turuncu zokalarla yakaladım yalnız nasıl yenileceğini bilmiyorum kömür de kebabını yapsak nasıl olur? işte canavarlar.....
tebrikler. aşagıdaki linkte gösteriyo. Ben denedim oldu http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uNcx1Fzz6Pk afiyet olsun....
Tebrikler, Onları canlı canlı yakalayınca canlı yem yapıp dip takımıyla, güzel sinaritler falan alabilirdin tabi açıktan... Rastgele.... :thumb:
Güzel av olmuş daha ne olsun, onların nasıl ayıklanacağı ve nasıl pişirileceği ile ilgili videolar bulunmakta... Bence en güzel şekilde değerlendirip afiyetle midenize indirin :thumb: tebrikler...
yorum yapanlara teşekkür ederim kalamarları güzelce temizledim ince ince dilimleyip buzluğa attım kafalarını da buzluğa attım yazın bırakma takımında deneyeceğim. şimdi size kalamar tutmanın püf noktasını söylüyorum: malzemeciden turuncu veya pembe 40 gramlık kalamar zokasını alın 40 lık veya 50 lik misinanın ucuna takın( 9 kiloluğu zor çektim) burası çok önemli! zokanın altındakı kurşunun yarısını kesin zoka batmasın suyun üstünde kalsın denizin çarşaf gibi olması ve berrak olması kalamarların kıyıya balık avlamak için inmesine bir etkendir. yüksekçe bir yere çıkın kalamarı görünce atın zokayı çekmeden bekleyiniz orda bulunanlardan en büyüğü zokayı alır aşağıya doğru çeker geçen gün yanımdaki abi at çek yaparken ben yarım saat içinde 5 adet aldım tabiki ben atıyorum çekmiyorum bekliyorum yapışınca çekiyorum en önemli nokta burası tabiki her zaman denizde kalamar olmuyor çantata kurşunu kesilmiş bir kalamar zokası bulundurmak gerekir bu arada kalamarların hepsini tutmayalım torunlarımıza da bırakalım da forumlara bakıp da eskiden çooook balık varmış şimdi nerdeee demesinler bir de şu var: zokadan kurtulan kalamar mürekkbini fışkırttıysa kendini doğrudan kıyıya yada kayalığa atıyor bir nevi düşmanlarından kurtulmak için intihar ediyor. zokadan kurtulan kalamarı iyi takip edin kendini sahile atıyor herkese bol şanslar...
Bu kadar büyük kalamarı hiç görmemiştim.İlk yakaladıklarından farklı bir cinse benziyor.Bacağını koparmadan iyi çekmişsin. Bravo.
Tebrikler gayet güzel kalamarlar. Yukarıda yazılan püf noktalardan bazı şeyleri anlayamadım. Sanırım fotograf destekli daha iyi olacak. 40 gramlık kalamar zokası varmı? Pen hiç görmedim. Zokanın altındaki ağırlıklar 3,5 - 4 - 5 - 7 gr gibiler. Diyelim 40 gr'lık zoka var yarısını kestik kaldı 20 gr. 20 gr batmıyor mu suda? Batmaması isteniyorsa hiç zokasız olanlardan kullanılmaz mı? Yüksekçe bir yer yoksa avlakta, kalamarı göremiyorsak atıp beklemek mi, atıp çekmek mi daha etkili olur? Berrak sakin deniz ve turuncu renkler güzel öneriler. Teşekkürler...
eşek kalamarı deniyor onu yem yapıyoruz dalgalı havalarda tek iğneye takıp atıyoruz sargoz levrek ve çupra geliyor kalamar etine çekerken zokadan çıktı ama kendini dışarı attı kıyıdan gittik biz de aldık
volex21 ben alanyada yakalıyorum kalamarı izmirde de bolca vardır 40 grmı yanlış yazmışım 2 zoka var biri 4 grmlık diğeri 3 grmlık eğer zokadaki kurşunu tamamen çıkarırsan zoka suyun üstünde yan da durabiliyor ve çok ileriye atamayabilirsin en az 1 gram kurşun kalsın ki zoka suda düşünen balık gibi dursun artı ağırlığını da kaybetmiyor istediğin yere ulaştırabiliyorsun yüksek bi yerde değilsen at zokayı 30 40 metre zoka yarı batık halde suyun üstünde kalıcak eğer kalamar varsa orada tereddüt etmeden atlar üstüne aşağıya çeker sen asılmasan bile oltayı o asılır mürekkebi fışkırtıyor zaten birde çekerken içine su doluyor ağırlığı bir anda 2 katına çıkıyor ve makineyi kırıyor zokadan kurtulursa takip et kıyıya kendini atıyor rastgele