Merhaba balıkavı net sakinleri Erdek'te istarvit vs.. tutabilirmiyim ? Aslında soru saçma ama koca sahilde tek bir balık tutan görmeyince sorma gereği duydum.İnternette aadı geçen bir yer ama buraya gelnce elinde olta olan insan görmedim.Yoksa burda balık avı genellikle tekneden mi yapılıyor.Bana oltamı sallamam için uygun biryer söylerseniz memnun olurum. Tşekkürler.
çöplük denen merayı bi dene istersen serdarçupra mercan gibi balıklarla bazen güzel süprizler yapıyor yem olarakta taze sülünez kullanmanı tavsiye ederim
. Yani takımlardan bir taneside mutlaka yemlide dursun. yem taze sülünes, iğne No:3 köstek:0,20 Beden:0,35~0,40 civarı Kurşun:kamuışın durumuna göre 100gr olsun. Süprizlere hazır olmakta fayda var. haydi bol şanslar... .
Erdek-Ocaklar'ın sonunda(plajın sol tarafında) kayalıklar bulunmakta orası temmuz ayında kıyıdan çok güzel mezgit yapıyor orayı tavsiye ederim eğer kayık veya botla açılabilirseniz açıkta daha iyi balık alabilirsiniz
Kayalık, kumluk gördüğün heryerde sahte balık (rapala) ile denemeler yapmanı tavsiye ederim.Oralarda heran herşey olabilir.
Eğer ulaşabiliyorsan Narlı,Turanlar beldelerini tavsiye edebilirim.Erken saatlerde ulaşacağın tenha kumsallarda boru kurdu yada kumsalda denizin suyla örtüştüğü zeminlerden çıkartabileceğin değişik kurtlarla denemeler yapmanı da tavsiye ederim.Mırmır için başlangıç sayılabilecek bir zamandayız.Rasgele...
herkeze verdiği bilgiler için teşekkürler yarın turanlar köyüne gidiyorum,bakalım deneriz bu dediklerinizi zaten sülünez bulma şansım var.Takım bağlamak falan benim için zor işler ama onuda hallederim artık Zehirli deniz anası bir kaç tane gördüm.Onlarında aşırı bir tehlikesi yok
Bu sene oralardada balığın az olduğunu duydum. Umarım şansınız yaver gider. Bildiğim kadar o civarda genelde tekneler ile açılarak avlanılıyor. Rasgele.
Arkadaşlar, Bölgede,bu aralar Marmara'nın pek çok yerinde olduğu gibi mezgit istilası başlamış durumda Narlı ve Turanlar beldeleri de bundan az çok nasibini almış durumda.Her iki bölgede gerekli malzeme ve yem kullanılırsa ayrıca gününü doğru saatinde avlanılırsa mırmır alınabilir.Tekrar belirtmek isterim kumsallarda kendi imkanlarınızla çıkartabileceğiniz kurt ve benzeri yemler bence yeterli olacaktır. Şu an insanlar denize girip çıktıkları için kumlu dipler karışıyor ve ve muhtemel balık besini olan canlılar kumun içinden açığa çıkıyor özellikle de akşam saatlerinde insansızlaşan kumsal kıyılarında mırmır gibi balıklar yaylıma çıkabiliyorlar. Eğer bu şartlarda balık alamasanız bile unutmayın ki denemek size tecrübe kazandıracaktır.Hiç değilse yöreye göre olabilecek yemi kendi imkanlarınızla elde etmeniz bile sizi biraz daha yetenekli ve üretken bir amatör haline getirecektir. Şimdi hepinize bol şans ve rasgele diyorum,avlaklarda karşılaşmak dileği ile...
Abi burada mırmırın adı bile geçmiyor,kıyıdada çok aradım kurt falan yok kıyılarda siz ne kastediyorsunuz anlamadım :S