Balıkçılığa uzun bir aradan sonra geri döndüm ve önerilerinize ihtiyacım var

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Doğancan tarafından paylaşıldı.

1. Doğancan

Doğancan Doğancan Erkesen

Herkese merhaba, forumda yeniyim. Amatör balıkçılık maceram da bireysel olarak yeni başladı sayılır. Daha önceleri küçükken bundan 10 sene önce kadar kuzenlerim ile beraber balık tutmaya giderdik ama deliksiz göl kamışı dışında pek bir kamış ve makina kullanmadım.

Geçtiğimiz haftalarda tekrardan boş zamanlarımı değerlendirebilmek için tekrardan balıkçılığa başlayasım geldi ve ilk iş ve en büyük hatam olarak deacthlon'a gidip 2 adet surf ve 1 adet spin seti aldım. İlerleyen süreçte zaten geçmişten gelen ufak tefek bilgilerim ve yaptığım uzun internet taramaları ile Okuma marka 2 adet daha surf seti yaptım.

İlk set Okuma Wave Power 390 100-200 atarlı kamış ve Okuma Avenger 6000 makina
    İkinci set Okuma Alaris 390 100-200 atarlı kamış ve Okuma Ceymar 6000 makina

Şu anlık yaşadığım bölge olan Susurluk'ta, Susurluk Çay'ı ve çevredeki baraj göllerinde başta sazan, belki arada yayın avlama planım var ancak önümüzdeki süreçte Okuma Surf 8k makina alarak Bandırma-Erdek ya da Edremit taraflarında denizde de avlanabilirim. Genel olarak surf avcılığını tanıyorum (olta atışı-takımlar vs vs o nedenle spin avcılığını öğrenene kadar surf avcılığı asıl hedefim olacak).

Makine ve kamış seçimi kadar misina seçiminin de oldukça önemli olduğunun farkındayım ve yardıma ihtiyacım var. Bütçe genel olarak aşırıya kaçılmadığı sürece sıkıntı değil o nedenle Shimano Technium Tribal 0.40 mm gözüme oldukça cazip geliyor. Ancak öte yandan da henüz başlangıç hantallığımı ve amatörlüğümü üzerimden atamadığım için o misinayı çöp etme korkum da var. O nedenle Okuma Carp 0.40 mm de önüme gelen seçeneklerden biri.

Kısaca şu anlık tatlı suda sazan ve yayın avlayacağım yaptığım olta setlerinin aşağı yukarı 15-20kg çekeri olduğu söylenebilir ve misina+fırdöndü seçimi konusunda yardıma ihtiyacım var. Biraz uzun yazdım ama genel olarak şu an kafama takılan şey bu. Amatörlüğüme ve başlangıç korkularıma verin. Önerilerinizi bekliyorum.