Ben 26 yaşında istanbul bahçelievlerde ikamet eden, balık tutmayı seven biriyim. Bu güne kadar profesyonel anlamda herhangi bir balık avım olmadı. Genelde ırmaktan yada dereden amatörce balıklar tuttum. Genelde en sevdiğim avlanma şekli ise elle tutma ve olta avcılığı. Ağla tırıvırıyla balık tutmayı hiç tasvir etmiyorum. Elle tutmanın zevkini ise hiç bir şey vermiyor. Kendim gibi balık tutmaktan hoşlanan ve bunu insanlıktan çıkmadan yapan sizlerle aynı ortamda olmaktan mutluyum. Umarım paylaşımlarımız devam eder. Herkese iyi günler dilerim
Merhaba Mustafa, aramıza hoşgeldin. Ağ ve tırıvırı ile avlanmama bilincinin olmasına sevindim. Eskiden yeni gelen arkadaşlar, bunların ne olduğunu bile bilmezdi. Şimdi üye olan arkadaşlarsa, daha ilk mesajlarında bunları tasvip etmediklerini ve karşı olduklarını belirtiyorlar. Demek ki amatör balıkçılık konusunda, farkında olmasak da bir yol katetmişiz. Elle ve olta ile avlanıyorum demişsin. Elle avlanmanın zevkini bilemiyorum elbette ama elle yapılan avcılıkta da, özellikle kayalar arasından yakalanan balıklar için söylüyorum, balıkların yumurtlama alanlarını ve yumurtalarını farkında olmadan talan edebileceğini bilmeni isterim. Bu konuda hassasiyet göstereceğini sanıyorum. Tekrardan aramıza hoşgeldin, keyifli paylaşımlar dilerim.
Tüm arkadaşlara sıcak merhabalarından ötürü teşekkür ediyorum. Balık yumurtlama dönemleri genelde daha erken aylarda (kışın yada mart nisan gibi) olduğunu sanıyorum. Bu nedenle elle balık avlarken yuva bozduğumu düşünmüyorum. Zaten elle tutma işlemi genelde yuvalarda değil daha açık alanlarda kaya diplerinde yada söğüt gölgerinde yapıyordum. Tüm bu dediğim avlanma temmuz ağustos aylarında memleketimdeki(Sinop-Boyabat) ırmakta oluyor zaten. Bu arada o dere balıklarının hepsi elle tutulmuştur. Mümkün olduğu kadar ufak balıkları tutmuyorum zaten. Ufak olanlarda kaya balığı. Sazana kıyasla yapıları daha ufak oluyor.
Mustafa bey, hoşgeldiniz. Çocukluğumun bir kısmının geçtiği ergene deresinde mağara ve kovuklarda elle tuttuğum iri balıklar aklıma geldi, kısmete bazen yılan vs çıkardı, şimdi tekrar tecrübe edebilirmiyim bilemiyorum
Evet sonder bey. Bazen ne ince ve uzun balıkmış diyerek elime aldığım tatlı su yılanlarını hatırlıyorumda içim hopluyor. En az yarım saat suya giremezdim. Sonrasında ise tekrardan balıklarla haşır neşir olunca yeniden bir iman kuvveti ile dalıyorduk en diplere Bu arada teşekkürler efecebeci bey hoşgeldiniz mesajınız için.