Balık tutma

Konu, 'Tanışalım' kısmında dolpphin tarafından paylaşıldı.

1. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    arkadaslar selam
    sıfırdan balık nasıl avlanır nasıl tutulur? tekneler hakkındaki eksik bilgileri tamamlamak istiyorum sizlerin yardımları ve forumda gecen konuları okuyorak baya birsey ogreneceğimi düsünüyorum. daha önce mavi yolculukta çalışmıştım. tam bir deniz aşığıyım ama şu balık tutma işine bir el atamadım. bu arada evde birde akvaryumum var,ilerde tekne almayı düşünüyorum. bu iş sevda işidir.

2. Ömer bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz.:)

Sitemizde faydalı birçok konu bulacağınıza eminim:) ;)

3. themad2

themad2 Serdar

alabilgini en ucuz oltayı al abi direk olark unkapnı köprüsüne git at dolaştır tut at sallamayı ögren kamışı yap bişeyler :)
    Emin ol ilk bir hafta çok sıkıcı geçer eli oş dönersin ama sonra geliştiririsin kendini abi .
    ben çok kişi 40 45 yaşında am balık işinde yeniyim diyen sende öyle olursun istek varsa gelişir.
    hadi hyrlısı.
    not: Hastalıktır :) , Sabırlı olmak lazım.

4. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    ayrıntılar

kamış falan almak kolay parasında da değilim ama şu olta iğneleri ucuna takılan kurşunlar ve ne balık tutacaksan ona göre iğne ona göre yem varmış çok karışık. ama öğrencem dediğiniz gibi azimle bu işi öğrencem çoçuğuma da öğretmek istiyorum çünkü.

5. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Sen nerde oturuyorsun abi ...

6. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Yanına işi bilen birini al ve çok kaliteli olmasada orta kalitede bir takım düz.(amacına uygun olsun,tekneden veya kıyıdan) ilk avına giderken yine yanında merayı ve avlanma stillerini bilen biri olsun. veee:rolleyes:

İlk avın ömrünce unutamayacağın kadar güzel geçsin.(Çok bööle yamak:D )

Ve öyle bir zehirlenirsinki balık düşünmeden edemezsin,umarım ii bir ustaya denk gelir ve ballığın olduğu meralara gidersin. hoşçadal

7. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    güngören deyim

bir internet alışveriş sitesinde baktım albastar 4 bilyeyi olta makinası 13 ytl diyor ve birde 3m kamış alsam tekneden veya kıyıdan yeterli olur mu?

8. istanbulteam

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Bizim burdasın yani abi sen ayarla 70 80 milyon alırız bir şeyler seni idare edicek...

9. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    arkadaşlar 2,79 kamış, olta makinası,makara misine, tür bir kaşık almam lazım ve nasıl bir iğne?

10. istanbulteam

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    420 den şaşma ...

11. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    alpaslan kaca gidiyorsun ve güngörenin neresinde oturuyorsun? hafta sonları mı gidiyorsun balığa bir gün seninle gidelim benim arabayla?

12. istanbulteam

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Abi tozkoparanda okuyorum 16 yaşındayım ilgi hastanesinin orda oturuyorum... Evet cumartesi pazar gidiyorum ...

13. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    yakın sayılır bana ben şu takımı bir alıyımda bakalım bir deneyelim şu balık tutma olayını..inşallah alışkanlık yapar

14. istanbulteam

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Tamam abi alıcağın zaman haber ver alırız abi ben bu cumartesi karaköy de olucam gelirsen alırız...

15. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    ben şu an internette araştırıyorum netten sipariş vericem 1kcgün içinde gelir bana

16. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    abi aramıza hoşgeldin demek istiyorum.
    ilk önce şunu da sorayım.
    iyice düşündün mü, son kararını verdin mi, herkeşçiklere danıştın mı...
    bak bir daha düşün, istersen bir gece daha uyu, sabaha taze kafa ile bir daha düşün...
    bu balık tutma, hastalıktır. bulaşırsa kendine gelemezsin :D
    bak burda kaç kişi, mecnun edasıyla balııııııkkk ballııııııııkkk diye dönüp duruyoruz :D :D :D

17. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    saol volkan düşündüm tabi inşallah bende öyle olsun istiyorum. bir alışabilsem :D

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ömercim şahsım adına bir kaç şey söylersem, balık tutmaya senin gibi sıfırdan başladım.Tek şansım balık müptelası olmuş devamlı balığa giden bir arkadaşım vardı onunla balığa gidiyordum.İlk zamanlarda bilip bilmeden işine yaramayacak malzemeleri alıyorsun sanki malzemeler ne kadar mükemmel ve çeşitli olursa o kadar iyi balık avlayacakmışsın gibi geliyor.Tabiki bu doğru değil.Bilen bir insanla mesela çoğunluka tekneden açılacaksan 1.80 lik bir kamış seni idare eder.Hedef balığa göre çapari-dip oltası vs gibi takımlarını bilen bir arkadaşına danışarak hazırlatırsın tabi daha sonra kendin hazırlarsın.Ondan sonra kıyıdan bakarsın ki mırmır avlayanları görürsün gidersin yanlarına sorarsın iğnen kaç numara,kaçlık misine diye.Sonra sitemize gelir mırmır diye aratırsın tüm mırmırın inceliklerini öğrenirsin.Haftaya hedef balığın mırmırdır.Takımı nasıl olacak biliyorsundur.Nerelerde avlanacağını biliyorsundur.Malzemecine gidersin bildiğin gerekli malzemelerini nasıl bağlayacağını öğrenirsin.Arkadaşınla beraber kıyıdan avlanmaya gidersin.Hele bir de yakaladın mı işte hastalık bulaşmış demektir.Daha sonraki seferlerde her defasında bir şeyi öğrenmiş olacaksın.Bir bakacaksın tüm yaz döneminde 10-15 sefer bile balığa çıksan 15 seferde iğne bağlıyor,sitede gördüğün takımları yapabiliyor.Bir çok balığın avlama yöntemlerini biliyor olacaksın.Sabırla olmaycak bir şey yok.Sana rast gele..

19. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    saolun barış bey tavsiyeleriniz için. emin olun bunları dinleyeceğim. ama şöyle bir durum sözkonusu. öyle takılabileceğim balık hastası bir arkadaşım yok. yani iş başa düşüyor. hatta hanımıma sordum gel beraber gidelim diye o da olur dedi. bakalım inşallah birşeyler tutabilirimde hastalık başlar.:)

20. dolpphin

dolpphin Ömer

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    daha yok
    arkadaslar miço belgesi alıyorum bu bana ne haklar tanıyor. onu söyleyebilirmisiniz?