balık sudan çıkmadan pişirme telaşı

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında okayarslan tarafından paylaşıldı.

1. okayarslan

okayarslan okay

sevgili arkadaşlar sizlerle paylaşmak istediğim bir olayı anlatmak istiyorum biraz traji komik olmasındaki sebeb ise bir su kaplumbağasıyla vermiş olduğum mücadele her zamanki gibi hem gözlem hemse avlanmak için gittiğim barajda oltamı salladım havanın sıcaklığı beynime geçmişti oltayı sabitledikten sonra bir ağaç gölgesinde bekleme ye başladım çok geçmeden oltada takılı olan zil inanılmaz bir şekilde sallanmaya başladı oltanın ucu bir sağa bir sola hızlı bir şekilde hareket etmeye başladı ilk şaşkınlığımı üzerimden atar atmaz oltaya sarıldım aman allahım ne büyük bir balık bu böyle oltayı zabdedemiyordum makara öylesine zor dönüyorduki şaşkınlığım ve heyecanım artmış bir vaziyette kıyıya çekmeye çalışıyordum okadar kuvetliydiki kamışı ortadan kırdı elime misinayı dolayıp o şekilde yedek oltaya bağlamaya çalıştım olacak gibi deyildi en sonunda var gücümle misinayı çekmeye başladım biryandan çekerken biryandanda aklımdan bu balıkla vereceğim ziyafeti düşünüyordum o esnada suyun içne doğru gitmeye başladım ilk önce genişliği 30 cm yakın bir karartı gördüm heralde sazan yan yattı bana geliyor diye hesab ediyom çektim çektim çektim ayaklarımın dibine geldi gelecek anam dedim bu ne birde ne göreyim bir su kaplumbağası ilk gördüğümde tırstım ve olagan gücümle sudan kaçtım sonra ağzına takılan iğneyi nasıl çıkaracağımın hesabını yapmaya başladım yanına yaklaşamadım nihayetinde misinayı kesmek zorunda kaldım yani arkadaşlar balık sudan çıkmadan ben pişirmenin telaşına düştüm böylelikle buda bana bir ders oldu

2. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    hep düşünmüşümdür,
    acaba takılı kalan iğneler, bu hayvanlara bir zarar veriyor mu ???
    (balık, kaplumbağa vs)

3. xnode

xnode B.Cem HANER

Balık sudan çıkmadan pişirme telaşı başlığını görünce aklıma Çin'de yediğim bir yemek geldi. Aslen japonlar yapıyorlar bu yemeği.

Balığı canlı olarak kepçeyle yakalıyorlar. Solungacından tutuyorlar, sırtının iki yanına neşterle çizik atıyorlar. Sonra solungacından bir kanca geçirip kafası dışarıda kalacak şekilde çok kızgın yağa batırıyor 3-4 saniye kadar bekletiyorlar ve hemen tabağa koyup size veriyorlar.. Çok ürkütücü.
    Siz balığı çatalınız ile yerken, balık gözlerini oynatıp solungaçlarını kıpırdatıyor :(

İstanbulda'da bu yemeğin sunulduğu birkaç restaurant var :(

4. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Balıkçılık kanallarında izlediğim kadarıyla suda eriyen iğneler var. İğneler suya girdikten 48 saat sonra tamamen yokoluyor. İzlediğim programda kılıçbalığı avı yapıyorlardı. Tekne kıyısına kadar çektikleri balıkları misinayı keserek serbest bırakıyorlardı. Yani sportif balıkçılık. Balığın ağzında kalan iğne 2 gün sonra yok, çok güzel bir düşünce.

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Süper iğrenççç!!! Sen de Çin'de yedin yani?...

6. themad2

themad2 Serdar

Bende unkapanında martı çektim :D Oluyor bazen. Fakat bende bir hesap yoktu. Hayvana zarar gelmesin diye bi köprünün bi ucundan bi ucuna yürüdüm resmen .

7. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Son derece Atraksiyon ve Gerilim dolu bir konu olmuş.:D Yakalanan kaplumbağa, martı ve canlı pişirilip yenilen balık:eek: Özellikle Uzakdoğuluların bu yemek alışkanlıkları yüzünden, kendilerine sempati duyamıyorum bir türlü:mad:

8. ak100

ak100 Adnan AKYÜZ

En İyi Avı:
    kaya balığı - 0.05 kg
    Suda eriyen iğne.. iyi fikirmiş....

9. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Balığa saplanan iğnenin bir süre sonra balık vücudu tarafından atıldığını okumuştum yine buralardan.İnanmak istiyorum.

10. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    İğneyi çıkarmamış olmak yanlış tabii ama en azından elinden geleni yapmış arkadaş...Korkup öylece bırakadabilirdi. Kaplumbağa aslında birşey yapmaz çok kolay bir şekilde çıkarabilirdi. Türkiyedeki türler tehlikeli değil yani...

Diğer Japonlara gelirsek; ben bu milletten resmen iğrendim son duyduğum ve gördüğüm şeylerden sonra... Canlı canlı ahtapot yemek, çekirgeleri canlı canlı kızgın yağda pişirmek, canlı balık yemek, canlıyken maymunun beynini yemek gibi.... :(:( Anlatırken bile kusucam neredeyse... Suşi bile inanılmaz zararlı bir yiyecek, resmen bakteri yuvası... Japonların zaten neden tiplerinin kayık olduğu belli bence... Ayrıca teknoloji devi olabilen bir ülkenin bu insalarının hiç de zeki olduğuna inanmıyorum. Sadece bilgisayar ve teknoloji üzerine çok bilgili ve tecrübeli olduklarından dünya tarafından hep zeki insanlar olarak adlandırılıyorlar ki, bence çok yanlış. Ben Japonların ve Çinlerin orta zekaya sahip bir millet olduklarına inanıyorum. Dikkat edin, dünyaya yön veren kaç tane Japon bilimadamı var. Yok!!!

11. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    KAPLUMBAĞANIN TEHLİKELİ TÜRLERİ VARMI AVRUPA GÖLETLERİNDE, TİMSAH GİBİN YER Mİ İNSANI :)

12. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    :) Her tehlikeli olan yemez tabii. Ama ısırır ve çok tehlikelidir. Dünyada birçok tehlikeli tür var. Bazıları var ki; dünyada çene basıncında ilk 5 arasında olanlar var. Aslanı, kaplanı, kurtu, sırtlanı geride bırakan bir ısırma gücü var. Dişi olmayan kaplumbağa 452 kg.lık bir basınç uyguluyor. Ondan daha fazla basınç uygulayabilen tek hayvan timsah... :eek:

13. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Olmaz mı asıl oralarda var.

14. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    o zaman cahilliğime vurun gardaşlarrrrrr:rolleyes:

15. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tatlı su avı yapanların başına genelde gelen bir durum bende çekmiştim

16. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    biliyorsunuz benimde başım tosbahalarla belada

17. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Estağfurullah

18. mmaradona

mmaradona mehmet

balığın agzına saplanan igneyi kendiliğinden atacagını hiç sanmıyorum.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sanırım bir şeyleri karıştırıyorsunuz. Japonlara canlı balık, ahtapot filan yemez pek. Onu daha zaiyade, Tayland, Vietnam gibi yerlerde görürsünüz.

Çinliler ne bulsa yer. Ama Japonlar yemek kültürü açısından abes şeyler yesede, denizanası veya bilmemne şeysi gibi, yemek kültürleri pişmiş, daha süslü püslü, zengin yemeklerden yanadır.

Birde bir husus karıştırılıyor sanırım. Canlı ahtapot yemek, bir yemek değil, bir tür ritüeldir. Yani bir gösteridir, normal yemek olarak kabul edilemez.

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Birde suşi hakkında biraz daha konuşmak gerekiyor sanırım.

Bugün marketlerde, çiğ hamsi var ve satılıyor, afiyetle yeniyor. Lakerda da aynen, çiğ torik mesela.

Suşi ise, temel olarak aynı şekilde çiğ değil, marine edilmiş balık. Pirinç sirkesidir burada balığı pişiren. Bu husus nedense atlanıyor. Hakiki suşinin, pirinci atılır, sadece balığı yenir zaten. Onu pişiren, pirinç sirkesi, tıpkı lakerda veya akdeniz usulü hamsi gibi.

Normal koşullarda, hakiki pirinç sirkesi, balıktaki parazitleri ve bakterileri öldürür zaten.

Kısaca, suşiyi çiğ balık olarak niteleyip kötülemek pek gerçeğe uymuyor.