Balık sepeti hk.

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında emreseven tarafından paylaşıldı.

1. emreseven

emreseven Emre

Arkadaşlar balık sepeti kullanan bir arkadaşımdan aldığım bilgilere göre gece bırakma ile balık avlama şansımız oluyormuş.

Konu hakkında bilgim yok ancak biraz araştırma yaptım.Yasal olup olmadığı konusunda şüphelerim var.Sadece yemlik balık tutmak için bu düzeneği kullanmak istiyorum.O yüzden küçük ve kayabalığı vs. yakalamak için kullanacağım bu sistemi.Sakıncası var mıdır ?

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sepetle balık tutmak yasak. Tutarsan ayıplarız seni burada genellikle.

3. mehmet sarıkaya

mehmet sarıkaya Mehmet Sarıkaya

Yarım saatte kıyıda yeterince yem için kaya balığı yakalayabilirsin diye düşünüyorum sepete ne gerek var hem yasak sanırım

4. Querorz

Querorz Fatih

Denizde C4 patlatsanız bile bu ülkede bir yaptırım söz konusu değil. İnsan kendi vicdanıyla başbaşa bu ülkede. Yasal değil fakat bir kaç tane yemlik balık yakalamak için sepet kullanmanın bir zararı yok bence.

Kayabalığı yakalamak için sepete gerek yok bence de. İğnelere herhangi bir yem takıp kayaların arasına indirin. Sepetten daha çok verim alırsınız. 1-2 kere Bostancı'da sepet çıkaranlara rastladım. İçlerinde 1-2 tane kayabalığından fazlası yoktu. Ben aynı yerden oltayla 1 saatte 8-10 tane yakalarım.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Peki yemlik veya yemelik balık tutmak için azıcık dinamit atmanın ne gibi bir zararı olabilir ki?

Bana da dinamitle balık tutmanın inceliklerini öğretir misiniz hem?

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yani sen de adamı dinamitçi yaptın, çıktın.:confused:

7. bayramincekara

bayramincekara BAYRAM

c 4 üde karıştırcaksınız şimdi :D

8. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    O sepet denilen şeyin asıl adı pinter.Ve bu şekilde avlanmak tebliğe göre yasaktır malesef.

9. onurserdar

onurserdar onur serdar katırcı

Favori Kamış:
    Savagear RoadRunner 210cm spin kamış 12-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40 makine
  10. mehmet sarıkaya

mehmet sarıkaya Mehmet Sarıkaya

Dinamite vereceğin parayla balık almak daha akıllıca bence. Sonuçta patlayıcı madde kendine zarar verebilirsin. Ayrıca balık tutmak zevk işi stresten uzaklaşma kaçma yolu bizim için. Bu tür av şekli avcılık değil katli yam. Örneğin sazan için attın dinamiti. O landa yaşayan diğer tüm canlıları da öldürmüş olacaksın yuvalarına zarar vereceksin falan filan değer mi. 2 balı için yüzlercesini katletmeye?

11. Querorz

Querorz Fatih

Ne alakası var?? Dinamitle hangi balığı öldüreceğinizi seçemezsiniz.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sepetle seçebilir misin?

13. Querorz

Querorz Fatih

Sepet ağ gibi değil ki. İçine giren balığa zarar vermez. Biraz insafınız varsa ve yemlik balığınızı alıp gerisini salarsanız bence vicdani sirkülere uyulmuş demektir. Önemli olan av şeklinden çok zihniyettir bana göre. Meşru tekniklerle avlanıp da 15 cm'lik levrekleri katledenleri de görüyoruz.

Gerçi bir insanın zihniyeti iyi bile olsa sepete giren kiloluk levreği görünce bunu alıkoyacak mıdır yoksa salacak kadar mert midir? O yüzden sepeti meşru saymak da çok akıl kârı değil.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Benim vicdani sirkülerimde dinamit bir sorun teşkil etmiyor olamaz mı?

Bu işler, vicdana bırakılacak işler mi? Meşru dediğin tekniklerle 15 cm levrekleri katledenlerin vicdanı, ellerine sepet alınca mı uyanacak?

Diğer yandan, sepet umduğundan daha çok balık girer, pek çoğu da orada ölür, yengeçlere vs. yem olur.

Tebliğlerde yasak denilen şeyleri, bu şekilde kendimizce hoş görmek, makul saymak vs. ancak kurallara uyulmamasını özendirir, meşru kılmaya başlar.

Tebliğdeki bir takım yasakları eleştirebiliriz, anlamsız görebiliriz. Ama bu bizi ona uymaktan alıkoymamalı. Ve dahası, bu yasakları çiğnemeye hiç kimseyi de teşvik etmemeliyiz. Aksi durumda, hiç kimsenin yaptığı işe kötü demeye ve onu bundan alıkoymaya yüzümüz olmaz.

Sepetle avlanmak yasak. Bunu tartışabiliriz, ama tartışırken bu yasağa uymak zorundayız. Hiç kimseye de, "aman canım bir kaç yemlik tutmak için sepetin ne mahzuru olabilir ki?" diyerek yasağı çiğnemeyi meşru gösteremeyiz.

Sepetle amatör avcılık umulandan çok çok daha fazla zarar verir. Özellikle belli noktalarda, amatörün limtilerini kat kat aşan balık itlafına sebep olabilir. Bu yüzden bir amatör olarak, tebliğ aksini söylese bile sepet ile avcılığa karşı olurum her zaman.

Bir kaç yemlik kefal (ilarya) tutmak için ne taklalar attığımı bir ben bilirim. Ama damacanayı kesip boğazını ters çevirmeyi, içine de ekmeği boca edip toplamayı da iyi bilirim aslında. Eğer bunu yapmıyorsam, tebliğe uygun olmadığından ziyade, nasıl gereksiz katliama sebep olduğunu çokca gördüğüm içindir.

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Aaaa sen amatörmüydün;)

Ama alt yazını alkışlıyorum:) işte amatör balıkcının düşünceleri böyle olmalı,Bravo Serdar:thumb:

16. furunotr

furunotr Haluk

Tam

https://www.google.com.tr/search?q=...e_rd=ctrl&ei=Ksw5U9fqKaTo7AbphoGgDg&gws_rd=cr

tadında olmuş...:)