Balıkçı Kuşlar ve Palamut. 3 Mayıs 2011 Sivrice Bu günkü avımın başlığını böyle atıyorum, tekne ile olta balıkçılığında en önemli unsurlardan biri denizde olan martılar, balıkçı kuşları, yelkovan kuşları veya palamut kuşları, bu kuşlar bizlere av sırasında çok yaedımcı olmaktadır, ben kuşu ve kuşları gördüğüm zaman gözümü onlardan ayırmam, uzun senelerden beri onları izleye izleye artık her kuşların yaptığı hareketler bana bir şeyler anlatıyor. Bugün akşam üzeri saat 17.00 civarı hava esiyor, bende limandayım teknemi kontrol ettim, diğer balıkçı arkadaşlarla sohbet ediyoruz balık durumlarından bahsediyoruz, Fikret kaptan ve oğlu Bekir askerden yeni geldi, beraber kılıç aplarını ellemekteler, bu akşam çıkacakmısınız diyorum, - hava biraz esiyor çıkmaya niyetimiz yok diyor Fikret kaptan, bende, - kaptan hava şimdi iyi gibi bende denize çıkıp palamuta toriğe bakacağım diyorum, oda idare eder çık diyor, hicazeti aldım ya, dururmuyum artık, hemen teknemi çözdüm çalıştırdım, limandan ayrıldım, takımlarımı çıkardım, aklımda nedense hep torik var toriği düşününce de hemen aklıma mavi tobimaru 10.5 cm. rapalam geliyor, bunu her defasında belirtiyorum, belki reklam yapıyor diyenlerinizde vardır, ama ben o işlere bakmam , baksamda bakmasamda zaten bunun satıcıları beni çok iyi tanıdıkları halde daha bir adet hediye olsun diye bile vermemişlerdir, neyse geçelim bunları biz avımıza bakalım, takımı suya saldım ilk başta bir metre bıraktım her zaman olduğu gibi takımı yüzüşünü görüyorum yaptığı hareketleri izliyorum....valla ben balık olsam buna atlarım diyorum. Takımın tamamı denizde balığı gene orta sularda arıyorum, deniz bir hayli dalgalı bata çıka sırtı çekmeye devam ediyorum, avlak yerine geldim bazı yerlerde kuşlar uçuşuyor, onların yanında geçiyorum, her zaman balık aldığım caddelerimin üzerinden devam ediyorum, güneş tepenin tam üzerinde hava kararmaya başlıyor anma saat 18.00 civarlarında olsa gerek, daha bir saat vaktim var bu arada 100 metre ilerimde 2 kuş, martı gördüm, kanatlarını hızlı bir şekilde çırparak suyun üzerinde durmaya çalışır gibi hareketler yapıyorlar işte bu hareket orada mutlaka balığın olduğunu anlatıyor, ama ne olabilir onu kestirmek çok zor ilk başta palamutun veya toriğin kovaladığı küçük yem olabilir, balıklar suyun üzerine çıkmışlardır, altındada büyük balık olur diyorum ve doğru martıların uçtuğu tarafa ilerliyorum çok geçmeden bir vuruş alıyorum, bu inanılmaz bir şey takım o anda duruyor aman allahım diyorum..... bu nedir böyle takımı salıyorum çok ağır ve büyük bir balık olduğu belli ve yavaş yavaş çekmeye başlıyorum,fakat çok ağır bir şey geliyor ama bu bir balığa benzemiyor, sanki kocaman bir naylon torba gibi gelmekte hiç hareket yok, bende çekiyorum kurşunlar da geldiler ince misina da geldi ve balığı gördüm parlıyor fakat çok büyük değil aaaa bu bir palamut ama torik olmaya az kalmış, hemen tekneye alıyorum, neden büyük bir naylon torba gibi geldiği belli oldu balık yandan yakalanmış, işte kuşların bir balıkçıya ne kadar çok yardımcı olduğunu gördük, fakat palamutun yandan yakalanışı balığın daha yeme itibar etmediğini görterir buda yemeye daha başlamadı ama iki üç gün sonra yemeye başlarlar, takımlarınızı hazırlayın havaların sakinleşmesiyle beraber sırtı avında çok güzel balıklar gelecektir sevgiler hoşçakalın. Teknede yalnız olduğum için Video çekimi yaptım, burada görebilirsiniz. Tıklayın. https://picasaweb.google.com/orhan.kbicmen/EnSonGuncellenen02#5602550076772993746 Tıklayın.
tebrikler orhan abi şu balıksız günlerde senin raporlarınla balık tutmuş gibi oluyorum daha iyileri rastgelsin
maşallah orjan abi,ne yapıp edip boş dönmüyorsunuz...nevaleyi çıkartmışsınız yine..çölde bir yudum su oldunuz .teşekkürler
Çok teşekkürler Bahadır kardeşim, şimdi palamutun tam zamanı ege bölgesinde avlanan arkadaşlar takımlarını hazırlasın derim, sevgiler, hoşçakalın.
Teşekkürler Feridun kardeşim, başka yapacak işimiz yok.....vakit en güzel denizde balık avlayarak geçiyor, sevgiler, hoşçakal.
Şahane balıklar - Güzel avlar > maşallah orhan abi avlarınız daim olsun. Sivriceye sevgiler saygılar.