Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde balıkçıların ağlarına ilginç balıklar takıldı.

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında NECİP57 tarafından paylaşıldı.

1. NECİP57

NECİP57 NECİP

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 440
    Favori Makine:
    Okuma Salina II 10000
    En İyi Avı:
    35cm lüfer
    Marmara Denizi'ne gece saatlerinde balık avına çıkan balıkçıların ağlarına Kapıdağ ile İmralı Adası arasında ilginç balıklar takıldı. Balıkçıların ağlarına takılan ilginç balığın ağzı, depolarda yükleri taşıyan forklift aracının paletlerine benziyor.

Ayrıca testere gibi keskin olan dişleriyle balıkçıların ağlarını parçalayan bu balık sürüsünü ilk kez Marmara Denizi'nde gördüklerini belirten balıkçılar, "Yıllardır Marmara'da balık avlıyoruz, bu sularda 25 cins balık çıkar. İsmini bilmediğimiz bu tip bir balığı ilk defa gördük. Bilim adamlarından bu balık hakkında bilgi almak istiyoruz. Mavi gözlü, pembe derili balığın ağız yapısı diğer balıklara benzemiyor. Biz de ne isim takacağımızı bilmiyoruz" dediler.

http://img176.echo.cx/my.php?image=ilgincbalik2pt.jpg

2. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Resimdeki balık kırlangıcın bir cinsi olan öksüze benziyor ama bu daha değişik geldi bana
    marmarada son senelerde değişik balıklar yakalanmaya başladı
    marmara eski yıllarına dönüyor galiba rastgele

3. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Dikenli Öksüz

Prestedion Cataphractum,Panzerhahn,Malarm at
    İsim benzerliğine karşın Kırlangıç ailesinden Öksüzle soydaşlığı yoktur. Marmara, Ege ve Akdeniz sahillerinin 30 - 400 m'ye varan derinliklerin kumlu, çakıllı, yosun kaplı zeminlerinde yaşar. Boyları 10 - 15, en çok 30 cm. olabilir. Küçüklerine Mıcır, büyüklerine Çuka denir. Çiftler halinde gezerek yosunlar, otlar, yumuşakçalar ve küçük kabuklularla beslenir. Mayıs - Temmuz arasında ürer.

Dikenli öksüzün özellikle oltayla avı yapılmaz. Manyat, fanyalı trol ağlarıyla nadiren tutulur.

Eti beyaz olup, kırlangıç kadar lezzetli olmasa da yenebilir.

Son düzenleme: 4 Kasım 2009
  4. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    Bilim adamlarından bu balık hakkında bilgi almak istiyoruz. Mavi gözlü, pembe derili balığın ağız yapısı diğer balıklara benzemiyor. Biz de ne isim takacağımızı bilmiyoruz" dediler.

en çok da bu lafa güldüm, bu bildiğin öksüz ege de çok olur, bandırmada nasıl bilinmez ? çok komik. :D :D :D

balıkçılar bunu yakaladınmı balıktan anlamayan yazlıkçılara satmaya kalkarlar, hafıften kırlangıç barbun tekır vs, benzeri oldugundan mıllet de alır bunu ama, tadı kötüdür , saman gibi olur. :p

5. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Benzer bir balığı ama kanatları oldukça büyük ve rengi menekşe moru şeklinde Adrsanda bu yaz yakaladım;
    Rast gele...

6. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm