Herkese merhaba Bu sene öss ye gircem ve bu mesleği düşünüyorum Türkiyede yeni açılmış bu meslek hakkında bilgileriniz var mı ?
Eğer denizi, suyu balıkları, tekneleri seviyor ve ben bu işi yapmak istiyorum diyorsan, dünyanın en güzel mesleğidir. Puanım anca ona yeter diyorsan bilesin ki bu bir mühendislik, matematik, fizik, kimya ve biyoloji mezun olacağın güne kadar seninle olacak. Mezun olduktan sonra seni iki yol bekliyor; 1- mesleği sever, doğru dürüst bir yerde staj yapar, diğer yaz tatillerinde de bölümünle ilgili işletmelerde bir ay da olsa çalışır ve kendine tecrübe ve iyi bir bonservis yaparsan 1000 tl den başlayıp, (kişisel kapasitene ve ilgine bağlı) ikinci yıl 5000 TL ye imza atarsın. 2- Matematik, mantık, Türkçe, hukuk, ekonomi, işletme, genel kültür, klasik ve cumhuriyet tarihi temelli KPSS ye hazırlanır, 1500 TL ile başlayan devlet memurluğuna atılırsın. Bu sınavda 3000 kişi içinden ilk 20 ye ilk 50 ye girmen lazım. Sonradan ilave yapıyorum; Şimdi bilgilerinden Manisalı olduğunu gördüm. Mesleğe merakın varsa yaz Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesini, Türkiyenin en güzel üniversitesinde keyifli bir öğrenim gör. Bu fakülte için de yukarıdaki söylediklerim geçerlidir.
Gerisi zor gelir İsmail. Memleket işsiz mühendis, öğretmen, vs. üniversite mezunuyla dolu. Üniversite sınavında ilk 50 binin içine giremeyene otamatik iş yok. Artık memleketimizde diş hekimleri bile boşta geziyor. (Devlet yılda kaç üniversite mezunu istihtam ediyor, özel sektör ne kadar istihtam ediyor, üniversitelerden kaç kişi mezun oluyor hesap ortada) Uşak en iyisini yapıyor, tercih formunu doldururken meslek seçildiğinde o meslekte pek başarılı olunamaz. Meslek kararı çok önceki zamanlarda verilmeli ve ona göre hazırlanmalı. Tıp hariç tüm meslek dalları için; kendini mesleğinde iyi yetiştirmeyen yada resmi sınavlarda çok uçuk yüksek puan alamayan açıkta kalır.
Haklısın Yakup Hocam gercekten cok zor bir durumdayız.Gençlerin iyi dusunmesi lazım bu konularda hedefi olmayan bir insan sonuca varamaz zaten... saygılar hocam ben arkadasa sınavın öneminden bahsetmeye calısmıstım tabiki secimi kendi istedigi bolumu secmesi lazım severek yapması lazım kesin sonuca ulasır o zaman basarılar kardesım..
Karadeniz Alabalığı Tür Korama Eylem Planı hizmet alımı ihalesi ile ilgili olarak yaklaşık maliyet tespit etmek üzere ihtiyaç duyduğumuz Su Ürünleri Mühendisi ve Balıkçılık Teknolojileri Mühendisi ile ilgili olarak Bu Mühendislik dallarında çalışanların "Günlük Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri" ücreti kaç TL dir. ( Örnek/ ormuh.org.tr/attachments/asgari_son.pdf ) Teşekkür eder kolaylıklar dilerim.