Artık hepimizin aşina olduğu bir görüntüdür bu,oltamızı sallamış beklerken suyun üzerinde yüzen pet şişe bu görüntüye o kadar alışmışızdır ki onları denizden bir parça gibi görmekte ve tepki vermemekteyiz. Oysa deniz bilir neyin kendine ait olup olmadığını onları bizim gibi benimsemez atar dışarıya. Bazen aklıma gelmiyor değil acaba balıkçılığı bırakıp hurdacılığa mı başlasam diye balığa gidip boş döneriz belki ama bu işten asla boş dönmeyiz zira denizde balıktan çok çöp bulunuyor.Bir köpek var adı inka aşağıda fotoğrafını göreceksiniz sizce bu onun görevi mi? Artık hepimizin biraz hurdacı olması gerekmiyor mu? http://img7.imageshack.us/i/81919700.jpg/ http://img703.imageshack.us/i/sahilop.jpg/ http://img269.imageshack.us/i/230944.jpg/ http://img16.imageshack.us/i/cvk8.jpg/
Rezaleti guzel yansitmissin kardes. Sagolasin... Birak hurdaciligi, 3. resimdeki siseleri toplayip satsan yeter. Bu isten bos donmeyecegin kesin
önemli bir konu çünkü denizler bizim geleceğimiz ben mesela yaz günleri sahilde bulduğum çöpleri toplayıp yakıyorum herkes böyle bir uygulama yapsa denizlerimiz sahillerimiz tertemiz olur
Abilerim, karmaşık cümleler kurarak lafı uzatmak istemedim işin felsefi boyutunu ele alamadım kısa bir konu oldu fakat içeriği gerçekten görünenden çok daha derin. Bahadır'ın da dediği gibi üzerimize düşeni yapmalıyız en azından gördüğümüz çöpleri çöplüğe atmalıyız ne yazık ki hala daha bunları konuşuyoruz bunu hepimiz çok normal olarak yapmamız gerekirdi çok yazık ben sahilde dolaşıp pet şişeleri ve çöpleri çöplüğe atarken etrafımda bana gülenleri çok hatırlarım nasıl bir bilinçle yetişmiş insanlardır bunlar anlamak güç
Onur Seni kutluyorum. 1- Çok güzel bir Türkçe kullanmışsın, meramını çok iyi anlatmışsın. 2-Herkesten beklediğimiz duyarlılığı en güzel bir şekilde göstermişsin. İnsanlarımız sanıyor ki, Deniz hiç dolmayan bir çöplüktür, her türlü çöpü, pisliği atarsın, gözünden kaybolduğunda yokolup gitmiştir. Bu anlayışla, bir karışlık derelere boş tenekeler, eski araba lastikleri hatta bozulmuş yaylı yatak atanları gördüm. Tekneyle denize çıktığımda balıktan çok çöp topluyorum, inan. En çok içimi acıtan da denizde dolaşıp deniz kenarında yalılarda oturup denize çöp atanları görmek. Adam birasını almış, zıkkımlanmış sonra teneke kutusunu savurup denize atıyor. Yalının bahçesindeki ağaçları budamışlar, çöp tenekesine kim taşıyacak, doğru denize. Teknenin pervanesine bir densizin attığı halat parçası takılmış, binbir küfürle, binbir gayretle onu oradan söküp çıkaran denizci!!! tekrar denize atıyor, başkasının pervanesine de takılır diye hiç düşünmeden. Bir göl kenarına ya da deniz kenarına gitmiş ya suya girip serinleyecek ya da olta atacak, birasını da almış tabii, içip bitirince şişeyi taşlara vurup parçalıyor, kendisinden sonra gelenlerin ayağını kesermiş ne gam. Nasıl bir zevktir, nasıl bir kafa(daha doğrusu kafasızlık)dır anlaşılmaz. Daha böyle çok örnek var da inşallah düzelir bir gün.
Teşekkür ederim abi, isim gözükmediği için REİS diye hitap etmek istemedim. Tüm bunlara rağmen deniz bize hala öyle cömert davranıyor ki gerçekten insanın tabiat ana diyesi geliyor.Fakat denizimizi küstürürsek onun bir başka yüzünü görebiliriz,o canlı bir varlık bana göre, içinde binlerce canlı ailesi bulunuyor tıpki ormanlarımız gibi orman yakmak ne kadar aşağılık bir suçsa bana göre denize çöp atmak da aynıdır.Deniz kendinden olanı kabul eder ve bu sistemin içinde oda üzerine düşeni yapar ama fabrika atıkları ondan değildir, pet şişeler ondan değildir bu onun değil bizim görevimiz, bu onu temizleyemez bunu birçok kez dile getirmiştim ama tekrar söylemek istiyorum yaşadığım ilçe 650 fabrikaya sahip Türkiye'nin en çok vergi veren ilçesi konumunda sanayi bakımından çok geniş bir çerçeveye sahip buda insanlarımıza hem yarar hem zarar veriyor.İş bulabilme imkanı sağlarken zararını şöyle veriyor ilçemizden geçen menderes ler vasıtası ile bu 650 fabrika, atıklarını Türkiye'nin en uzun sahillerinden biri olan Pamucak sahiline boşaltıyor peki neden? Pamucak halk plajıdır, oraya otellerde konaklamaya parası olmayan halk gider onlar kirli denize girebilir tabi ki,bu halkı orada denize girmeye layık gören, birçok girişime rağmen fabrikaların arıtma tesislerini çalıştırmadıklarına dair tutanak tutmayan görevlilere ve herşeyden önce bundan rant sağlayan ve buna izin veren zihniyete lanet olsun.Artık pet şişe,bira tenekesi normal bir hal aldı şimdi imparatorluk 70 litrelik yağ bidonlarında Torbalı ve Selçuk ilçelerinin tüm hurdacılarına duyrulur tanıdık tekne sahipleri var tekneler ile çıkıp istemediğiniz kadar toplayabilirsiniz artık tekerlekli arabayı bırakıp ağ ve tekne satın almanın vakti geldi gibi.
bu pisliği yapan balıkçı değil zaten. Kendini bilmez insanlar. Ben ne kdaar çöpü toplarsam toplayım. Adam görüyor ben orda çöpü topluyorum, temizliyorum, ben giderken arkamdan çöpünü aynı yere bırakıyor. Arkasını toplamayan adama bilinç kazandırmak lazım. alacaksın eline bir sopa, vurduğun yerde kalacak, yasalarda da doğayı kirletene ceza verdiğin için senin cezan hafifletilecek. Asacaksın iki tanesini kızılay meydanında, bak atabiliyor mu bir daha
1- Adım mesajlarımın altında imzamda yazıyor. 2-Görevini yapmayanları en kolay yoldan BİMER vasıtasıyla şikayet edebiliriz. Bunu herkes yapmalı. bimer@basbakanlik.gov.tr