Balık sevdası, bizi 7-9 kasım 2013 tarihleri arasında, İzmir Çeşme Dalyan limanına attı. 3 arkadaş Perşembe öğle üzeri atladık uçağa, ver elini İzmir. Kiraladığımız arabamıza atlayıp Karşıyakadan taze gelmiş yemlerimizi aldıktan sonra, kendi yiyecek ve içeceğimizi de alıp yola koyulduk. Yem çok fakat hava şartları müsait değil. Balık için endişeliyiz ama yeme içme konularında keyif yapacağımız için pek de umurumuzda değil. İzmirden çıkmadan kokoreç lerimizi altlık yaptık ve Ilıcada akşam için bir şeyler ararken , bir de ne görelim. Söğüşcü. Hemen nevaleyi hazırlattık. Akşam teknede keyif yaptıktan sonra uyku tulumlarımızı da çekip yattık. (tekne diyorum, çünki, 8 metre, kamaralı ahşap 85 bg. ,lavabo, wc vs., 3 metre fiber sandallara da tekne diyenlere hoş bakmıyorum. ) İkinci gün hava gerçekten sert esiyordu. Kahvaltıdan sonra, atladık arabaya, Ildırı, Balıklıova, Mordoğan, ılıca .çevre gezisi yaptık. Akşamüzeri hava kalır gibi oldu. Kaptan haydi gidiyoruz adanın kuytusunda yatar , sabah vakit kaybetmeyiz dedi ve çıktık denize. Demir atınca başladık mercanları çekmeye. Ve tavaya atmaya. 3. Gün ise akşamüzerine kadar avlanıp İzmir Adnan Menderes Havaalanına doğru yola çıktık. Mercan, Gopez, kalamar . Deniz ana ne verdiyse şükredip gece 23.00 uçağı ile İstanbula döndük. Balık bahane, gezmek şahane. Herkese nasip olsun. Havaalanında. Kokoreççide. Sülünezler taze gelmiş. Mercan. Tutulanlar direkt tavaya. Ayıklanmayanlar da güzel oluyor. Pırıl pırıl tazecik. Mutlu yorgunluk ve kutlama. Daha iyileri sizlere rastgelsin.
Maşallah. Daha okumadım ama resimlerden sonra orada olmak çok guzel olsa gerek dedim. Avlarınız ve av raporlarınız daim olsun ben şimdi okuyayım.
Tam bir keyif olmuş. Raki, balik. Kokoreç mi? Olsaydı da yeseydim. O sahneye birkaç dakika bakakaldım Erdinç abi. 3 kişi arasına kareyi tamamladım zihnimde.
abi avınızı kutlarım . söğüşcü derken.. izmirin söğüşü yani kelle söğüşdenmi bahsediyoruz ? ozaman 2. kez kutlarım abi
Teşekkürler iyi dilekler için. Nuri kardeş kokoreçi çok seviyorsun demek. imkan olsa da beraber yiyebilseydik. Her zaman da geçerlidir teklifim. Bir de, İzmir'in söğüşçüleri meşhur. Hele ki Alsancakta idi galiba bi adam 1 metrelik tezgahta belli sayıda yapıp satıyor. Dükkanlardan daha çok tercih ediliyor. Bizim yediğimiz kişi, İstanbul'a dükkan açmayı düşünüyormuş . Hasretle bekliyoruz. Yemek güzel bi şey. Sizlere de afiyet olsun.