Balıkcı Bilgilendirme Formu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Dejavu tarafından paylaşıldı.

1. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Herkese Merhaba,

Hemen hemen bir çok konu başlığının altında toplanan '' standart dışı, kanun dışı, yada vicdan dışı balık avcılığı '' tartışmaları eminim hepinizin dikkatini çekmiş hatta bir çok kere tartışmaya katılmasanız'da fikirleriniz olmuştur.

20 cm altı Çinekop avı, kraça avı, boğazda ve karasularımızda yapılan troll avcılığı vs.. vs.. yani, şikayetci olduğumuz herşeyi bir el broşürü haline getirip kıyı avlaklarımız da, av malzemeleri satan dükkanlar da olması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl bir alışveriş merkezine gittiğimizde poşete broşür koyarlar ise bunuda yapmalarını isteyeceğiz.
    Şuan inanıyorum ki avlaklarda avlanan bir çok kişi hatta bu işe yıllarını vermiş abilerimiz bile balık avı standartlarını bilmiyor.

Nasıl yapacağız ?
    Öncelikle Araştırma, tasarım, basım ve dağıtım işleri söz konusu;

Araştırma konusunda broşürde neler olması gerektiğini düşünüyorsanız bu başlık altına yazabilirsiniz. Bizde bunların gerekli tercümesini ve araştırmasını yapıp broşüre ekleyebiliriz. Zaten mevcut sıkıntılarımızı biliyoruz. Öncelik olarak balık çeşitleri ve av standartları, standart dışı ve ufak boy balık tutmanın deniz - avcılığının geleceğinde oluşacak zararı, troll'ün ne olduğunu ve zararlarını. Aynı zamanda sadece nasihat eden bir broşür değil biraz keyifli hale getirmek için Kamış tutma şekli, makine seçimi, kurşun seçimi balığa göre iğne misina seçimi gibi ufak başlıklar da ekleyebiliriz. Fikirlerinizi mutlaka yazın.

Kuzenim coca cola'da çok iyi bir tasarımcıdır ve kendisi ile konuştum zevkle yapabileceğini söyledi. Zaten tasarım işi kesinlikle kafamıza göre olmayacak, her tasarladığımızın soft halini sizlerin beğenisine sunacağız. 3 4 şekilde tasarlarız hangisi daha çok beğenilir ise onu basıma yollarız.

Basım işin de ne benim ne sizlerin cebinden birşeyler çıkmasını istemiyorum doğrusu. Balıkavı.net dahil buraya reklam veren ve, bir çok firmanın sponsor olmasını bekliyoruz. Ve sponsor olan firmaları Broşürün uygun bir kesiminde logolarını veya kartvizitlerini ekleyebiliriz. Zaten bu iş çok astronomik rakamlar tutmayacak. Kendi el broşürlerini 2 adam tutup dağıtmaya çalışsalar bizim hacmimizin %10 u olmayacağı gibi daha fazla maliyete mal olur diye düşünüyorum.
    Eğer sponsor çıkmaz ise matbaa işi ile uğraşan birileri var ise bize bir fiyat çıkartabilir, bizde kendimiz başka yerlerden teklifleri alıp en uygun olanı tercih edebiliriz. Bu durumda ücreti kendi aramızda durumu olanlar verir, olmayanlar ise dağıtımda destek olabilir.

Dağıtım işini ise Istanbul ve diğer şehirlerde kendimiz yapabiliriz diye düşünüyorum.Bir balıkavı organizasyonu ile hem buluşmuş olur hemde görev ve broşür dağılımını yapabiliriz. Gelemeyenlere Istanbul içi ve dışı içinde kargo yolu ile gönderebiliriz.

Sizlerde bu işe destek veriyorsanız. Fikirlerinizi bulunması gereken başlıkları konu altına yazın. Sizlerin 5 10 dakika yazacaklarınızı emin olun bir başkası okurken belki saatlerce düşünecektir. Hatta gelen desteğe göre ( Pek sanmıyorum ama.. ) tek bir sayfa değil ufak bir ebatta zımba ile tutturulmuş 15 - 20 sayfalık bir el kitabı haline bile getirebiliriz. Ve şayet böyle bir imkanımız olursa sizlerden gelen ufak noktları'da ekleyebiliriz. Daha şık olur.

Ne kazanacağız ?

Balık-boy standartlarını bilen duyarlı daha fazla amatör balıkcı,
    Daha bilinçli, denize balığa ve bu spora önem verip, değerini bilen balık avcıları.

Ben şimdi bu konuyu ve düşüncelerimizi balıkavı.net yönetimine ve bir çok av malzemeleri satan firmaların info ve mail adreslerine linkini göndereceğim. Onlarda okusunlar, katılmak isteyenler olursa mail yolu ile bana ulaşabilirler. Telefonumu iş yerimdeki yoğunluğumdan dolayı yazamıyorum. Destek olan firmaların yetkililerine daha sonra dönüş sağlayacağım.

ŞUNUDA BELİRTMEK İSTİYORUM;
    Destek olan olmayan bütün deniz ve av malzemeleri satan firma yetkilileri;

SİZLER DESTEK OLSANIZDA OLMASANIZDA BİZ BASILAN BRÖŞÜRLERDEN HATRI DEĞER MİKTARDA SİZE ULAŞTIRACAĞIZ. BUNU SATTIĞINIZ ÜRÜNLERİN KUTULARINA VEYA POŞETLERİNE KOYMANIZI İSTEYECEĞİZ. YAPIP YAPMAMANIZ SİZLERİNDE DENİZE OLAN SAYGISI İLE ORANTILIDIR.

Saygılarımla,

Volkan.kapar@milleni.com.tr

2. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Merhaba,

Öncelikle duyarlılığınız için teşekkürler. Bu konu için platform olarak her daim yanınızdayız. Her şey karara bağlanıp, hazır olduğunda sosyal medya ve forum aracılığı ile duyurulması hususunda elimizden geleni yapacağız. Planladığınız benzer bir bilinçlendirme etkinliğini, geçmişteki bazı balık avı organizasyonlarımızda uygulamıştık, dikkate alınması önem teşkil eder;

Geçmişte gerçekleştirilen bazı balık avı organizasyonlarında, amatör balıkçılık tebliği (eski adıyla sirküler), site yönetimince katılımcı sayısına göre baskıları alınarak, etkinlik sonunda ava katılım sağlayan arkadaşlarımıza bir dosya içinde dağıtılarak, yasal olmayan avların önüne geçilmesi hedeflenmişti. Özenle hazırlanmış ve site yönetimince dağıtımı yapılan amatör balıkçılık tebliğlerinin kapaklarının bile açılmadan bir kenara konması gerçeği bir yana, bir süre sonra anlaşıldı ki, bilinçlendirme adına yapılan bu girişimde kanunen bir yaptırım olmaması nedeniyle, kişilerin kendi doğrularını uygulamaya devam ettiklerini görmek ise bizi üzmüş ve başarısızlıkla sonuçlanan bu girişim sonrasında, etkili bir yöntem olmadığına karar verip, sona erdirmiştik.

Konuda bahsi geçen bölge itibariye, bireysel destek sağlayabilecek ve ana sponsorumuzla iletişim kurabilecek tek kişi, site yöneticilerimizden Sennur hanımdır ve 7 aya yakındır, bir iş değişiminden ötürü foruma katılım sağlayamıyor. Yine de kendisi, bu konu kesin karara bağlandığında bilgilendirilecek ve vaziyeti uygun olması halinde, kendisi geri dönüş yapacaktır.

Şimdiden hayırlı olmasını dileriz.

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Evet haydi arkadaşlar, lafla peynir gemisi yürümüyor. Bugüne kadar çok yazdık şimdik, eğer toplanıp da birşeyler yapmazsak bu yazışmalar havada kalır.

Bu konuda herkesin çok farklı fikirleri olacaktır. Bence en önemli şart birkaç kişilik bir ekip olarak yüz yüze toplanmaktır. Gönüllü olanların ortaya çıkmasından sonra toplantıları düzenleyebiliriz.

Peki ne yapılmalı? Bence kıyı avcılarını olduğu kadar tüketici konumundaki insanları da bilinçlendiren bir broşür hazırlanmalı. Hani balık avlarken gelen bizimle sohbet eden, çocukları kovamıza el daldıran insanlar. Yine çevremizde bulunan, balık alan yiyen, birgün bizi balığa götür diyen, ancak kendisi balıkçılık yapmayanlar. İşte asıl bu insanları hedefleyen bir broşür olmalı, istavrit şudur, lüfer budur, şu santimden küçüğü avlanmamalıdır, gibisinden daha pek çok faydalı bilgiyi vererek insanları aydınlatmalıyız.

Zamanlama olarak maalesef geç kaldık. Bunun hazırlıkları önceden başlamalı ve balık sezonuna hazır olmalıydı. Tabii çok acele edilirse yapılabilir ancak balık sezonu bittikten sonra tezgahlarda balık kalmayınca dağıtılacak broşürlerin bir yararı olmayacaktır. Bu yüzden gelecek balık sezonuna hazır olunabilecek daha kapsamlı bir çalışma da düşünülebilir.

4. cetin5807

cetin5807 M.Z ÇETİN

Favori Kamış:
    Crocadile
    Favori Makine:
    Okuma Zeon
    Böyle bir çalışma bence de çok yararlı olur.Sponsor bulunamaması durumunda bir hesap oluşturulup gönüllü olan arkadaşlardan para toplanabilir.Herkes 20 tl katılımda bulunsa bence para sıkıntısı kalmaz ortada.Tabi benimkisi sadece bir fikir.Ayrıca matbacı tanıdıklarımız da var konu netleşince hepsinden fiyatta alabilirim.Kendi şahsıma bu konu da elimden geldiği kadar maddi destekte bulunabilirim.Antalya'da yaşadığım için burada dağıtım konusunda da elimden geleni yapabilirim.Umarım bu işi destekleyen çok olur ve lafta kalmaz.

5. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:

Çok Sağolun Çetin Bey,

Bir kaç gün beklemek gerekiyor hem forum'daki abilerimiz dostlarımız okusun herkes görsün. Ve sponsor olan yerlerden cevap dönmelerini beklemek durumundayız. Sonrasında biz kendi başımızın çağresine bakarız dediğiniz gibi :)

Teşekkürler desteğiniz için.

6. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Sn, Volkan kardeşim

Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık. Ben de yıllardır böyle bir şey düşünüp dururdum hep. Fakat hiç fırsatım olmadı bunları yazıya dökmeye, hislerime ve düşüncelerime adeta tercüman olmuşsun. Her türlü yardımı yapmaya hazırım bu konuda. Geleceğimiz için bu tip bir atılım ileride çok duyarlı ve bilinçli bir toplum veya topluluk oluşturacağı kanaatindeyim. Gelişmeleri sabırsızlıkla takip edeceğim.

Saygılarımla....

7. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:

Murat abi,

Desteğin bu konuda çok değerli, ilgi ve alakan için Teşekkür ederim. Konuyu oldukca fazla kişi okumuş. Fakat katılım bu saate kadar oldukca az. Göründüğü gibi pek kimse taşın altına elini koymak istemiyor.

Saygı bizden,

8. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Merhaba,

Şuan bir firma yetkilisi sponsor olacağı ile ilgili bildirimde bulundu. Salı gününe kadar destek olan firmalar netleştikten sonra isimlerini açıklayabilirim.

Teşekkürler,

9. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    bu konuda bende dağıtım konusunda yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince destek veririm

10. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    güzel fikir.

11. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    güzel fikir elinize sağlık, böyle bir çalışmaya her kesimden(bayiler, av marketler, forum üyeleri...) maddi manevi her türlü destek gelecektir o konuda bir şüphem yok. fakat dikkat edilmesi gereken nokta bence toplumumuzun okuma alışkanlığının olmaması. zannediyorumki broşürü alan herhangi bir kişi eliyle bir evirip çevirip daha sonra okurum diye bir köşeye koyup unutacaktır. mümkün olduğunca az ve özet şekilde sadece can alıcı noktalara değinerek bilgilerin aktarılması ve görsel anlamda kuvvetli bir broşür yapılması bir nebze daha iyi olur diye düşünüyorum.

12. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Gönülden destekliyorum. Zararın neresiden dönülürse kardır. Grafik işini çözdüğünüz zaman, o logo ve mesela "Lüfer yaşasın diye, Çinekop almayın," gibisinden bir sloganla tişört bastırılabilir.

Bende her konserimde seve seve üzerimde taşırım. Müzisyen çevremi de teşvik ederim.

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Volkan kardeşim, bu duyarlı davranışından dolayı seni tebrik ediyor ve sonsuz desteklerimi sunuyorum.Üzerimize düşeni yapacağımızdan şüphen olmasın.Artık herkes aslında çinekop diye bir balığın olmadığını, onun aslında lüfer yavrusu olduğunu öğrenmesi gerekiyor:thumb:

14. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Tebrikler Volkan bey. Bir boşluğu dolduracak kadar yerinde bir iş olacak gibi. Daha önce de dediğim gibi; Üyelerimizin katımlarıyla fikirler olgunlaşsın, her anlamda yardıma hazırım. Hatta sadece bu platformdan değil de, musait bir gün buluşulup, tanışılıp, yüz yüze bu konu etraflıca ele alınırsa daha sağlam temeller üzerine oturur gibime geliyor. Duyarlılığınız için tekrar teşekkürler.

15. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Çok Sağolun, Hepinizin isimlerini kayıt ediyorum. Biraz daha beklemek durumundayız. Firmalardan geri dönüş bekliyoruz.

Teşekkür ederim Üstadım.

Çok Sağolun, değinmemizi istediğiniz konuları ister konu altına ister özelden mesajla yazarsanız. Not etmiş olurum. Teşekkürler,

Kesinlikle çok doğru hem broşür, hemde baskılı bir t-shirt çok daha teşvik edici olur du. Fakat bunun için gerekli olan maddi desteği elde etmek oldukca zor. Benim aklımdan geçen broşür miktarı ilk etapta 3000 adet daha sonra ön görülür ise tekrar bastırabiliriz. Bu miktarda t-shirt bastırmak tanesi 5 liradan hesaplasak eee :) oldukca yüksek bir mebla çıkacaktır. Belki bir 100 adet bastırıp Balıkavı.net üyelerine dağıtılabilir ? Sizin fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler,

Isa Abi Merhaba,
    Ben burada sizlerden öğrendim balık tutma adabını, fikir sizlerin fikridir. Ben sadece bir katibim. Umarım sonunda güzel bir çalışma yapacağız. Olmadı zaten 1 hafta izin alıcam Istanbulun her yerinde bu broşürleri tek başıma dağıtacağım. Çinekop avı hakkında çok haklısınız. Broşürde bulunmasını istediğiniz fikirlerinizi konu başlığı altında yada özel mesaj ile belirtebilirsiniz.
    Teşekkürler,

Uğraş Bey Merhaba,

Teşekkür ederim. Bende çalışmanın çok güzel ve başarılı olacağını düşünüyorum. Tabiki bencede dışarıda buluşup hem tanışmak hemde fikirlerimizi konuşmak tartışmak için bir esnaf lokantasında yada kendin pişir kendin ye tarzında bir yerde sohbet keyifli olur. Fakat o kadar zamanımız da olmayabilir. Ben tasarımları haftaya Cuma günü bitirmiş, basım işlerinide bu ayın sonunda bitirmiş olmayı hesaplıyorum. Dağıtım olayı ise sanırım Aralığın ilk 2 haftasını alır. Fikirlerinizi lütfen paylaşın. Teşekkürler,

16. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Herkese iyi aksamlar,
    Bir firmadan daha destek yaniti aldik. Suan 2 firma yardimlarini esirgemeyeceklerini bildirdi, Sagolsunlar..

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bu çok güzel bir haber:thumb: Broşürler çıktığında bizde dağıtım yapabiliriz;)

18. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Yanlız şu konu aşağılara inmese de sabit kalsa keşke.. Özellikle şu dönemde ön planda kalmaya çok ihtiyacı var.

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çok güzel bir girişim. Umarım herşey istediğimiz gibi gelişir de amaçladığımız yönde faydası olur.
    Ben de Volkan'a katılıyorum, çok çarpıcı ama uzun yazılar olmayan bir broşür olmalı. Bilimsel bazı verilerle son yıllarda avlanan (türe özel) balık miktarı, limit altı avlarla bunun ne kadar daha sürebileceği ve tükeneceği gibi bilgiler yer almalı.

Bir de asıl fikir vermek istediğim nokta, bölgeye göre düzenlenmiş farklı broşürler. Örneğin boğazda elbette öncelikli konu lüfer. Hatta şu kısıtlı zamanda bu sene için sadece İstanbul'u ve ana olarak lüfer konusunu ele alan bir broşür düzenlenebilir. Bu sene yapılacak çinekop katliamını bir nebze olsun önlemek birincil hedef olmalı. Hatta balıkçıların birbirlerini uyarması teşvik edilmeli. Çinekop çeken kovaya atmadan önce şöyle tedirginlikle etrafındakilere bir bakmalı, bir gören laf eden olur mu diye.

Ben Antalyalıyım, şimdi düşünüyorum da, bu aynı broşür Antalya'da dağıtılırsa balıkçı eline alacak ve lüferi görünce "e burda zaten lüfer avlamıyoz ki" diyip atacaktır. Bu da gereksiz finansman kaybı demek. Bu bölgeler için daha yerel ve tehlike altındaki türlere öncelik verilmeli. Ama mesela Antalya'da da tezgahlarda çinekop görebiliyoruz. Bu nedenle alt başlık olarak "şu şu nedenlerle şu boydan küçük çinekop satın almayınız, bir daha hiç göremeyeceğimiz günler sandığınızdan daha yakın" demek yeterli olacaktır.

Bu gibi çalışmalarda "vuruculuk" çok büyük önem taşır. Eğer çok konuya değinmeye çalışırsak ilgi kaybolur. Bu nedenle ilk etapta en çok tehlikede olan ve sizin İstanbul'da daha rahat basım ve dağıtım gerçekleştirebileceğinizi de göz önüne alarak ilk olarak lüferden başlayalım derim. Yerel ve özel başlayalım. Genele yayılalım.

20. RuZqAR_34_

RuZqAR_34_ AHMET

Favori Makine:
    SiLweRStaR
    En İyi Avı:
    Bir zamanlar__Kofana
    Volkan arkadasım _ cok ciddi ve önemle desteklenmesi gereken bır fikir,kutlarım. Emek verecek herkese tskkler.. Ayrıca İSTİNYE li arkadasın fikride cok dikkat edılmesı gereken bir durum ..Site yönetimi ve tüm arkadasları desteğe davet ediyoruz. Bu organızasyona lütfen destek , ayrıca olumlu değişik düşüncelerle de katkıda bulunabiliriz sanırım . Katkı yapacak arkadasların yazılarının dewamını beklıyoruz.. TşkLeR__________________

BİR DAMLA SU ___ BİN HAYATTIR.....