuz çünkü herkes değişik bi şey söylüyor bu konuda örnek ;ben tuttuğum balıkları temizler yıkar tuzladıkdan sonra buzluğa o şekilde atarım acaba başka saklama yöntemi varmıdır doğrusu hangisidir şimdiden bilgiler için teşekkürler hepinize rastgele
serkan abi benim bu siteden okuduğum bütün yöntemler genel olarak böle ayıkla yıka tuzla buzluğa ama başka bi yöntem bilmiyorum
Ben balıkları öldükten sonra temizlemeden poşetleyip buzluga atıyorum ne kadar kalırsa kalsın zaten bozulmuyo da ama lezzetinden de bişey kaybetmiyo önceden temizleyip tuzlamadan suyunu süzüp buzluğa atıyodum ama şimdi daha iyi oluyor.
balığın tamamen öldüğünden emin olduktan sonra temiz suyla bile yıkamadan vakumlu çift poşetin içine ve doğru derin dondurucuya, lezzetinden hiçbirşey kaybetmiyor, temiz suyla yıkayıp sakladığımda,çözülüp pişirme esnasında biraz daha yavanlaşıyor,
Baliğin Taze Kalmasi Için, önce Temizle, Temizlerken Içme Suyu Kullanma, Hafif Baliği Tuzla, Alüminyum Folyoya Iyi şekilde Sar Ve Buzluğa At. Kendi Denemelerim Sonucunda En Iyi Saklama şekli Bence Bu. Inşallah Yardimci Olmuşusuzdur. Rastgele
Naçizane tavsiyemde , balığı tuzlamayın , zira sitede de dikkatinizi çektiyse kurutmalık işlermleri için tuzluyoruz balığı yani yağı gitsin diye.Tuzlayıp dolaba attığınız balıklar doğal yağından epey bir miktarda arınmış ve tatsız tuzsuz olup kuru kuru oluyor.Saygılarımla...
herkese verdiği bilgiler için teşekkürler güzel verimli bir konu olmuş. ama birşey sorcam balık tuzlama ve balık kurutma nasıl oluyor. daha doğrusu kurutulmuş balığı ve tuzlanmış balığı ben nasıl yicemmmm
Balık bence en güzel midede saklanır balık çoksa denizden çıktığı gibi hiç temizlemeden buzdolabı poşetiyle saklanır ayrıca balık evde pişirilecekse denizde ayıklamak deniz suyu ile temizlemek balığın lezzetini arttırır afiyet olsun rastgele