Balıkçılık malzemesi satan firmaların amatör balıkçılığa olan sorumlulukları

Konu, 'Genel Konular' kısmında rapalacikral tarafından paylaşıldı.

1. rapalacikral

rapalacikral ali

Bütün Türkiyede ki ve bu işin kalbi İst. da ki dükkanlar- firmalar için özellikle söylüyorum.

Kaçak avcılık ile mücadele etmeliler, levreğe dinamit yapanlar ile mücadele etmeliler, sık sık forumlarda rastlıyoruz konuyla alakalı şikayetlere.

Benim böle bir dükkanım- firmam olsa bunu yapardım.

Bu işler sadece koyulan kurallar ve amatör balıkçıların şikayeti ile olmaz.

Büyüklerde el atmalı.

Atmalı ki balık çok olsun , balık çok olsun ki sizler daha çok ürün satın...

2. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    bence bu dükkânlar dernekleşmeli ve sosyal projelere imza atmaları gerekiyor.

İnsanlar bilinçlenmeli, bilgilendirilmelidir. Bu işten kâr sağlayan kuruluşlarda elini taşın altına sokmalı ki ticari hayatları balık nesilleri gibi yok olmasın.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Senin bu yazını okuyunca, bizim malzemecilerin "Durun yahu, biz niye akletmedik, derhla dinamit ithal edelim..." diyecek olmaları kaygısı bastı birden nedense.

Tırıvırı, hemde baya baya yasakken, işte o malzemeciler tarafından satılıyordu bilfiil. İstanbul'daki, İstoç'taki filan, hepsi tarafından. Bana sana balık otu vereyim at göle bitir işi diyenlerde çıktı hatta.

Bilmem, benim pek umudum yok ama.

4. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    çok güzel bir konuya değinmişsiniz. en azından sitelerinde ana sayfalarında küçük küçük notlar yazsalar,limitler hakkında,doğal hayatın korunması vs , faydalı olacağına inanıyorum.
    ben genelde tırıvırı vs tarzlarda malzeme satan yerlerden alışveriş yapmıyorum. ancak ankarada çok kıyıda köşede bulduğum bir malzemecide,çeşit az olmasına rağmen , sırf kapısında tırıvırı ile mücadele ile ilgili afişler yazmasından dolayı yolum düştükçe ,ihtiyacım olmasada ufak tefek şeyler satın alıyorum.

5. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    ne kadar aşağılık malzeme varsa bunlarla avlanma yöntemi denenen yerleri görmek isterseniz Sazlıbosna göletine Alibeyköy barajına gitmelisiniz.

halbuki bu yerler jandarma denetiminde alibeyköyün özel güvenliği bile var ama maalesef işte...
    insanlarımız bilinçli olmadığı sürece Balıkçı malzemecilerinden kar amacı güdenler düşünmeden bu pislik malzemeleri onlara temin edeceklerdir.

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Bu arkadaşlar kanunen yasak olan malzemleri satmasa zaten yetecek başkasına gerek yok.
    Benim bildiğim kadarıyla tatlısuda germe ve serpme ağ yasak ama nette boy boy satan siteler mevcut.
    alıntı 3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ
    MADDE 13 – (1) Ek-4’te yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-5’te yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.
    (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

7. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    çok yerinde bir tespit.konuyu acan arkadasa tesekkurler.malzemeci , malzeme satan tuccar kimden para kazanır ? ticari balıkçıdan olmadığı kesin. Bu işe gönül vermiş , hobi amaçlı , sportif amaçlı avlanan kesimden para kazanıyorlar. Acemileri bilinçlendirme , bu işi hasbelkader yapanlarda farkındalık yaratma ileride kendilerine daha çok müşteri getirir , daha çok malzeme veya ekipman satma şansları olur.Yasal avlanmanın , etik avcılıgın ne oldugunu daha işin en başında , malzeme , ekipman alırken insanlara anlatmak daha güzel olmazmı.