Selamunaleyküm Balıkesirliyim.merkezdeyim.hayatımda hiç balık tutmadım.bilgim hiç yok.balık tutulan yerleride bilmem.balıkesir merkezde nerelere gidilir ve neler almam gerek ve neler yapmam gerekir yardımcı olurmusunuz.balıkesirde balık tutuan arkadaşlarla tanışmak istiyorum.
balıkesirde manyas gölü var ama bildiğim kadarıyla orada balık tutmak yasak sana yakın ayvalık bandırma var orada olan arkadaşlar yardımcı olur
Forumuda daha yeni gördüm yeni kayıt oldum.yanlşlarım olabilir.dediğiniz yerler uzak.merkezde yerler olmalı.selimiye barajı,çaygören barajı diye okudum.bu yerler sanırım yakın.lütfen balıkesirli arkadşlar tanışalım.yardımlarınızı bekliyorum.nelrlere ihtiyaçım var.balıkesir merkezde nereden almalıyım.yaklaşık maliyeti nedir.herşeyi öğrenmek ve uygulamak istiyorum.balık sevdalılarına katılmak istiyorum. sevgilerimle...
daha önce hiç balık tutmamışsın önce bir alış pahalı takımlara gerek yok önce bir alış derim ben şahsen benim başıma geldi bir çok kez pahalı takımları ziyan ettim benim görüşüm bu ilk olarak basit ve ucuz malzemeler al diğer abilerimde bana katılır sanırım
peki ne alayım.daha isimlerini bile bilmiyorum.bana olta ver mi diyeyim.ayrıntılı yazın lütfen.komik duruma düşmeyeyim.
Mustafa Bey, merhabalar merkezde avlanmanız imkansız sahil bolgeleride uzak diyorsunuz,ozaman tatlı sudan başka yol gözükmüyor.Balık bakımından sultançayırı önerim size köyden susurluğa uzanan dere boyu istediğiniz yerde rahat bir şekilde avlanabilirsiniz.Olta konusunda ise yardımcı olamıyacağım biraz gözlem ve birazda tatlı su raporlarına bir göz atın isterseniz
kasnak ile yani, el oltası ile tutacaksan üzerinde sinek iğne olan kasnağı al göle gdeceksen benim o konuda bilgim yok gölde hangi balık tutabilirsin falan o konuda satıcıdan yardım alabilirsin ama orta boy iğne yeter sanırım bide yedek beden istemeyi unutma beden o iğne kurşun filan olan bölümdür. eğer iğnbelerin koparsa o bedeni misinanın ucuna bağlarsın fiyata gelince çok birşey tutmaz o şeklilde bir kaç gün dene ilerleyen zamöanlarda kendin beden yapmayı öğren öyle hem ucuza gelir hemde artık bir balıkçı olma yolunda ilerlemeye başlamış olursun iyi balıkçı oltasını (bedenini) kendisi yapar sorun olursa elimden geldiğince yine cevap veririm
Değerli kardeşim öncelikle merhabalar.bahsettiğiniz yeri biraz daha anlatırmısınız.merkeze ne kadar uaklıkta.yolu anlatın.birde benim 3 yaşında kızım var.sürekli baba ayaklarımı sokabilceğim yere götr diyor.birkez sahile gitmiştik hep aklında kaldı.dediğiniz yer deremi.sadece balık tutma yerimi.ayriyeten pikni yerimi.ailede gidbilrimi.derinmi.mazur görün inanını ben hayatımda bu tatları tatmadım.1 yıl önce araba aldım.inşlh eşimi çoçuklarımı alıp hem piknik hemde bu zevkler yaşamak istiyorum.özellikle su olan yerelr yani ne denir dere,baraj,göl gibi yerler benim öğrendiğim kadarıyla selimiye barajı varmış,çaygölü varmış başkada bir yer bilmiyorum bu yerlerede daha gitmedim. lütfen bildiklerinizi paylaşırmısınız.
Tamam not ettim.bunları alıcam.hayırlısı olsun.gittiğim yer baraj diye geçiyor sanırım.farumda arattım çok eski ama selimiye barajında avlananlar paylaşmış israil sazanı varmış oralarda.ona göre alıcam.yine aynı şeyimi öneriyorsun.birde bunların uzunluklarıda var yani imisine kaç metre olsun diye sormıyacakmı.
şimdi o balığa göre sana misina verirler sen hirici olarak 100 metre misina alabilirsin ilerleyen zamanlarda kullanman için evet yine aynı şeyleri öneriyorum önce bir el oltası ile deneme yap kasnağı olınca onun üzerinde misina bayağı uzun oluyor ama işi garantiye almakta fayda var eğer uzun sarılmış alırsan harici misinaya gerek yok ama bu işe iyice alışınca lazım olacak şimdiden iyi eğlenceler dilerim
elevator yürekten tşk ederim.sıkılmadan,sabırla,hoşgörüyle yaklaştığın için.balıkesirli arkdaşlar bilgilerinize ihtiyaçım var.nerelere gidebilirim.özellikle ailece gidebilceğim hem piknik hem balık hemde girebilebiecek yerler olması benim açımdan iyi olur. sevgiler....
Ve aleyküm selam Mustafa abi, İkizcetepeler Göletini çok methediyorlardı, Susurluk'ta da Susurluk Göleti, Söve Göleti, Eski Manyas Göleti, Çataldağ Göleti ve Susurluk Çayı senin için ideal olabilir.
Sındırgıdaki çayları tavsiye ederim bu mevsimde güzel kasna kızıl kanat ve sarı balık olur ayrıca gene sındırgıdaki menet baraj gölündede sazanda şansını deneyebilirsin ben genelde çay balıklarını tercih ediyorum.Sabahdan buralara gidip 1-2 bişey tuttukdan sonra kertildeki piknik alanlarında hoş vakit geçirebilirsiniz.
balikesirde balik için cok yer var. Merkeze yakin olarak balikesir-susurluk yolu arasinda ibirler göleti var. daha ilersinde koy yolunu takip edersen baska bir golet daha var. Anayoldan karayolunu izleyerek susurluk cayinin istedigin bir yerinde de balik tutabilirsin. Daha ileri gidersen golle birlesen susurluk cayinin en buyuk kolu olan karadere var. daha ileri gidersen manyas golunde cok buyuk timsah misali turnalari tutma ihtmalin var. ama igneyi cikarirken cok dikkatli ol.aksi takdirde cok ciddi yaralanmalar gecirebilirsin. karar senin
sindirgi da son durum nedir bilgim yok. en yakın golet nerede var diye sor. içinde kesin balik vardir. zaten balikesir tatlısu balikçiliğı için biçilmiş kaftan. nereye gitsen gol-golet-akarsu. rastgele.