slm kıbrısta av meraları konusunda bilgisi olan varmı kıbrıs resmen kurumuş bu konu hakkında fikirlerinizi bekliyorum burası kıbrıs RESMEN KURUMUŞ......
kıbrıs kurur mu çok ilginç, sanırım askersiniz girnede misiniz mağusa taraflarında mı levazım bölüğü var girne de oraları bir görseniz hv.svn.bt. nın olduğu yer var girnedeb çamlıbele giderken hemen sağ da keza 1 nolu orduevinin içerisi de dahil kıbrıs kurur mu en güzel zamanlarım kıbrısta geçti balık yönünden her zaman geliyorum sık sık favorim girne çatalköy tarafları yani levazım bölüğüne yakın yerler, sokan ve kefal yönünden en bol yere gittiniz hele sırtı merakınız falan da varsa tam yeri, takımlar farklılık gösteriyor sokan için örneğin ekmek hamuru değil de özel bir hamur var balık yağı karıştırılan onu yapabilirsiniz, balığın en bol olduğu yer kıbrıs tam da kıbrıs sarmasının yeri o kıbrıs sarmasına ben bir balık alamadım bu antalya da ama kıbrısta ne isterseniz akya bile atlıyor kefaller ise dirsek gibi maşallah hem de iyi kalite kefal, kara sokanlar da atlıyor, ama en güzeli bomba yapmal köpüğe kıbrs sarması bağlayıp ekmekle bırakmak alacağınız balığın haddi hesabı yok, melanur çupra mırmır cennet kıbrıs cennet saygılar.
kurur arkadaşlar slm.. ben de kıbrıstanım... bence de kurudu.. fakat türkiye denizlerine göre yine de iyi durumda... haftada en az 3 gün balığa gidiyorum..(genelde Girne ve Esentepe) kıyı bölgelerine yakın gırgır ların nifusu son zamannarda çok arttı.. ama sorun bence sadece aşırı avlanmadan kaynaklanmıyor.. kuraklık da bir neden olabilir... ama sonuçta bu fikre ben de katılıyorum.. her yıl aralık ayında melanur (melena) sürüleri binlerce balık barındırıyordu.. bu sene bu sürülerin 300 er yada 500 er guruplara düştüğünü gözlemliyorum... bence bu da çok ciddi bir olay.. bu söylediklerim sadece melena için de geçerli değil.. özellikle kefal miktarının azaldığı kanısındayım.. Diğer kıbrıslı arkadaşlarımın da bu konuda fikir bildirmesi çok güzel ve doğrulayıcı olur bence!
ben de sizin nereli olduğunuzu tam anlayamadım adana mı eskişehir mi kıbrıs mı? ben de kıbrısın zengin olduğunu duymuştum... bir de konuyu açtığınızda konu başlığınız daha açıklayıcı olursa forumun genel yapısına daha uygun olacağı kanısındayım.
Ali haklısın kardeşim Kıbrıs resmen kurumuş.Bugün kayalara gittim.Hiç tık yok.Birtane balık vurmazmı ya.Vurmadı.Yarın Girneye gideceğim.Bide orada şansımı deneyeceğim.Belki orada bişeyler çekeriz.Fakat bu hafta hiç balık vurmamasını hafta içinde yağan yağmura bağlıyorum.Yoksa geçen hafta kayalardan 11 adet melanur aldık.Ama BUGÜN HİÇ GÖRÜNMEDİLER.Yarın girnede belki görünürler he nedersin?
görüş bildiren bütün arkadaşlara teşekkür ederim istersenız en baştan başlayalım akyayı adana karataş açıklarında yakaladım....özcan kardeşim bahsettiğin bütün yerleri denedim denemeye de devam tabiki....hüseyin kardeşim iklim değişiklikleri de etkili olabilir birde kızıldenızden giren balon balığı belası var bunu da etkisi olabilir 13 aralıkta tekne ile organızasyon yapmıştık orda da karşımıza çıktı misina iğne takım bırakmıyor benım takımları kopardıktan 5 dk.sonra arkadaşın oltaya takıldı nalet balık bu balonunda etkisi olabilir osman arkadaşım diyorum bende büyük de olabilirsin belli değil imza ayarlarında belirtirsen yanlış hitap etmeyiz ben eskişehirliyim adanada uzun zaman görev yaptım şuan kıbrıstayım..sanırım yeterli oldu... ayrıca kıbrıs ile ilgili fikir alışverişinde bulunursak sanırım balığı bulacaz herkesten yanıt bekliyorum....avınız daim olsunnn....
hüseyin kardeşim mrb senınle tanışalım sanırım sen kıbrısı daha iyi biliyorsun tecrübelerinden istifade etmek isterim görüşmek dileği ile hşçkllll....