Arkadaşlar Merhaba, 2 Yıl önce yaptığım bir avımı paylaşmak istiyorum hikayesi ilginçtir Balıkçının ne kadar yaratıcı olması gerektiği hikayesidir )) 2 yıl önce evlendim ve haziran ayında düğünüm oldu. Balayımızı Antalya Olympos da yapacaktık. Düğün ertesi eşim valizlerini arabann bagajına yerleştirilirken benim bagaja koyduğum şeyler takım çantam, zıpkınım, olta takımlarım, Serbest dalış malzemeleri Balık tutkusu )))))) Talilimizin ikinci günü plaja inerken yanıma olta takımlarımı da aldım. Yörenin halkına sorduğum da o bölgeden tutulan Antalyanın yöresel balıklarından Sarpa ve Sokar ( çarpan balığı ) olduğunu öğrendim. Yem olarak da ekmek kullanıyorlarmış. Deniz keyfimden sonra vira bismillah diyerek başladım olta atmaya 1 saat geçmesine rağmen hiç bir vuruş yok. Yanıma 2 balayı çifti daha geldi benim kafadalar. Onlarda oltalarını attı fakat hiç bir vuruş yok. Ekmek işe yaramadı. Balıkları görüyoruz fakat hiç bir hareket yok. Olympos u bilenler bilir Sahili ortadan ikiye bir ırmak böler ve su denize akar. Balıklar tam o bölgedeler. 1 m sağda balık yok 1 m solda balık yok. Tam ırmağın aktığı yerde balık dolu fakat biz tutamıyoruz. Uploaded with ImageShack.us Deniz gözlüğümü ve şnorkelimi taktım bu balıkların ne yediğini bulmam lazım )))) derken denize daldım balıkları izliyorum )) ve istediğimi buldum balıklar tatlısudan kopan yosunlara saldırıyorlar. Hemen denizden çıkıp ırmaktan bir parça yosun kopartıp baktığımda yosunun içerisinde mm çapta siyah kurtları gördüm. Yosun kurdu. Yemimi Buldum ))))) 20 cm uzunluğunda 12 mm misinaya 12 Numara mustad iğne bedensiz bir biçimde 10 adet iğne bağladım 2 cm 1 iğne düşüyor )) Uploaded with ImageShack.us Sonra ırmaktan koparttığım yosunu gelişi güzel iğnenin üzerine sardım. Kurşunsuz bir biçimde ırmağın akışına bıraktım )))) Tak ilk vuruş ve ilk balığımı aldım 'Sokar' yüzgeçleri zehirli olduğundan çok dikkatli bir biçimde çıkarttım. Tekrar aynı sistem ve yaklaşık 10 adet balık aldım )) Uploaded with ImageShack.us Balıklarım........ Uploaded with ImageShack.us Bu av bana diğer yaptığım avlardan çok daha keyif verdi. Kızılırmakta 7 kg sazan yakaladığımda bile bu kadar keyif alamamıştım. Uploaded with ImageShack.us Bu balıkları akşam afiyetle yedik :)))) Hepinize güzel avlar.....
Balık aşkı tam da böyle bir şey hocam. Çok keyifli anlatmışsınız. Yaşamış kadar oldum. Araştırmacı kişiliğiniz de takdire şayan Tebrikler
Biz deniz solucanı deriz. Denizin sahillere bıraktığı kumluk yerlerde ki yosunların altında bulunur genellikle. Aynı kara solucanı gibidir. Tabii daha ince, kımıl kımıldır.Kristal gibidir. Işığa tutulduğunda bu renkleri görebilirsin. Fakat insanın elinde çıkması zor bir koku bırakır. Bu yemi bulduğunda işin garantidir. Oltan boş kalmaz.:thumb: :thumb: İşi bilen bölge avcıları bu yemi gizli tutar, kimselere söylemezler. Benden söylemesi.