Arkadaşlar Merhabalar, 24-08-2012 tarihinde 1 haftalığına Sarımsaklı'ya tatile gidiyorum. Bu mevsimde hangi balıkları, nasıl ve hangi yemle avlayabilirim. At-çekle balık alabilir miyim? Bilen arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum. Bu arada dün akşam Mudanya Güzelyalı'da idim. 2 tane Mırmır aldım. Yem olmadığından az balıkla geceyi kapadım. Daha önce bu bölgeden arkadaşlar sağlam borukurdu ile iyi balık alındığını söylüyorlar. İlgilenenlere duyrulur.
Sarımsaklı plajdan ben Levrek almıştım 2 sene evvel. Sabah erken saatte kalkıp kumsaldan çıkartacağınız kırmızı kurtlarla çipura, mırmır, karagöz gibi balıkları yakalama imkanınız var. İyi tatiller.
Ben Dikili , altınova , sarımsaklı , ayvalık bölgesinde 2 haftalık bir tatilden yeni döndüm. Boru kurdu sülünez , tavuk eti , midye gibi yemlerle gece yada sabah erken denemeler yaptım. Fakat maalesef bu sene kayda değer bişii alamadım. Kıyıdan avlandım. Tekne imkanım yok maalesef. Çok vuruş var fakat hepsi küçük çupralar . İri balık denk gelmedi. Benimle birlikte avlanan oltacılarda aynı şeyi söylüyorlardı. Balıklar henüz küçük. Eylül gibi yeterli iriliğe ulaşmış olurlar belki. Buda sizin izin zamanınıza denk geliyor. Umarım siz daha irilerini tutarsınız . 2 yada 3 köstekli dip takımı , 50 gr. kurşun. yem kum boru kurdu olursa daha iyi , misinanız FC 0,25 olabilir , iğne en önemli konu . ben 4 ve 6 numara youvela marka uzun pala siyah iğne kullandım fakat memnun kalmadım. yeteri kadar avcı değil. Circle iğneleri tavsiye edebilirim. bol avlar , sevgiler.
:clap2: :clap2: :clap2: Bende aynı fikirdeyim. Sarımsaklıda avlanmış değilim ama aşağı yukarı aynı bölgeler olduğundan farklı olacağını pek sanmıyorum. Küçük lidakiler ve isparozlar çok fazla. Özellikle liman içleri isparoz dolu. Büyük balık da çıkıyor ama çok seyrek. Hergün avlanan insanlar ayda 3-5 tane yakalıyorlar. Ciddi bir balık yakalayan da ben hiç görmedim. Bulunduğumuz avlaklarda en ciddi balıkları biz tutuyoruz o derece. Yavru balık sayısının bu derece çok olması sevindirici aslında. Siz kumsaldan avlanacaksınız sanırım. Sarımsaklıda yem durumu sıkıntılıdır diye tahmin ediyorum. Sert, sağlam yemler kullanırsanız şansınız artar diye düşünüyorum. Mesela: Kalamar veya madya gibi. (Donmuş madya değil ama tazesi) Av yapmadan önce av yapacağınız bölgeyi de mazmozlamanız (yemlemeniz) faydanıza olabilir. Mazmozlama için midye, sülünez veya sardalya kullanılabilir sanıyorum. Yem olarak sülünez, midye, tavuk göğsü, mamun gibi yemler kullanacaksanız mutlaka yem ipi kullanmanızı öneririm. Bu kadar çok küçük balık varken atçekle levrek yakalamak çok zor. İmkansız değil ama çok zayıf bir olasılık. Hedefiniz çipura, mırmır gibi dip balıkları olmalıdır bence. Kefal ve zargana denemeleri de yapılabilir. Rastgelsin...
Sarımsaklıda yem bulamazsan eğer yakınında Altınova vardır. orada çarşı içinde adını şuan hatırlamadığım bir yemci var. yemci dediysem aslında kümes hayvanları için yem satıyor ama aynı zamandada balık ve olta malzemeside satıyor. Burada vatandaş tuzla kendi kuruttuğu sülünezleri satıyor. Ben böyle bişii görmedim. Yemin kıvamı okadar iyiki . ne çok kuru ve sert , ne de gevşek . İğneye takması çok kolay . Parmağınla asılsan bile kopmuyor. Böylece sık sık yem takma değişme derdinden kurtuluyorsun. Hatta Yapabilirseniz eğer bölge balıkçılarından biri ile anlaşın. O gün sandalıyla sefere çıkarken sizide çıkarsın. sizde karşılığında 1 paket sigara ikram edersiniz , ya da mazot masrafını karşılarsınız vs.
ben geçtiğimiz ay sarımsaklıdaydım, ismi aklıma gelmiyor şimdi, bir plajı var merkezdeki plaj değil araçla 10 dk.lık mesafede, oradan sabahın ilk ışıklarında mırmır ve barbun alabilirsin, sürüyle barbun vardı hatta şimdilerde daha irileşmiştir balıklar, sülünez satılıyor merkezde plajın kenarında eski bi ford araç var orada bi amca satıyor, tazesi de var kurutulmuşuda, tazesi çok kullanışlı değil bence. eğer imkanın varsa burdan kaya kurdu götürmeni tavsiye ederim, boru kurdu bulunmuyor oralarda. ayrıca şeytan sofrası yakınlarında koylar var, oradan çipura alabilirsin, köprüde akşam saat 09:00dan sonra takılırsan (Türkiyenin ilk boğaz köprüsü) oradan levrek alma şansın var, ayrıca ispari ve gopez de çıkıyor. Bol Şans..
Sarımsaklı için şunları söyleyebilrim size çocukluğumdan beri her yaz sarımsaklı ve çevresinden avlanmış biri olarak. Volkan kafenin yakınlarından bir ford tanusta sulunes bulabilirsin ancak benim tavsiyem imkanın varsa murat reisten kendi sulunesini çıkartman yok vaktim dersen yine ayvalığa inerek balık halinden mamun ve sulunes alabilirsin. Av durumuna gelirsek Sabah erken saatlerde at çek avı ile tur gezilerinin yanaştığı iskele etrafından levrek vb avcı balık alma şansın var yine aynı şekilde badavutta jandarma karakolu denilen kısımda atçek yapabilirsin . Yemliye gelirsek sarımsaklı sahilden yemli ile pek verim alman mümkün değil ama tabiki bunların hepsi kısmet tutamassın dediğim yerden zamanında lüfer dahi almışlığım vardır. Yemli için tavsiyem yine size badavut sahilleri Aracınız varsa Cunda adasındaki patriça taraflarında koylardır
Bende 1 ay evvel Sarımsaklı'daydım denize girmekten sıkılmaya başlayınca Şnorkel aldım ve balık izi sürdüm. Dak cafe var onun oralarda takılıyorduk genelle. Gündüz insan yoğunluğundan olta atman sakıncalı olabilir. O yüzden ben el oltası ile balık yakaladım hemde suyun içinde daha zevkli oldu. Balıkları yemlere saldırınca görmek çok eğlenceli bence. At arabalarının olduğu yerin hemen önünde Ford arabalı bi amca var sabah 10 da geliyor. Ondan sülünes aldım. Orada yakaladığım balıklar: KARAGÖZ, İSPARİ, LİDAKİ ve SALPA olduğunu sandığım bi balık Yakaladıklarımın hepsini denize geri saldım boyları fazla büyük değildi.Büyükte olsalar zaten pişirip yemek için ortamım yoktu. Dediğim gibi onları izlemek çok zevkliydi benim için. Şnorkelle gezerken de kıyıya yakın yerlerde Kocaman Kefaller, Bir adet Çipura ve Zargana gördüm ama ozamanlar zarganalar yavruydu daha şimdi büyümüş olabilirler. Açıklara doğru ise bi kaç kez levrek , Ayrıyettende mırmır gördüm. Mırmır sabah erken yada gece insanların olmadığı zamanlar kıyıya yakınlaşıyor. İşte orada yakaladığım balıklarından birkaçı
ata core, inan bende badavut kumsalında sabah erken saatlerde şnorkelle izlemiştim iri mırmırlar altımda yüzüyordu kanımca eylül sonu oralar çok güzel balık yapar.
Evet benim tahminimde Eylül gibi buralarda iyi balık olur şeklindeydi. Keşke Eylülde Gelseydim diye hayıflandım açıkcası. Bakalım Eskinecinin vereceği raporları merakla bekliyorum.
Eylülde Sarımsaklı ve Badavut güzel levrek yapmaya başlar İmkan varsa açıklar iri balıksız göndermez sizi