MARMARA Denizi'nde avlanan Bandırmalı balıkçıların ağlarına takılan köpek balığınin insana benzediği öne sürüldü. Bandırma açıklarında önceki gün avlanmak için denize açılan balıkçıların ağlarına, 50 santimetre boyunda 4 kilogram ağırlığında köpek balığı takıldı. İnsana benzetilen köpek balığı büyük ilgi çekerken, balığı avlayan balıkçılardan İlker Kara, "Son günlerde Marmara Denizi'nde, Kapıdağ Yarımadası ile Tekirdağ açıklarında hamsi ve istavrit balığı avına çıkan tüm balıkçıların ağına bu tip köpek balıkları takılıyor. Dün gece de bizim teknenin ağlarına yavru köpek balıkları takıldı. İlk defa ağlarımıza böyle ilginç bir balık takıldı. Bu balıklar hızla çoğalıyor. Bilim adamları mutlaka incelemeli" diye konuştu. Köpek balığı, balık halinde bir süre sergilendikten sonra 25 euroya İstanbul'da bir otele satıldı. Kaynak: haberler 28.02.2008, 17:33.
Denizlerimiz atık bahçesi olarak kullanıldıkça bunlara rastlamaya devam edeceğiz sanırım. Daha karadaki kontrölünü insan evladı eline geçiremedi ki denizleri geçirsin. Her gün yeni bir canlı türü keşfi ile karşılaşma olasılığımızın yüksek olduğu zamanımızda işin içine birde genetik mutasyonları etkileyecek unsurlar olduğunda yorum yapmak gerçekten göreceli oluyor. Yoksa evrim in intikamını yaşamaya başladık...
insanlarda nasıl genetik bozukluk oluyorsa bu hayvanlardada olması gayet normal benzetme konusunda ise ben insana benzer hiç bir yanını göremedim
oltaya falan vursa mazallah oltayı tekneyi bırak kaç balonları temizlesede bir işe yarasa bari üstad haber için teşekkürler.
Bu balıkları iki gün önce balıkhane tezgahında yine gördüm,resimde yalnızca alt kısmı görünüyor üst kısımdan bakıldığında bildiğimiz domuz köpekbalığı türüne çok benziyor.Buradaki arkadaşlar da bu balıkları kaya köpekbalığı olarak adlandırıyorlar.Genelde dip ve dibe yakın bölgelerde gezinen boz camgözler ile yakın bir tür sanırım ayrıca trol sayesinde yakalanmış olmalarıda ihtimal dahilinde.