değerli dostlar biraz da balıkçılıkta kullandığımız birkaç tatlı yalan 1_arkadaş akşam lendenoz yakalamaya ğitmiş tek balık tutamamış biraz yürümüş bir kayanın arka tarafını ğözüne kestirmiş tam kayanı üzerine çıkacak kulağına bir sey gelmiş lendenoz öhü ohü diye öksürüyormuş 2_ arkadaşlar ğece lendenoz a (eşkina ) avına gitmişler kendilerine bir kayalık bulmuşlar tam misinaları denize atacaklar bir bakmışlar 2 lendenoz kayanı dibin de çekirdek çıtlatır gibi midye yiyorlar 3_ arkadaş balığa cıkmış derede alabalık yakalamak istemiş kendine çok ğüzel bir yer bulmuş tamam demiş burada balığı kesin yakalarım demiş yavaş yavaş yerini almış balık beni ğörmedi demiş balık meğerse adamı ğörmüş balık kuyruğuna taşı almış bir savurmuş tam adamın alnının çatısına vurmuş 4 _ arkadaş alabalığa ğitmiş aşağı yukarı her ğölden karışlık alaları almış derin bir göle ğelmiş tamam demiş buradan da iyi bir balık alırım misinayı göle ğöndermiş kut bir balık misinaya asılmış kamış kırılacak ğibi olmuş allahtan kamış sağlammiş arkadaş kamışa bir yüklenmiş hop balık havalanmış tam yol kenarın dan ğeçen arabanın camına vurmuş cam kırılmış
bizim erzurumun teyo pehlivanı meşhurdur o anlatırmış ola uşağlar hasangalanın çermicinden daldım yüzdüm yüzdüm az nefesim daraldi dedim hele bir nefes alım çığdım dışari.Birde bağdım cebeli tarık bogozuna celmişem.Ola ne cörim içi tene İT balıği beni gapacağlar.Oşt oşt dedim Yaradana sığındım bir depik vurdum ALLAH SİZİ İNANDIRSIN gızıliya gızıliya gaşdılar. demiş
Teyo pehlivanın hikayelerini çok duydum harika süper şeyler adam nasılda uydurmuş ayrıca avcılıkta ister deniz olsun ister kara avı iki şey gereklidir iyi bir avlak yeri birde uzun kollara kollar önemli çünkü kaçanları tarif ederken çok lazım allah seni inandırsın bir levrek kaçırdım aha bukadardı diye hepinize rastgele
Bir balik avı dönüşü: - Ev Ahalisi: Eee hani balıklar nerede? - Balıkçı: Yaa hiç sorma tutamayanlar vardı onlara dağıttım..
Yuzumuzden gulucugu eksik etmeyen tum dostlara tesekkurler.Dahasini isteruk.Aalinda bu cok guzel konu. Yani balikcida her turlu avcilik gibi palavralariyla cok hiciv yapilabilen bir avcilik. Bunu sabitleyip her arkadasa duyduklarini paylasacagi dolayisiyla bir balik palavralari antolojisi kurulacagi bir ortam ben ce guzel olurdu. Saglicakla kalin.