Balık tutulduktan sonra neden suya konur ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Snoopist tarafından paylaşıldı.

1. Snoopist

Snoopist Enis KORKMAZ

Favori Kamış:
    3 m'lik Kamış
    En İyi Avı:
    4 kg istavrit
    Arkadaşlar ben yeni başladım balık tutmaya. Dikkat ettim de balık tutanlar tuttuktan sonra su dolu bir kap'a, kovaya vs. koyuyorlar neden acaba ???

Son düzenleme: 20 Mart 2008
  2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Aramıza hoşgeldin:)Balık hemen ölmesin,tazeliğini biraz daha korusun diye,özellikle hava sıcaksa tutulan balıklar bozulabilir..Bunu sağlamak için, suyun içine koyulup balıkları içine attığımız kafes ya da fileler de üretilmiştir,bunlara da livar denir;)

3. Snoopist

Snoopist Enis KORKMAZ

Favori Kamış:
    3 m'lik Kamış
    En İyi Avı:
    4 kg istavrit
    Vermiş olduğun bilgiden dolayı çok teşekkür ederim yarın sabah balık tutmaya gidicemde bendemi suya koyayım diye tereddüt etmiştim en iyisi bende balığı suya koyayım :)

4. Snoopist

Snoopist Enis KORKMAZ

Favori Kamış:
    3 m'lik Kamış
    En İyi Avı:
    4 kg istavrit
    İstanbulteam 'ın mesajını sildiğiniz iyi oldu morel bozuyorlar çünki

Son düzenleme: 21 Mart 2008
  5. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Enis birde bazı balıklar mesela mezgitin küçükleri güneşde erir balığı hem taze tutmak hem muhafaza etmek için suya koymak her zaman iyidir birde susuz kovaya koysanda saatlerce ölmeyen balıklar var :) israil gibi yani bazı balıklarda suya koymaya hiç gerek yok

6. Snoopist

Snoopist Enis KORKMAZ

Favori Kamış:
    3 m'lik Kamış
    En İyi Avı:
    4 kg istavrit
    Yok abi ben suya koyarım hem nerdeeeen tutucaz israili :):):)

7. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Kardeş boşver sıkma canını... Bu arkadaş yaşına başına bakmadan böyle yazılar yazar alışırsın sende zamanla....:mad:

Neyse yeni başlayanların sorularını cevaplamak insana zevk verir tabii... Suya konmasının sebebi tabiiki bir müddet daha taze kalmasını sağlamak içindir. Ayrıca açıklandığı gibi de Mezgit için hakikaten gerekir. Bende ilk gördüğümde ilk balığa çıktığımda şaşırdım. Çünkü biz suda ölen balığın mındar olacağını hatta haram olacağını öğrenmiştik. Ondan sonra gidipte bu yapılanları görünce şaşırdım. Ama bazıları yine direk kovaya atıyordu daha sonrada ara ara üstüne su atıyordu. Valla bu konu aslında başka bir tartışma konusu ama ben genelde suya koymamaya çalışırım.

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Eniscim aramıza hoş geldin.Sorun ne olursa olsun sakın sormaktan çekinme.Her zaman cevaplarız.Bizde senin gibiydik ve hala öğreneceğimiz çok şey var.

9. viravira

viravira Ayhan Sencer

Favori Kamış:
    olta birde zıpkına başlayacağım bu sene
    En İyi Avı:
    23 kg akya, 5,75 Kg Aynalı Sazan, 3.6 kg kofana, 3.2 kg levrek
    Yavaş yavaş boğulsun ki lezzetsiz olsun diye sanırım...
    Ben genellikle bir seyyar buzdolabı bulundururum. Balığı aldıktan sonra agoniye kadar uzun süre geçmeden işi bitirir dolaba atarım.

10. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    yeni başlamışsın yarın öbürgün belki tatlısuya gidersin felan bilgi olsun

11. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    buzluk

bence eğer yaz ise orta boy bir buzluk al, üsten kapaklı. bunların aküleride ayrıca satılıyor. aküleri akşamdan dondur ve sabah evden çıkarken at içine.Bence en sağlıklısı bu iyi buzluk ise balığı en az 24 saat korur.Tabi kovanı da al yanına tuttuğun balıkları ilk önce kovada biriktir, suda olsun içinde yarım saat te bir buzluğa aktar.Tabi buzlukta sadece dondurulmuş aküler olacak. işte bu sistem seni dedimya en az 24 saat idare eder. Balıklara gelince o yaz günü suyun sıcaklığı en az 17-18 derece oluyor yani balıklar buzlukta denizdeki hallerinden çok daha diri duracaklar.Birde eğer yem kullanıyorsan karides,teke,silünes,midye,mamun,boru kurdu işte bu yemlerin muhafazası içinde süper olacak.Yanlız üşenmeden hazırlık yapacaksın. Sonuç mükemmel.Nasıl başlarsan öyle devam edersin. rasgele dostum.;)

12. viravira

viravira Ayhan Sencer

Favori Kamış:
    olta birde zıpkına başlayacağım bu sene
    En İyi Avı:
    23 kg akya, 5,75 Kg Aynalı Sazan, 3.6 kg kofana, 3.2 kg levrek
    Aklın yolu ne güzel kesişiyor ama ;)

13. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

tamamen psikolojik bir durum bence. İnsan bir yandan avlanma bir yandan da koruma içgüdüsü ile hareket ediyor. Balığı avladıktan sonra kısa bir süre için bile olsa onu yaşatmak koruma içgüdüsünden kaynaklanır. Halbuki bayatlama açısından suda durmasıyla beyaz bir poşette durması arasında hiçbir fark yoktur. Tabiki unutmamak lazım bazıları da koruma içgüdüsünden çok gösteriş iç güdüsüyle bu şekilde davranıyor da olabilir:)

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Uzun denemelerden edindiğim bilgiler ışığında, balığın sudan çıktığında hızlı ölmesinin balığı daha lezzetli yaptığı kanaatindeyim, havalar halen soğuk giderken bir deneyin suya koymayın , özellikle istavrit balığında çok farkediyor.Bir de pullu dip balıkları var, bu balıklar pulsuz balıklara göre daha çabuk bozulurlar(özellikle ispari ve izmarit), en iyi yöntem yakalandıktan sonra temizlenerek soğuk bir yerde tutulmaları.

15. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Mezgit için dip not arkadaşlar.

Eger mezgit yakaladıysanız ve uzun süre kalacaksanız mutlaka içini temizleyin suda dah beklese diğer balıklara koku ile zarar veriyor bilğinize...

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Serkancım bu konuda gerçekten ciddimisin?:eek:

temmuz / agustos sıcagında ege veya akdenizde sabah saat 09 da tuttugumuz balıgı akşam 17/18 e kadar poşette dışarda bekletirsem kokudan yanına yaklaşılmaz ama 50 cm çaplı bir yaşatma/tel livarda akşama kadar daha taze kalır aslında yaz aylarında en saglıklısı bir buzluk..evde akşamdan litrelik petleri buzlukta dondurup sabah buzluga koyarsanız hem balıgınız taze kalır hemde gün boyu serin su içersiniz..:D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2009
  17. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit

Bu nasıl oluyor muvaffak abinin dediğini gibi o balığın yanına yaklaşılmaz

18. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Ben açıkçası güneşte kurumasın veya sıcakta kokmasın de koyuyorum. Valla korumaya çalışmıyorum :D

19. ozan

ozan Ozan

engüzeli yem yapmayı düşünmediğimiz balıkları hemen öldürüp buzluğa koymaktır. ben bu buzluğa koyma seansları arasında teknenin yanına salladığım bir livarda yaşatırım. ve buzluğun kapağını açmaya deyecek kadar balık olunca oraya aktarırım. ölmüş balık suda su dışındakinden daha çabuk bozulur bu konuyuda dikkatinize sunarım

20. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Bir baraj kıyısında balık tutarak geceleme şansınız oldumu bilmiyorum ama eğer öyle bir şansınız olursa beyaz poşeti denemenizi hiç tavsiye etmem, zira ilk tuttuğunuz balık sabah yüzüne bakılmaz bir hale gelecektir. Aramızda balıkları suya psikolojik yönden koyan arkadaşlarımız varmı bilmiyorum ama ben balıkları suya tazeliklerini elimden geldiğince korumak için koyuyorum. :)

En güzeli sizinde dediğiniz gibi bir buzluğa koymaktır, tabi yanınızda buzluk taşıma gibi bir kabiliyetiniz varsa ;) kovayı herkesin taşıma kabiliyeti oluyor kanımca :D