balık türlerinin korunması ve küçük balıkların salı verilmesi

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında dogan_duran889 tarafından paylaşıldı.

1. dogan_duran889

dogan_duran889 dogan duran

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    Merhabalar kısa süre önce girdiğim bu sitede dolaşırken resimlere göz attım birkaç av resmi gördüm kendimce önemli olduğunu düşündüğüm birşeyi görüşlerinize açmak istedim umarım saygısızlık olarak adledilmez evet çok güzel avlar yapılıyo ve bunlar resimleniyor ve kesinlikle artniyetsiz yapılıyor ama gördüğüm bir kaç resim dikkatimi çekti iki çeşit sigara boyutu var bildiğimiz üzere bunların kısa olanından daha kısa balklar tutulduğu ve bunların ava dahil edildiği bir ortamda gelecekte tutabileceğimiz balık sayısının nekadar az olacağı ve bunun bize ve ülkemize vereceği zararları düşünmeden edemiyorum bazı av kanallarında yerli ve yabancı avcıların balıkları boyarına göre değerlendirip olması gerekenin altındaki balıkları denize geri bırakmaları güzel ve saygı duyulası bir olay keşke bizde bunu yapmak için elimizden gelen çabayı göstersek ve bunun için hiç olmazsa bu sitede bunu yaymak gibi bir olayı gerçekleştire bilsek umarım kimseyi incitmemişimdir saygılarımla

2. deppik

deppik onur karabıyık

En İyi Avı:
    5,6kg sazan.. :)
    sevgili doğan duran..çok güzel bir konu paylaşmışsınız teşekkürler.. evet bir iki fotografta bende gördüm ufak balıkları ancak çok şükür ki forum üyelerinin hemen hepsi bu konuya oldukça duyarlı oldukları için hemen fotografların altındaki yorumlarda av sahibini uyarıyorlar..ama yine de dikkat etmek lazım tabii..

3. ozan

ozan Ozan

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
  5. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Video gerçekten çok hoş,örnek alalım,mutlu olalım...

6. dogan_duran889

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    Onur kardeşim evet haklısın onlarıda okudum ama yinede bunu bir başlık altında tartışmak istedim kendimce tekrar söylüyorum kimseyi suçlamak yada incitmek adına yapmadım bunu sadece gerçekler gelecekte bize pahallıya patlayacak bir miras bırakabilir teşekkürler Onur

7. dogan_duran889

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    Ozan kardeşim gerçekten güzel bir örnek teşekkürler tabi bu örneklerle gösterilmektense bunu herkezin yaptığını bilerek yaşamak doha mutlu edici verdiğin mpeg örneğinde gelecek nesil bir balıkçı aslında güzelbir şekilde ebeveyni tarafından yapması gerekeni öğreniyor buda mutluluk verici ayrıca ilgi göstermeniz beni sevindirdi diğer arkadaşlarıızında bunu seyretmelerini dilerim teşekkürler

8. dogan_duran889

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    ufuk kardeşim katılımından dolayı teşekkürler

9. dogan_duran889

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    yücel arkadaşım sanada teşekkür ederim

10. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

tüm balık severlere merhaba,
    arkadaşlar, tartıştığınız konu gerçekten çok önemli. ancak unutmayalım ki bebek balıkların salıverilmesi avlayanın insani duyguları kadar eğitimle daha çok ilgili. çünkü, amatör balık avcısı ülkemizde sadece bir takım olta ednilerek olunabiliyor. oysa en önemli unsur sularımızda taşayan türleri tanımak, avlanma usüllerini bilmek ve daha birçok konuyu içeriyor. bir örnek vereyim; 2hafta önce istanbul anadolu yakasında bir baraj gölünde avlanan 3 genç gördüm. kovalarında birkaç tane gümüş dediğimiz türün bebelerinden vardı. neden küçük balıkları avladıklarını sorduğumda ''bunlar bu kadar büyür. Daha büyüğünü görmedik '' dediler. oysa büyüğünü yakalayabilecek teknik ve bilgiden yoksundular. bu tür avcılarla çok sık karşılaşıyorum. bu konuda örgütlenerek amatör avcılara eğitim verecek, ve bu eğitimden sonra avcılık sertifikasını alabilecekleri kurumlar oluşturmaya acil ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. yoksa konu iyi niyetli tartişanın ötesine taşınamayacaktır.
    saygılar, sevgiler

11. nejat vardar

israil sazanını ufak büyük demeden sayısına bakmadan mümkün olduğunca çok yakalayıp imha ediniz lütfen.

12. dogan_duran889

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    gönlüne sağlık abicim haklısın bu konu küçümsenemeyecek kadar büyük aslında yinede ben kırıcı olmak istemediğimden dolayı cümlelerimi secerek yazdım çünki avcı olmak önce ahlaklı ve sevgi dolu olmayı gerektirir elbetteki yapılan görünüş açısından cana kıymak ama sonuçta bu canlılar bir besin zinciri içerisinde ama bunları sürekli kılmak için yavruları tüketmemeliyiz bizden sonra gelen nesiller resimlere bakarak bak böylede bir balık yaşıyormuş eskiden demesinler benim düşüncem; her düşünceye saygım var ve teşekkürler katkına

13. dogan_duran889

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    israil sazanının zararı nedir bilgilendirirmisin abicim neden yok olması gerekiyor ?

14. deppik

deppik onur karabıyık

En İyi Avı:
    5,6kg sazan.. :)
    isirail sazanı aslında doğal bir balık türü olmayıp laboratuar ortamında üretilmiş,yaşadığı sularda diğer türlerin yaşamasına izin vermeyen,çok hızlı üreme yeteneğine sahip,ekonomik değeri olmayan bir balık türü.. bu balıklar genellikle diğer balık türlerinin yumurta ve yavrularını yedikleri için pek sevilmezler..hatta yalış hatırlamıyorsam eğer bu balıkları, akvaryum balığı olarak beslenen bir tür chicled balığına sazan yumurtalarını dölleterek meydana getirilmişlerdir. tabi bu arada israil sazanları diğer balıkalrın yumurtalarını da dölleyebilior.. umarım yanlışım yoktur ama israil sazanı için bildiklerim bunlar..

15. nejat vardar

onur kardeşimin verdiği bilgiler doğrudur. ben bu balıkları iç sularımıza atanların vatan haini olarak nitelendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. nasıl genetiği değiştirilmiş tohumları üreticilerimizi kandırıp sattılar, mis gibi domatesimiz mısırımız, kara karpuzumuz v.s. yokoldu ise iç sularımızdan protein ihtiyacını karşılayan halkımızın balığını da bu balıkla yok ediyorlar

16. dogan_duran889

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    levrek 2 kg
    verdiğiniz bilgiler için sağolun birşey daha öğrendik sayenizde ozaman o bölgedeki arkadaşlara çok iş düşüyor saygılar