Gönlüne, güzel gören gözlerine sağlık Adem. Teşekkür ederim, sevindirdin bu kardeşini. Pek haşin bakıyor kuşumuz, ilginç bir tür. Gözlerde siyah gözlük, kendinden emin, didon sakal “hoop, nire?” der gibi tam bir badigart. Bu da “Tobbuz” dediğimiz bir tür dikenli bitki. Taşla ezilince içinde leblebi büyüklüğünde beyaz, kendine has tadı olan bir “gaga” var, yenir.
bizim(bartin) oralardada olur bu diken ama yendigini bilmezdim.Sabahin 5.de evden ciktim,150km yol teptim,sahteyi ambalajindan cikardim ve salladim,geri gelmedi(herzamanki gibi)Sahte fazla agir irmak icin,hemen dibe inip takildi,koparmak zorunda kaldim,kursunlu,2 kancali dip oltasina berkly sahte solucan taktim ve attim,selle gelen calilar,kutukler aman vermedi devamli misinaya takildi,1saat icinde pes ettim ve fotograf makinasiyla ava ciktim,ileride 4cinli gelmis canli solucanla dip oltasi atiyorlar,makina elimde onlarin birsey yakalamasini beklemeye basladim,benim basima gelen onlarin basina geldi,yarim saat icinde 5-6 kursunlu takim kopardilar,mantarlida attilar ama er copten aman yok,her yeri sel goturuyor bu haziran,eb az bir ay bu sularin azalmasini bekleyecegiz.