arkadaşlar ben izmir karaburundan sarpa ve kefal tutmak için kıbrıs takım kullanıyorum ama hiç balık gelmiyor yaklaşık yarım saat suda dursa bile balık yemiyor oltayı çekiyorum ve ekmek ineden cıkarıp atıgım anda balıklar ekmeğe saldırmaya başlıyor ne denediysem olmadı kıbrısı atıyorum yanına ekmek atıyorum boş ekmeğe geliyor iğneli ekmeğe gelmiyor yaklaşık 2 hafta boyunca tutamadım allah aşkına bu nedir ya yoksa balıklar anladı mı ve bunlar olmadan önceki hafta yaklaşık 1 poşet dolusu balık tuttum arkadaşlar ben bu işi anlamadım anlayan varsa söylsin
Balık gelmemesinin 2 sebebi var bence,birincisi iğnelerin fazla büyük ,ikinciside misinan fazla kalın bir de ekmeği düzgün sarmadığın için de olabilir.
o zaman son sebepten ekmeği çok sıkı sarıyorsun,ekmeği biraz dağınık tak bir kere vuran oldu mu zaten bütün sürü oraya yığılacaktır .Birde ekmek içini değil dış kabuğunu içe gelicek şekilde beyaz tarafıda dışta kalıcak şekilde sarmayı dene ben hep öyle yapıyorum.
sarmanı ignelerle beraber beyaz boyayla boya farkı göreceksin biz öyle yapıyoruz kokusuz beyaz renk sprey boyalar var onla boyarsan iyi olur (( ekmek suya deydiğinde zaten bembeyaz oluyor iğnelerde arada belli olmuyo birde kıbrıstaki straforu ( köpügü ) kullanmıyoruz direk ekmege sarıyoruz kıbrısı)) şunuda diyebilirsin neden boyuyoruz beyaz igneler var satılan diye oda sana kalmış :}}
Eğer iğne bağlamayı seviyorsan FC misina kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca iğneleri mümkün olduğunca küçük ve beyaz olanlarından seç.
Bendende bi tavsiye.... Yeni iğneler parlak olur, gün ışında çok fazla dikkat çeker bu çok fazla dikkat kurnaz bir balık olan kefal için iyi değildir... hemen farkeder ve yanaşmaz. Bu yüzden yedek takımlarını deniz suyunda bir kaç saat bekletip ondan sonra muhafaza et. Unutmadan, iğne sayısını azalt ve düğümleri olabildiğince küçük tut. 20 cm boyunda bir kefal 3 iğne ile bile kolayca yakalanabilir. Misinada 0,25mm den kalın olmasın.... beyaz olacak.
tam anlamak için soruyorum şimdi ekmeğin içi dışarıda olacak şekilde sarıyoruz kancalar gizlenecek şekilde peki bu ekmek suyun üstündemi kalacak yoksa suyun içindemi kalacak ???
içine su dolabilen toplar dan al,20 lik asso discovery misina,top ile iğnenin arası en az 1,50 metre olsun,takım 2 iğneli olsun,iğnenin 10 cm gerisine kefal sarmasındaki süngerden kes, böyle yap ama 2 iğneli olsun,iğnede resimdeki gördüğün iğneyi tavsiye ederim,owner marka,görünüşü ince gibi dir ama çektiği balıkda görüntüde,kaç numara dersen beklediğin balığın boyutuna göre,ben bu iğne ile serçe parmağı kadar balıkda tutdum, yada SAMME NİN siyahımsı 4 numara olanı tavsiye ederim,çok avcı bir iğnedir, iğnelere ekmeği takarken hamur yapmıyorsun,yapman gereken ekmeğin içini bozmadan 2 parmağın ile hafifce ekmek den koparıyorsun,ekmek içini hafifçe iğneye batırıyorsun,arda kalan kısmını sadece ( iğnenin boğaz kısmını ) gelebilecek yerini,2 parmağın ileri ekmek içini yuvarlıyorsunki ekmek sabit kalsın, aynı karnıbahar gibi görünüm vermelisin iğneye takılmış ekmeğe, son olarak takdığın eğmeğin biri diğerin den küçük olsun, Uploaded with ImageShack.us