Tekneyle balığa çıkan 3 emekli arkadaş kayboldu HATAY’ın Dörtyol İlçesi’nde balık tutmak amacıyla tekneyle denize açılan emekli 3 arkadaş kayboldu. Dörtyol İlçesi'nde meydana gelen olayda, bugün saat 08.00 sıralarında 49 yaşındaki emekli bankacı Yılmaz Eraldemir, 78 yaşındaki emekli albay Melih Özkut ve 49 yaşındaki emekli mühendis Hayri Tüzün, Övme-İş Tatil Sitesi’nden 4 metre uzunluğundaki tekneyle balık tutmak için denize açıldı. Bir süre sonra fırtına kopması üzerine aileler, cep telefonlarıyla denizdeki yakınlarını ulaşmak istedi, ama sonuç alamadı. Bunun üzerine aileler, durumu jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine bildirdi. Denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, kıyıda da jandarma ekipleri kaybolan 3 arkadaşı bulmak için çalışma başlattı. Aileler de kıyıda kaybolan yakınlarının yolunu gözlemeye başladı. Bu arada, emekli öğretmen İsmail Akdeniz’in de kaybolan 3 arkadaşıyla birlikte denize açılmak için plan yaptığı, ancak sabah geciktiği için yetişemediği ortaya çıktı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Kaynak:milliyet.com.tr
Umarım en yakın zamanda bu üç balıkçının iyi haberlerini duyarız. Ve umarım bu üzücü haber, "ben de bu balık aşkı oldukça her havada balığa giderim" diyen ve bu nedenle de yüreğimizi ağzımıza getiren (özellikle lambuka sevdalıları diyor ve isim vermiyorum) arkadaşlarımızın kulağına küpe olur.
Üzüldüm... Güzel haberler duymak istiyoruz ...... Arkadaşlarımız Lambukacılar sevdalı ama denizci insanlar tedbirli kişiler onlara güveniyoruz. tedbiri elden bırakmayınız. Tüm arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve balık sevdalılarını seviyoruz... Aman Dikkat "Deniz her zaman efeleri almıştır." Sözü küpe olsun kulaklarımızda..
muhakkak herkes biliyordur ama tekrar hatırlatalım ,bakmadan ava çıkmayalım www.meteor.gov.tr www.poseidon.ncmr.gr
Yanlış anlaşılmasın ama meteoroloji kaç gündür fırtına uyarısı veriyor ne için dikkate alınmıyor anlamıyorum,umarım başlarına birşey gelmez sağ salim dönerler, arkadaşlar tekneniz sağlam olsa bile 6 ve üstündeki havalarda denize açılmayın ,zevk için balık tutuyoruz,bugün olmaz ise yarın tutarız,denizde zorlama felaket getirir hiçbir şey bizim ve etrafımızdaki insanların hayattından önemli değil...
"arkadaşlar konuyla yakından ilgilendiğim için sizleride bilgilendirmek istedim... BU HABERİ VE BENZER HABERLERİ BİRDAHA AKTARMAMAK DİLEĞİYLE... Merhumlara ALLAHTAN RAHMET, YAKINLARINA SABIR DİLİYORUM..." ANADOLU AJANSININ HABERİDİR... 3 amatör balıkçıdan 2'sinin cesedi bulundu 05 Aralık 2007 Çarşamba 16:35 DÖRTYOL -AA- Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, balık tutmak amacıyla tekneyle denize açılan 3 kişiden 2'sinin cesedinin Adana'nın Yumurtalık ilçesi sahilinde bulunduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, ailelerinin haber vermesi üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu, dün sabah Numune Evler Mahallesi Övme-iş Tatil Sitesi sahilinden 4 metre uzunluğundaki tekneyle balık tutmak için denize açılan emekli mühendis Hayri Tüzün'ün (49) ve emekli bankacı Yılmaz Eraldemir'in (49) cesedi, Adana'nın Yumurtalık ilçesi Ayas mevkisinde bulundu. Yetkililer, aynı teknede olduğu belirtilen emekli Albay Melih Özkut'un (78) bulunması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler. Bu arada, emekli öğretmen İsmail Akdeniz, sürekli ekip olarak denize açıldıklarını, ancak geç kaldığı için tekneye yetişemediğini belirterek, "08.30'da sitenin önünden hareket edecektik. Ben 15 dakika geciktim. Geldiğimde sitenin bakkalı, Melih beyin kızdığını ve daha fazla beklemeyerek hareket ettiklerini söyledi. Olaydan dolayı çok üzüldüm. Gecikmeseydim ben de aynı teknede olacaktım" dedi. Öte yandan, emekli Albay Melih Özkut'un oğlu, Ankara'da görevli Tümgeneral Tarık Özkut'un da babasının kaybolduğu haberi üzerine Dörtyol'a geldiği öğrenildi.