balık yağı ve sahteler

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında SpinnerPro tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

bilmiyorum aranızda av öncesi sahtelerini sardalya yağı veya herhangi başka bir balık yağı icinde bekleten var mı? her nekadar at-cek sırasında deniz suyunda bir süre sonra o yağ temizlensede ilk başlarda avlandığını bölgede eğer "etrafta bir sürü avlanacağı canlı balık var levrek o yüzden sahtemi tercih etmiyor" düşüncesi kafanızda soru işareti oluşturuyorsa bu sıkıntıya bir nevi çözümdür. sahteden cıkan koku özellikle levreğin aklını başından alır. ben üşengeçliğimden dolayı her zaman kullanmasamda, sahtelerimi takip edip dokunmayan uyuz levreklere karşı bu yöntemle epey bir başarı sağladım.saygılar. :)

2. erhanbabacan

erhanbabacan Erhan BABACAN

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Trança:9.970Gr
    Murat Can arkadaşımız ile yaptığımız bir avda denedik, gerçi o anki ortamda balık olmasada balık yağının sahte üzerinde oldukça uzun süre kaldığını gördük. Tavsiye edilebilir.

3. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Hiç bu yöntemi denememiş olsamda, yağın sahteye katacağı ekstra parlaklığın özellikle kapalı havalarda avantaj sağlayabileceğini düşünüyorum, siz ne dersiniz?

4. modena

modena

satın alıp denedim...ama sahteye sürmedim...sadece bir parça pamuk üzerine döküp arasına taş koyup akıntının hareket noktasına attım...etkili bir strateji...ve işe yarıyor...

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    güzel fikir bence de,peki nerden bulacağız bu sardalye yağını:confused:

6. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Eczanelerde balık yağı satıldığını biliyorum ama özellikle sardalya yağı varmıdır onu bilemiyorum Kadir abi.

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    o balık yağı tablet şeklinde,aynı jelibom gibi:) bir yere sordum orda da ellerinde yokmuş:)

8. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Uzun zamandır tatlı su balıkçılığında denediğim ve kesin etkisi olan bir yöntem hele hele balığın isteksiz olduğu zamanlar için birebir diyebilirim,benim usulüm ise avlandığım silikonları bir önceki balık avımda tuttuğum balıkların üzerindeki kaygan tabakayı bıçağın keskin tarafıyla kazıyıp 4-5 tane silikonun içine rahatça sığabileceği bir cam kavanoza koyuyorum ve ne zaman gideceksem balığa 1 hafta yada 10 gün sonra mı her geçen gün koku daha iyi siniyor silikona.Bu işlemi balık yeni yakalandığında ve jel tabakanın özelliğini yitirmeden yapıyorum 15-20 atışta bir değiştiriyorum tabi bu değiştirme işini üşenenler varsa bilemiyorum bana ne derler:)
    Balık yağına kadar piyasada birsürü aromatlar kokular satılıyor ama benim için banko diyebileceğim yol bu,herkese bol şans

9. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

Bende ilk bu fikri paketlerde, aromalı sıvının içersinde satılan silikon balıkları gördükten sonra benimsedim, daha sonra araştırınca birçok balıkçının çeşitli yöntemlerle kullandığını gördüm. Sert sahtelerdeki en büyük eksikliğin koku olduğunu düşünüce bu eksikliği çok güzel tamamlıyor.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.