bilmiyorum aranızda av öncesi sahtelerini sardalya yağı veya herhangi başka bir balık yağı icinde bekleten var mı? her nekadar at-cek sırasında deniz suyunda bir süre sonra o yağ temizlensede ilk başlarda avlandığını bölgede eğer "etrafta bir sürü avlanacağı canlı balık var levrek o yüzden sahtemi tercih etmiyor" düşüncesi kafanızda soru işareti oluşturuyorsa bu sıkıntıya bir nevi çözümdür. sahteden cıkan koku özellikle levreğin aklını başından alır. ben üşengeçliğimden dolayı her zaman kullanmasamda, sahtelerimi takip edip dokunmayan uyuz levreklere karşı bu yöntemle epey bir başarı sağladım.saygılar.
Murat Can arkadaşımız ile yaptığımız bir avda denedik, gerçi o anki ortamda balık olmasada balık yağının sahte üzerinde oldukça uzun süre kaldığını gördük. Tavsiye edilebilir.
Hiç bu yöntemi denememiş olsamda, yağın sahteye katacağı ekstra parlaklığın özellikle kapalı havalarda avantaj sağlayabileceğini düşünüyorum, siz ne dersiniz?
satın alıp denedim...ama sahteye sürmedim...sadece bir parça pamuk üzerine döküp arasına taş koyup akıntının hareket noktasına attım...etkili bir strateji...ve işe yarıyor...
Eczanelerde balık yağı satıldığını biliyorum ama özellikle sardalya yağı varmıdır onu bilemiyorum Kadir abi.
Uzun zamandır tatlı su balıkçılığında denediğim ve kesin etkisi olan bir yöntem hele hele balığın isteksiz olduğu zamanlar için birebir diyebilirim,benim usulüm ise avlandığım silikonları bir önceki balık avımda tuttuğum balıkların üzerindeki kaygan tabakayı bıçağın keskin tarafıyla kazıyıp 4-5 tane silikonun içine rahatça sığabileceği bir cam kavanoza koyuyorum ve ne zaman gideceksem balığa 1 hafta yada 10 gün sonra mı her geçen gün koku daha iyi siniyor silikona.Bu işlemi balık yeni yakalandığında ve jel tabakanın özelliğini yitirmeden yapıyorum 15-20 atışta bir değiştiriyorum tabi bu değiştirme işini üşenenler varsa bilemiyorum bana ne derler Balık yağına kadar piyasada birsürü aromatlar kokular satılıyor ama benim için banko diyebileceğim yol bu,herkese bol şans
Bende ilk bu fikri paketlerde, aromalı sıvının içersinde satılan silikon balıkları gördükten sonra benimsedim, daha sonra araştırınca birçok balıkçının çeşitli yöntemlerle kullandığını gördüm. Sert sahtelerdeki en büyük eksikliğin koku olduğunu düşünüce bu eksikliği çok güzel tamamlıyor.