bilgisayar başlı başına bir bağımlılık tabiki balıkçılık ayrı bir bağımlılık 2 si bir araya gelince bas bağımlılık oluyor tedavi mümkün değil
krizler biraz azaldı ama yinede 15 dakada bir aklıma geliyor.baktım sorunun ustesinden gelemiyorum bıraktım kendi haline benim gibi bu sitede 1000 lerce bağımlı var bende onlar gibi davranıp gidiyorum
Balık avlamak,Deniz ile iç içe olmak oldum olası beni hep rahatlatmıştır.Lakin bunun bende olmazsa olmazlarımın içersinde yer alacağını bu denli tahmin etmemiştim. Balık avlamak bir yana kalsın, yaşanılan hazlar,emekler,binbir düşüncenin denizin dalgalarında koybalmasına ne demeli... Hani belli belirsiz deniz kenarında yada teknede umarsızca dalarız uzaklara o an denizle bütünleşir o nu dinleriz,belkide kenidimizi, işte benim kaybolduğum anlardır o anlar... Yüreğimi sereserpe döktüğüm mavi dünyama birde denizin serinliğini ekledim... Hele bu sıcak günlerle maviliğin güzelliği ve....
1 Yıllık üyeyim sanırım yazdığım mesajlardan anlaşılıyordur durumum ,9 saat bir fiil haftanın minumum 5 günü faalim sitede ve ayrılamıyorum başından
Çevramdeki bu zevki tadamıyan herkez hep söyler oglum yeter ne bu balı balık balık kız arkadaşımla bu yüzden kavgalarımız anlamazlar yaşamayan tadmayan bilemez bunun tadını oturup balık yemek degil herşey butun haftanın yorgunlugu uykusuzlugu mıllet mışıl mışıl cumartesi gecesi uyurken biz dagın başında bir gölün kenarın oltalarımız suda kulagımız zillerde muhabbetimizi yaparız toplamda 2 saat uyuruz ama gene aklımız göldedir ya bu anlatılmaz çok farklı birşey bu bana babamdan geçti 10 sene evvel hatta dahada öncesi terkozda bir hafta kaldıgımızı bilirim balıkavı buyuk bir bagımlılık bende süresi yok zamanı yok ben seviyorum ve vazgeçebilecegimi hiç zannetmiyorum
Ahhh bu deniz sevdalısı olmak yokmu...adamı şair bile yaptırıyormuş baksana...oysaki ben kim şairlik kim...
Sevgili arkadaşlar.. Ben uzun yıllardır profesyonel olarak balıkçılıkla uğraşıyorum. Düşününüz birkere... Tuttuğunuz bir balık oltanıza takıldığında.... O balık, sizin için doğdu.... O balık, sizin için büyüdü... O balık, sizin için özel.. O balık, denizin koynunda günlerce sizin için gezindi, yemlendi.. O balık, bir doğa harikası.. O balık, bir canlı... O balık, o yüzden çok kıymetli... O balık, size kendinizin değerli olduğunu hissettiriyor değilmi..? Ama o balığın kıymetini maalesef bilemiyoruz... Bulursak eğer, akarsularda yada denizde katliam yapıyoruz.. Hem kendi çocuklarımızın, hemde O balıkların gelecekteki çocuklarını düşünmüyoruz... Yıllardır tezgahtaki sattığım balık çeşidi azalmakta.. Bu azalmadaki kusurun büyüğü elbetteki bizim meslektaşlarımızın ama en büyük suçlu, doğayı acımasızca katleden toplum... Yani çevre kirliliği.. Bu forumda arkadaşların doğaya olan sevgisini okudukça çok mutlu oluyorum.. Ne güzel sizlerle birlikte olmak.. sevgiler Mesut Dedeoğlu
Hakikaten hastalık bu balık avı.. Hep söylerim tedavisinin mümkün olmadıgını..Bu yuzden eslerinizi de bir sekilde bu olaya dahil edin yoksa ömürboyu didişir durursunuz..