Balık tutma kavgası kanlı bitti 3 ölü

Konu, 'Genel Konular' kısmında avcı50 tarafından paylaşıldı.

1. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karamık beldesindeki Karamık Gölü'nde, Akın ailesi ile Çavuş ailesi arasında, balık tutma yeri sebebiyle tartışma başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, iki taraf birbirine av tüfekleri ile ateş etmeye başladı. Olayda, Gazi Akın (55) ve yeğeni Mehmet Akın (35) ile Ali Çavuş (35) öldü. Yaralanan Tahsin Çavuş (38) 112 acil servis ambulansıyla Bolvadin Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

EŞİ FENALIK GEÇİRDİ
    Hayatını kaybeden Gazi Akın ve yeğeni Mehmet Akın ile Ali Çavuş'un cesetleri Çay Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olaya karıştığı ve daha sonra kaçtığı öğrenilen Uğur Akın da (32) Çay İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Savcılık incelemesinin ardından gölün kıyısında bulunan Ali Çavuş'un cansız bedeni hastaneye kaldırılırken, olay yerine gelen Ali Çavuş'un eşi fenalık geçirdi, feryadı yürekleri dağladı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
    Karamık Belediye Başkanı Arif Durmaz, yaşanları şöyle anlattı: "Beldemizde herhangi bir husumet gibi davalar yoktur. Şimdiye kadar da olmamıştır ama beldemizden adını alan Karamık Gölü'nde balık avcılığı, sülük, kamış işlerinde çalışan bazı komşularımız vardır. Bugünkü çıkan olayda iki ayrı ailenin 'Sen ağı buraya atacaksın, ben burada tutacağım' meselesi yüzünden yaşanmıştır. Hepimiz şu anda çok üzgünüz. Bütün ailelerin başları sağolsun. Gölde balık tutma yasağı var. Burada kolluk güçlerimiz sabaha kadar yasağı uygulamaya çalışıyor. Fakat vatandaşımız ne yapsın, çaresiz. Bir şeyler yapması için, üç kuruş kazanmak için sülük, balık tutuyor ve geçimini sağlıyor. Vaziyet bu."

Bölgede güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı

kaynak: http://www.ensonhaber.com/balik-tutma-meselesi-kanli-bitti-3-olu-2011-04-10.html

2. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Kolluk güçleri sabaha kadar devriye atıyormuşta muşta muş Bende yedim Denetleme mekanizması yok bizim ülkemizde Ona bakarsan İstanbulda da devriye atıyorlar.Ama ne hikmetse hala ŞAMLAR köyünde BANYO KÜVETLERİNİN içinde 50 cm lik yayınları el kadar sazanları satanlara bir ceza uygulamıyorlar.Birde üzerine HAYIRLI İŞLER demeleri yokmu. Neyse Ölenlere ALLAHTAN rahmet diliyorum

3. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Hadi buradan yak, insan caninin kiymeti kalmadi. Eger yasak adam akilli uygulansa ve denetlense, kavga sebebi balikcilikla ilgili bir mevzu olmazdi.
    Devlet gorevlisi Sn. Muhtesem olaylardan bihaber belediye baskani efendi de diyor; vatandas ne yapsin, caresiz adam vatandas birbirini vurmasin iste. Yasak adam akilli denetlensinn kardesim. Dagit ceyrek altini ile olmaz bu isler efendi.

Son düzenleme: 10 Nisan 2011
  4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yasakli golde av yapiliyor, cunku denetim yok, belki var da yok ;) :confused: , yasak av yapan insanlar yer kavgasini abartip birbirini olduruyor :( , Belediye Baskani hazretleri ise diyor ki "yasak var, denetim de var ama insanlar gecim derdinde oldugu icin yasagi delmelerine goz yumuyoruz"... eee oyleyse kusura bakma kardesim, bu insanlar, senin gorevini gerektigi gibi yapmadigin icin, adam gibi denetim saglamadigin icin olmus demektir :mad:

5. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    malesef geçim derdi diyor bir haberde. insanları yasak dönemde ava sürükleyen onları bu geçim darboğazında ölüme terkeden zihniyeti kınıyorum. belki park yüzünden kavga edip öleceklerdi belki başka bir sebepten sebep önemli değil önemli olan o insanların geçim için orada bulunuyor olmaları ve bir dahada orada bulunamayacak olmaları. malesef sosyal bir devlet anlayışımız olmadıkça geçim için bir yerlerde birşeyler yapmak zorunda kalan bu yolda canını namusunu kaybeden insan güruhu giderek artıyor krizin teğet geçtiği , herşeyin güllük gülistanlık olduğu güzel ülkemde. kınıyorum utanıyorum...

6. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Haberi yanlış anlamadıysam, ölenlerden birisi balık kooparitifi başkanımı yoksa üyesimi tam anlayamadım.

7. thkuzuoglu69

thkuzuoglu69 Tuncer Kuzuoğlu

Onlar doğa balıkcı avcıları olsaydı, her av alanı onlarındı. Bence onlar canlı düşmanları