Selamlar değerli dostlar; ben acemi bir tekne meraklısı olarak ilk teknemi almak istiyorum. gönderilerinizi inceleyerek 4,5 metre 10 ila 15 beygir motora sahip fiber bir tekne araştırıyorum. sizlerin bir kaç konuda fikirlerinizi almak isterim. bakırkoy basınköyde ikamet ediyorum ve alacağım tekneyi en uygun ve güvenli nereye bağlıyabilirim? güvenlik açısındanda, (motoru çalabilirler belki diye) içten takmalı bir teknemi bakmalıyım? amacım dalgalı havalardada açılabilmek balık tutmak ve gezinti yapmak. sizce tekne alırken nelererine hangi özelliğine dikkat etmeliyim? evraklarıyla ilgili ayrıntılı yorumlar bulabildim sitede, fakat yinede hangi evraklara dikkat etmeliyim? yardımınız ve desteğiniz için teşekkür ederim. saygılarımla...
sakın bulaşma bu işe tekne baglamaya yer bulamazsın ,4 metre tekne ve makıneyle hıcte guvende olmazsın ,yok ıllada alacam dersen safterın teknelerı yada daha pahalısı anıl marın teknelerı tavsıye ederım . ama yer bulmak ımkansız gıbı
Mustafa İstanbulda tekne sahibi olmak kolay ama bağlıyacak yer bulmak zor o yüzden tekne almadan yerini bulmak doğru olur bu tip teknelerin bağlandığı yerlerde satılık tekneler mevcuttur onları tercih etmen iyi olur biliyorsun tekneyi bir alırken sevinirsin birde satarken rastgele
istanbulda özellikle boğazda tekne kullanmak gerçekten ustalık isteyen bir iş. akıntı çok o yüzden genelde fiber tekneler pek tercih edilmiyor. ahşap tekne dersen bakımıydı ıvırıydı zıvırıydı derken o da çok masraflı. genelde içten takma mazotlu motorlar tercih ediliyor çünkü av süresinde motor hiç istop edilmiyor akıntıya karşı sürekli çalışır durumda ve etrafta da birçok tekne olunca hem onları kolla hem kendini felan derken çok uğraştırıyor. tekne için bol zaman gerekli. tekne almak kolay ama bağlanacak yer bulmak problem. ben de zamanında çok düşündüm ama teknesi olan tanıdıklarımla konuştuğumda ( ki bunların hepsi emekli insanlar) tekne işinin gerçekten bana göre olmadığını anladım. ama zamanım var ilgilenirim , yer problemim yok, masrafları sorun değil diyorsan ve kaptanlığında varsa yine de sen bilirsin derim. tekne alıpta bağlayacak yer bulamayıp aldığı fiyatın altına satmaya çalışan da gördüm, yer olsa bile masraflarından bıkıp ve ilgilenemediği için satanda çok gördüm. fiber tekneler suyun üstünde yağ gibi kayıyor boğazda avlanması zor oluyor fiberlerle.
eyvahh ben illada almak istiyorum, anlaşılan yer bulmadan niyetlenmiyim bile. büyükçekmecede yer buldum ama oda çok uzak bana. dediğiniz gibi yakın barınaklardaki satılıklarla ilgilenmek daha mantıklı duruyor. teşekkürşler.
Yine dön başa oldu galiba. Gerçekten 4 metre sandal (herkes tekne diyor, ben tekne deyince kamaralı vs aklıma geliyor) ancak yazlık yerlerde yakın mesafelerde kullanışlı olur. kumsala da çeksen olur. Ama yer konusu maddi manevi önemli.