balık yok ama dostluk var...bodrum raporu...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

herkese merhaba...rapor biraz geç oldu...neden derseniz anca normale döndüm...hep ava çıkıyorum şu sıralar...fena takmış haldeyim...buralarda akıllara zarar kofanalar var ve belki en ufağı üç kg...onlardan birini yakalamaya çalışıyorum...günlerdir...

bilirsiniz forumlar düzgün kullanıldığı sürece çok faydalı sonuçlara sebep olurlar...bilmediklerinizi öğrenir,bildiklerinizi paylaşır,beyin fırtınası yapıp akıllara zarar projeler geliştirir :D ,yeni sistemler dener,sonuçları paylaşırsınız...bütün bunlar olurken de farkında olmadan tamamı ile çıkarsız samimi ve keyifli dostluklar edinirsiniz...sanki kırk yıllık ahbap...sanki asker arkadaşı gibi yakınlık duyduğunuz insanlar tanırsınız...

işte bu sayede tanıdığım büyüğüm,ustam,ağabeyim fishfounder(özgür) canım kardeşim karambole(devrim) ve ben kısa bir zaman önce özgür ağabeyinde bodrumda olmasını fırsat bilerek küçük bir bodrum kaçamağı yaptık...maksat birlikte olabilmek,gönlümüzce eğlenmek,sohbet etmek...

malumunuz havalar çok sıcak...evde duramıyor insan...telefon çaldı...

fish founder:naber

modena:iyi ağabey senden...

fish founder:benden de iyi...ben bodruma geliyorum...

modena:aaa vallahi mi...

fish founder:evet...sizde gelin...beraber takılalım...

modena: tamam...ben hemen devrimi arıyorum o zaman...yarın oradayız...

fish founder:hımmm...tamam gelirken o şeyler var ya hani...onları da getirin...

modena:hangi şeyler abi...

fish founder:ya bu yeni gelenler...geçen mahmut getirmiş size emaneti...

modena: tamam dayı...yalnız arıza yapıyorlar...alacam aklını...

fish founder: olmaz...olmaz...sonra...

modena:dayı olmaz deme...şerefsiz gider yapıyor...gece ziyaret edelim şerefsizi...

fish founder...tamam bakarız...siz gelin...siz gelin...

modena:tamam dayı...

telefon:dıt...dıt...dıt...dıt...dıt...

dinlemeye takılan at-çek mafyası telefon konuşması...hahahahahahahaha...:D

neyse

atladık vasıtaya gittik bodruma...özgür ağabey bizi karşıladı...sonra hemen başladık avlak aramaya...bodrumda bu ilk at-çek avım olacak...bu yüzden hiç avlak bilmem...ama yemli konusunda uzman olana özgür abi bu konu da oldukça
    tecrübeli...kempiski otelin(aşağısı kurtarmaz :D ) yan tarafında bulunan kayalık bir alana geçtik...yer nefis su kristal berraklığında...kayalık bir alan...hemen takımlar hazırlandı...başladık mesaiye...ama kollardan çok çeneler çalışıyor...muhabbet koyu...gülüyoruz eğleniyoruz...

sonra bir ara ben dedim ki...dikkatli olun burada mutlaka taş gridası vardır(kara lahoz)...alır almaz kaya dibine basar...

çok güçlü bir balık...muazzam bir çekiş gücü var...küçüğü büyüğü fark etmez...basar kaya dibine...çok sağlam asılır...normalde aheste aheste yüzen bir balıktır...çok yavaş hareket eder...ama yeme takıldı mı öyle bir kaçar ki...aklınızı alır resmen...düşünün biz birde at-çek yapıyoruz ki çok daha dikkatli olmak gerekir...

ve dediğim oldu...kafamı devrime doğru çevirdiğim de çok acele olarak misinayı sardığını gördüm...sonra balığı aldı...küçük yaramaz gelirken öyle bir kasmış ki...devrim panik yapmış...ilk balığımız küçük bir taş gridası...

ufaklık resimlendik den hemen sonra suya geri iade edildi...

salınma anı...gerçi çıkmamış ama...benim hatam..:D

daha sonra korktuğum başıma geldi...devrimle laklak yaparken...ilk vuruş ve balık kaya altında...tamam dedim balığı geç sahteyi nasıl kurtaracam...kaya altında kaldı...balık habire asılıyor...kamış ucu cep telefonu gibi titriyor...hadi al bakalım alabilirsen...sonra başladım yön değiştirmeye...en son arkasına geçtim
    asıldım...balık kayadan çıktı ama ne yazık ki sahteden de kurtuldu...kilo üstü bir kara lahos...ne yalan söyleyeyim çok üzüldüm...çünkü balığı alsam benim için bir ilk forum içinde bir ilk olacak...at-çek yaparak lahoz...neyse balığın canı sağolsun...özgür ağabeyde bu arada iki tane ufak kara lahoz aldı...onlarda suya iade edildi...ilk avlakta başka vuruş olmadı...

daha sonra yer değiştirdik...dedim ki abi çiftlik yakınlarına gidelim...mutlaka yakalarız...sonra bana bir clark kent çekti...bilmeyenler için kısaca anlatayım bu bakış stili ne anlama gelir...eğer siz avda bedavacılığa kaçarsanız ve bunu kelimelere dökerseniz ve o anda ustanız aniden size BAKMADAN sert bir şekilde size BAKIYORSA bu susmanız gerektiği gösteren ve bir ustanın böyle emek vermeden kolay av yapılmayacağını ima eden bakış türüdür...bende bodrumda öğrendim...:D :D :D

yeni avlağa geldik...ama rüzgar çok sert esiyor belli ki biraz zorluk çekeceğiz...
    hemen takımlar kuruldu av başladı...başlar başlamaz da devrim bağırdı...aldım aldım...balığı çekti...kamışı kaldırdı...sonra balık suya geri düştü...açıkcası anlamadım ne olduğunu hava zaten karanlık olmaya başladı...devrim neydi dedim kısa ve öz bir cevap verdi...bilmiyorum...

tabi bu arada özgür abi hazırlıklarını bitirdi...oda başladı av yapmaya...bende ustamın yanında yerimi aldım...hem konuşuyoruz hem av yapıyoruz...çok keyifli saatler...özgür abinin takımına çok vuruşlar var...şamandra nın tepkisine göre balığın ne olduğunu söylüyor...gülüyoruz eğleniyoruz...kahkahalar atıyoruz...

keyfimiz yerinden...balık olmuş olmamış kimsenin umurunda değil...beraberiz ya önemli olan bu...kahkahalar atarken...özgür ağabey tasma atıyor...birden susuyoruz...balık almıyor...tüh kahretsin derken...yine başlıyor kahkahalar...çok eğleniyoruz...

eğleniyoruz da...sonra ne oldu biliyor musunuz...suyun içinde ışıklar yandı...iki tane yarım akıllı gece ışıkla dalıyorlar...lan hayt hüyt derken ışıklar söndü...çok sonra karşı kıyıda belirdiler...e şimdi siz söyleyin orada balık mı kalır...kalmaz tabi...adamlar serseri gibi elde lamba geziyorlar...tabi bizde onlara en iyi dileklerimizle şans diliyoruz...

olsun moral bozmak yok...saatler ilerledi...güneş doğmak üzere...hala eğleniyoruz...yakınlarda ki bir tatil köyünde şarkı yarışması var...en berbat ses kimin sesi yarışması yapıyorlardı herhalde...yarışma bitene kadar vuruş alamadık...:D :D :D

özgür ağabey çok keyifli,neşeli ve hayat dolu bir insan...insan onun yanında sıkılmıyor...tabi bu arada bizim avlarımızın olmazsa olmazı harika insan ESKİNA MAN da bize istanbul dan katılıyor...murat ağabey ayrı bir keyif...hem düşünüyorum telefonda böyle ise bu ekip yan yana geldi mi...aman allahım gerisini siz düşünün...

av da iken bize dert hüzün yok...önemli olan yanyana olmak...olabilmek...

o gün balık olmadı...ama daha da sağlamlaşan bir dostluk oldu...

devrim ve kendi adıma şunu söylemek istiyorum...

sizi çok seviyoruz FISH FOUNDER VE ESKİNA MAN...iyi ki varsınız...

bir kaç kare bu güzel günden...

akşam...

ertesi sabah...

ses etmeyin uyusun çocuk...:)

bu dostluk herkesin başına...mutlu hafta sonları...

Son düzenleme: 17 Temmuz 2010
  2. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    :) Masal gibi bir hikaye, güzel dostluklar, unutulmaz, anlatılacak anılar.
    Ne mutlu size.:)

3. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Valla masal gibi anlatmışınız. Dostluğunuzun daim olması ve nıce bol balıklı avlara inşallah.

4. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Ya bu raporu görüpte kıskanmamak elde mi.. Çok eğlendiğiniz heryönüyle belli oluyor. Balıkta olsa çok daha güzel olacakmış ama önemli değil. Önemli olan bu güzel zamanları yaşayıp paylaşmış olabilmek.. Hepinizi tebrik ediyorum..

5. fish founder

fish founder Özgür

gerçekten birileri telefonlarımızı dinlese,bu işte bir iş var kesin şifreli konuşuyorlar der,lakin hergün telefonda kamış,balık,sahte konuşan kaç kişi var etraflarında :)

bu siteye ilk üye olduğum günden bu güne,amator ve sportif balık avcılığının ne demek olduğunu,buna nasıl gönül verildiğini an ve an yaşamaya başladım ve halende yaşıyorum,

ama en güzeli ve özeli aynı hobiye gönül vermiş dostlukların oluşması.
    bu dostluklar o kadar farklı gelişip büyüyor ki,görüşmediğiniz zaman içinde içinizde boşluk oluşuyor,

menfaatlerden uzak,hiçbir beklenti içermeyen dostluklar ve bunu sağlayan sadece tek bir hobi.....

raporun detayıda özüde zaten bunun üzerine kurulu,
    avı bahane eden insanların buluşması kaynaşması paylaşması.....

ama bu demek değil ki,diğer av raporlarımız balıksız olacak :)

sizleri çok seviyorum dostlar,
    iyi ki varsınız......

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    harikasınız

devamını sonra yazacağım, valla bak :D

7. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Neredesin bre Kardeşim?

8. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Turgay kardes kendimi adeta yaninizda sandim yazini okurken.
    Kardesim bukadar dile dokup bizleride kiskandirmanin ne anlami var simdi :).
    Saka bir yana orda olmak yaninizda muhabbete katilip ayni ay isigina bakip dostlarla bir arada olmayi cok isterdim.

Su an icime huzun dustu nalet olasi gurbet.:(

9. modena

modena

abi valla aynen dediğin gibi...bir araya geldik mi susmak yok bize...:)

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim...

abisi sağol...aslında balık olacaktı ama maalesef balıkların refleksi bizden daha iyi çıktı o gün...:)

sağol abi...aynı duygu ve düşüncelerdeyiz...

bekliyoruz sevgili ve pek değerli büyüğümüz...:D

valla abi kıskandırmak konusunda sen bence en baştasın...neden dersen...kim yakalamış o kadar büyük sudağı...o neydi abi öyle kocaman...hani ben kıskanmadım desem yalan olur...:)

memleket hasretine gelince abi...evet haklısın ama ne yapacaksın...söz konusu olan ekmek parası olunca insan bazen bu hasrete katlanmak zorunda kalıyor...keşke ülkemizde her şey yolunda gitse de kimse gurbete gitmese...dertleşmek istersen her zaman yaz abi...

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Dostluk ve muhabbet adına harika bir gün geçirmişsiniz.Tebrik ederim.

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    abi bu sorunun cevabını bulur bulmaz sanada haber vereceğim, valla bak :D

12. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Çok güzel bir paylaşım, güzel dostluklar, güzel resimler.. Ne diyeyim harikasınız..

13. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Abi ne diyim size yaaaa:)
    İnşallah birgün sizinle av yapmak nasip olur son sözüm bu:)

14. barisbasci

barisbasci Barış Başci

Favori Kamış:
    SHIMANO BEASTMASTER BX BOAT
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor :)
    Turgay kardeş..
    Gönül ne kahve ister ne kahvehane..
    Gönül bir dost ister kahve bahane..

En güzelini yaşamışsınız..

15. modena

modena

halil çok teşekkür ederim...gerçekten bir araya gelmek çok keyifli...sağ olasın...

16. modena

modena

beğenmeniz beni mutlu etti...çok teşekkür ederim...

sık dişini kardeşim...:)

doğru söze ne hacet...bu güzel yorum için ayrıca teşekkür ederim...

17. 56562

56562 xxx xxxxx

Geçen hafta Özgür' ün ağzından canlı dinlediğim hikayeyi, bir seferde raporda sıkılmadan okudum. Katılan, yazan, katkıda bulunan herkese teşekkürler ve tebrikler.

18. kadango

kadango Gökhan

En İyi Avı:
    En iyi avım,henüz avlayamadığım Trofe Sinarit'dir..
    Ne mutlu size Turgay abi,Ege'nin huzurlarında onu dinlemek bile buna değer.Balık boş...Bu arada gece fenerle balık toplamaya çalışan zihinsizlere aynen senin gibi en içten iyi dileklerimi iletiyorum;)

19. erhanbabacan

erhanbabacan Erhan BABACAN

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Trança:9.970Gr
    Keyifle okudum Turgay bey, balık aslında her zaman bahanedir ama güzel dostluklar, keyifli sohbet herşeye değer. Balık işin tuzu biberidir. Paylaşımınız için teşekkürler.

20. modena

modena

hakan abi çok sağol...beraber olmak çok güzeldi...:)

aynen kardeşim...o gece ne kadar hissi ifadeler varsa kendilerine aktardık...:D

sağolun...sevdiklerinizle bir arada olmanın keyfi her zaman ayrı oluyor...darısı herkesin başına...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.