Arkadaşlar merhaba, Yaklaşık 1 haftadır almadığım takım gitmediğim yer kalmadı diyebilirim İskenderun'da. İskeleden denedim çok taşlıktı çok takıldı.Kumluk yerden denedim olmadı.Karidesle denedim boru kurduyla denedim olmadı Yakına attım olmadı uzağa attım olmadı. Sabırlıyımdır ama sabah 10dan akşam 6ya hergün eli boş dönmek koyuyo adama nerde yanlış yapıyorum acaba?Önerilerinizi bekliyorum.Mevsimden mi kaybediyorum acaba?
Balık tutamıyorsun, ok kötü bir durum ama önce bunun sebeplerini çözmemiz lazım. Bir kere ilk bir çok balık türü ve bu balıkların yakalandığı mevsimler var. Öncelikle hedef balığın hangi balıklar? bu soruyu yanıtlarsan eğer buradaki bir çok arkadaşın ve ağabeyin sana seve seve yardımcı olacaklardır.
Mırmır için daha erken olduğunu düşünüyorum.Tabi bölgeye göre fark edebilir.Fakat biraz daha hava ısınması böylece mırmırında kıyılaması gerekiyor. Mırmır kumluk yerlerde çıkar.İki köstekli dip takımı gereklidir.Köstekler en az 30-35 cm olmalı ki mırmır kurşunu hissetmeden yemi kontrol edebilsin.Boru kurdu mırmır için ideal bir yemdir.Aam dediğim gibi daha erken. Bunun dışında av yerinizin özelliklerini ve hedef balıkları iyi öğrenmeniz gerekir.Taşlıklı yerlerde şamadıralı takım yapmalısınız.Karagöz veya eşkine almanız kuvvetle muhtemeldir.Fakat avlak yerini bilen birisine muhakkak danışmalı mümkünse birlikte balığa gitmelisiniz.Ayni balık türünün bir bölgeden bölgeye avcılık şekli değişebilir.
Buralarda kıyıdan mırmır çıkıyormuş dediler ve gözümle gördüm avladıklarını daha çok karaağaç taraflarından atıyorum.Ben hazır dip takımı aldım köstek en fazla 10-15cm falandır.Ordan kaybediyor olabilirim.Boru kurdunu denedim ama karides kullanıyo burda avlananlar.Yarın dediklerinizi uygulayıp bir daha deneyeyim köstekleri uzatayım atarken biraz sorun çıkacak gibi ama hayırlısı. Teşekkür ederim önerileriniz için
Yok abi daha çok iskenderun sahilden atıyorum.Bugün birşey fark ettim.Karides iğnede durmuyor ilerdeki günlerde boru kurdunu daha fazla kullancam.İzmir'den geliyormuş vardır bi kerameti belki
nasıl karidesle avlanıyorsun büyük ve ölümü yoksa ufak canlı karidesmi..? eger ufak canlı canlı karidesse yemin balık avlamaman neredeyse imkansız..
Kardesim tek bir çeşit yeme bağlı kalma bence. Konserve sardalyadan hamsiden tutta, tavuk ciğeri ve göğsüne kadar yemler dene ve çok büyük iğnede kullanma bana sorarsan. Yemli avlanmaksa niyetin şu sıralar kefalden başkası nazlı gibi duruyor onu tutabilirsen bırakmada yapabilirsin ama bölgedeki balıkçılar daha çok yardımcı olacaklardır sana..
6 numara iğne önerdi burdaki balıkçı.Böyle bombeli bi iğne düz değil.Yarın ne bulursam yem olarak atıcam.Ahh bide iğne kurşun takılmasa tam süper olcak. Bakalım yakalayıp ilk raporumu verene kadar devam
Karides,midye,tavuk göğsünü gibi yemleri akşamdan tuzlarsan iğneye takılmaları ve atışı daha rahat olur.Hatta sardalya yağı vs. gibi karşımlarla zenginleştirmeni tavsiye ederim.
Bugünde şansıma yağmurlu hava.Biraz dinsede hemen gitsem alsam boru kurdumu doğru balığa sonra. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sonunda bende balık yakaladım hemde sürprizli Sürpriz geldiği yere denize gönderildi geri http://img827.imageshack.us/i/grnt1111.jpg Vee sürprizzz ben onu ilk başta çekerken çöp sanmıştım ama değilmiş http://img828.imageshack.us/i/grnt1109.jpg