Arkadaşlar günaydın. Ben manisa akhisarda oturuyorum ve buraya yeni taşındım bu bölgede balığa gidebileceğim yer olarak ikizcetepeler barajını biliyorum. Burada avlanan arkadaşlara sorum şu olacak. Duyduğum kadarıyla bu bölgede bol miktarda israil sazanı çıkıyormuş. Ben Kıyıdan göl kamışıyla ufak balık avı yapıyorum sizce bunun için ikizcetepeler uygunmu yani bu bölgede kıyıdan ufak sivri dediğimiz balıklar çıkıyor mu? Bu bölgede olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim . herkese iyi günler
sevgili cihan, ikizcetepeler (selimiye) baraj göletinde israil sazanının bolca cıktığı doğrudur. Sivri diye nitelendirdiğin balık turna değilse, sanırım bizim yılancık..yılancık ve diğer türlerden akbalık, karacamoloz, tatlı su kefali de sözettiğin yerde cıkar. ama koca gölette bu balıklara rastlaman kolay değil. göletin sadece bazı bölgelerinde var. ayrıca selimiye de aşağıdaki türler , 15 mart- 15 haziran tarihleri arasında yasaklanmıştır. Sazan ( C. Carpio) Kadife ( Tinca tinca) Şiraz ( Capoeta.sp) Yayın ( Silurus glanis) Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus) Diğer türler yılancık, karacamoloz, akbalık gibi balıkları da sirkülerde belirtilmemiş olmakla beraber bir çok kere tatlı su kefali sınıfına sokulmuşlardır.. Bu yüzden dikkat etmende fayda var. Haaa , akarsu dersen ben Bigadiç'teyim Merkeze 30 km, tatlı su kefali buralarda keyif verecek kadar yakalanabilir. Hoş İşyerini bırakıp senle gidemeyebilirim ama basitce tarif ederim ulaşırsın.
öncellikle hoşgeldiniz forum un kural gereği ilk önce tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız sevniriz hoşgeldiniz tekrardan