Arkadaşlar pekçoğumuzun bildiği üzere geçtiğimiz hafta balıkçılık denizcilik ve su ürünleri fuarı vardı. Eminimki pekçok arkadaşımız fuara gitmiş veya gitmek istemiştir. Bende cumartesi günü işçıkışı kardeşim ve bir arkadaşımla beraber fuara gittim. Girişin ücretsiz olması bizler için güzel bi süpriz oldu ama içeriye giripte ortamı görünce ne yalan söyleyeyim bayağı bir hayal kırıklığı yaşadım. Koskoca alanda bırakın amatör balıkçılığı profesyonel balıkçılık açısından bile pek bişey yoktu. Katılım çok az ve ortalık bomboştu. Amatör balıkçılık adına konuşmak gerekirse bikaç ithalatcı firma stand açmıştı onları gezdik çalışanlarla sohbet ettik onlarda fuarın zayıflığından ve tanıtım eksiklığınden yakınıyorlardı. Herşeye rağmen gülen yüzlerini bizden esirgemeyen bu arkadaşlar konuşmalarında geleceğe umutla bakıyorlar ve ilerleyen yıllarda düzenlenecek fuarlarda daha iyi tanıtımla daha çok katılımcı firmanın ve ziyaretçinin biraraya gelebileceğini söylüyorlardı. Bu umutlandırıcı sözler bi nebzede yüreğimize su serpti desem yeridir. Uzun lafın kısası gördüğüm kadarıyla fuar yanlızca beni değil gelen ziyaretçilerin pekçoğunu tatmin edemedi. Fuardan ayrılırkende o kadar yolu gelipde boş dönmek olmaz dedim ve kendime linkte gösterilen kamışı aldım. http://www.cengizbalikcilik.com/?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=299 Kamışın üzerine henüz makina almadım. Makina için aklımdaki markalar tica , daıwa , okuma bu üçünden birinin surf tipi makinasını almayı düşünüyorum. Aldığım kamış ve almayı düşündüğüm makinalar hakkında yorum ve tavsiyeleriniz esirgemezseniz sevinirim
Ben kuzenin düğünü için İstanbuldaydım. Sanırım Atatürk kültür merkeziydi adını tam hatırlamıyorum bir kültür merkezinin önünden servis kalkacak dediler gittik 1.5 saat bekledik servis falan gelmedi. Bizim gibi bekleyenlerde vardı. Neyse kendi imkanlarımızla gittik fuar alanına , çok büyük beklentilerim vardı açıkçası, para almıştım yanıma satış yapan yerlerden farklı ürünler alırım diye ama fuar alanına girer girmez moralim alt üst oldu . Benim tanıdığım 3-4 tane av bayii var onları çağırsam bende aynı fuarı açarım hemen hemen. . İstanbul da fuar dedik şehir değil ülke gibi dedik, çok büyük fuar olur dedik ama fısssss. .Oysaki ne hayallerim vardı .Elime geçen tek şey bir adet shimano kataloğu oldu birkaç tane de alba . Toplam 4 tane yerli malı sahte yem aldım, babam da gece avları için 1 kutu ışıldak aldı(şamandıra için). Hayır kendimi geçtim, olan zavallı dayıma oldu. Adamın balıkla da ilgisi yok, 1.5 saat servis bekledi ve küçücük bir fuar gördü. En azından 9-10 milyona 4 tane sahte balık almış oldum.
Geçen senede giden arkadaşlardan fuarın bomboş olduğunu duyunca busene elimde davetiye olmasına rağmen gitmedim. demek busene de aynı şekildeymiş. yazık. yurtdışındaki fuarlarda sitenilen her malzeme bulunuyor. Türkiyede ise 3-4 balık malzemesi satan dükkana gitseniz aynı şeyleri zaten bulursunuz.o halde fuara gitmeye ne gerek var. Türkiye Shimano distribütörü getirse ya şöyle avrupadaki fiyatlarla shimano katalogundaki kamışları ve makineleri.o zaman işte o fuarlar ziyaretçi ile dolar. Bu arada güzel kamış almışsınız. Ona güzel bir Shimano surf makine lazım şimdi.
Evet bu fuar pekçok amatör arkadaşım için bir hayalkırıklığı oldu. En azından ufakta olsa iyikötü kullanabileceğiniz bişeyler almışsınız kendinize. Çünkü benim gördüğüm pekçok kişi fuara eli boş girdi ve boş çıktı . Umarım birdahaki fuara daha ciddi bir katılım oranı ve daha güzel bir tanıtım olur.
Açık konuşmak gerekirse fuara gelmemekle pek fazla bişey kaybetmemişsiniz. Ama yinede şunu söylemeden geçemeyeceğim Shimano türkiye distribütörü fuarda stand açmıştı eğer gelseydiniz bu isteğinizi kendilerine bizzat ilk elden iletebilirdiniz ve ayrıca Shimanonun türkçe katoloğuna sahip olabilirdiniz. Pekçok kişiye katolog dağıttılar. Bu arada yeni kamışım için yorumlarınıza teşekkür ederim. Benimde gönlümde o kamış için yatan makina markası Shimano aslında ama sizde takdir edersinizki yurdumuzda Shimano fiyatları oldukça yüksek umarım gereken parayı toplar ve güzel bi Shımano surf makina alırım ; ama eğer olmazsa tıca , daıwa , okuma üçgeninde hareket etmeyi düşünüyorum
Aslına bakarsan pekçok şey olabilir Serdar örneğin yurtdışındaki firmaların katılımı sağlanabilir ; mevcut yerli firmaların tamamı orda bulunabilir ve ithal ettikleri ürünlerle kendi üretimleri olan ürünleri sergileyebilirler , yeni çıkan ürünlerin tanıtımı yapılabilir vs. vs. kısaca söylemek gerekirse üretici , ithalatçı , satıcı ve nihai tüketiciyi aynı çatı altında toplayabilen bir yerdir fuar burada insanlar kendi eksiklerini giderirken bilgilerini arttırırken firmalarda ürünlerini tanıtır satışlarını yaparlar. yani kısaca fuarlar yanlızca alışveriş değil aynı zamanda bilgi edinme ve gelişmelerden haberdar olma yeridir. buda çoklu katılımla ve bilinçli tanıtımla olur bence