arkadaslar selam sıfırdan balık nasıl avlanır nasıl tutulur? tekneler hakkındaki eksik bilgileri tamamlamak istiyorum sizlerin yardımları ve forumda gecen konuları okuyorak baya birsey ogreneceğimi düsünüyorum. daha önce mavi yolculukta çalışmıştım. tam bir deniz aşığıyım ama şu balık tutma işine bir el atamadım. bu arada evde birde akvaryumum var,ilerde tekne almayı düşünüyorum. bu iş sevda işidir.
alabilgini en ucuz oltayı al abi direk olark unkapnı köprüsüne git at dolaştır tut at sallamayı ögren kamışı yap bişeyler Emin ol ilk bir hafta çok sıkıcı geçer eli oş dönersin ama sonra geliştiririsin kendini abi . ben çok kişi 40 45 yaşında am balık işinde yeniyim diyen sende öyle olursun istek varsa gelişir. hadi hyrlısı. not: Hastalıktır , Sabırlı olmak lazım.
ayrıntılar kamış falan almak kolay parasında da değilim ama şu olta iğneleri ucuna takılan kurşunlar ve ne balık tutacaksan ona göre iğne ona göre yem varmış çok karışık. ama öğrencem dediğiniz gibi azimle bu işi öğrencem çoçuğuma da öğretmek istiyorum çünkü.
Yanına işi bilen birini al ve çok kaliteli olmasada orta kalitede bir takım düz.(amacına uygun olsun,tekneden veya kıyıdan) ilk avına giderken yine yanında merayı ve avlanma stillerini bilen biri olsun. veee İlk avın ömrünce unutamayacağın kadar güzel geçsin.(Çok bööle yamak ) Ve öyle bir zehirlenirsinki balık düşünmeden edemezsin,umarım ii bir ustaya denk gelir ve ballığın olduğu meralara gidersin. hoşçadal
güngören deyim bir internet alışveriş sitesinde baktım albastar 4 bilyeyi olta makinası 13 ytl diyor ve birde 3m kamış alsam tekneden veya kıyıdan yeterli olur mu?
alpaslan kaca gidiyorsun ve güngörenin neresinde oturuyorsun? hafta sonları mı gidiyorsun balığa bir gün seninle gidelim benim arabayla?
Abi tozkoparanda okuyorum 16 yaşındayım ilgi hastanesinin orda oturuyorum... Evet cumartesi pazar gidiyorum ...
yakın sayılır bana ben şu takımı bir alıyımda bakalım bir deneyelim şu balık tutma olayını..inşallah alışkanlık yapar
abi aramıza hoşgeldin demek istiyorum. ilk önce şunu da sorayım. iyice düşündün mü, son kararını verdin mi, herkeşçiklere danıştın mı... bak bir daha düşün, istersen bir gece daha uyu, sabaha taze kafa ile bir daha düşün... bu balık tutma, hastalıktır. bulaşırsa kendine gelemezsin bak burda kaç kişi, mecnun edasıyla balııııııkkk ballııııııııkkk diye dönüp duruyoruz
Ömercim şahsım adına bir kaç şey söylersem, balık tutmaya senin gibi sıfırdan başladım.Tek şansım balık müptelası olmuş devamlı balığa giden bir arkadaşım vardı onunla balığa gidiyordum.İlk zamanlarda bilip bilmeden işine yaramayacak malzemeleri alıyorsun sanki malzemeler ne kadar mükemmel ve çeşitli olursa o kadar iyi balık avlayacakmışsın gibi geliyor.Tabiki bu doğru değil.Bilen bir insanla mesela çoğunluka tekneden açılacaksan 1.80 lik bir kamış seni idare eder.Hedef balığa göre çapari-dip oltası vs gibi takımlarını bilen bir arkadaşına danışarak hazırlatırsın tabi daha sonra kendin hazırlarsın.Ondan sonra kıyıdan bakarsın ki mırmır avlayanları görürsün gidersin yanlarına sorarsın iğnen kaç numara,kaçlık misine diye.Sonra sitemize gelir mırmır diye aratırsın tüm mırmırın inceliklerini öğrenirsin.Haftaya hedef balığın mırmırdır.Takımı nasıl olacak biliyorsundur.Nerelerde avlanacağını biliyorsundur.Malzemecine gidersin bildiğin gerekli malzemelerini nasıl bağlayacağını öğrenirsin.Arkadaşınla beraber kıyıdan avlanmaya gidersin.Hele bir de yakaladın mı işte hastalık bulaşmış demektir.Daha sonraki seferlerde her defasında bir şeyi öğrenmiş olacaksın.Bir bakacaksın tüm yaz döneminde 10-15 sefer bile balığa çıksan 15 seferde iğne bağlıyor,sitede gördüğün takımları yapabiliyor.Bir çok balığın avlama yöntemlerini biliyor olacaksın.Sabırla olmaycak bir şey yok.Sana rast gele..
saolun barış bey tavsiyeleriniz için. emin olun bunları dinleyeceğim. ama şöyle bir durum sözkonusu. öyle takılabileceğim balık hastası bir arkadaşım yok. yani iş başa düşüyor. hatta hanımıma sordum gel beraber gidelim diye o da olur dedi. bakalım inşallah birşeyler tutabilirimde hastalık başlar.