balıklar nerede

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında burakbahtiyar tarafından paylaşıldı.

1. burakbahtiyar

burakbahtiyar BURAK BAHTİYAR

Favori Kamış:
    banax 5000
    En İyi Avı:
    çipura 0,850kg
    ya arkadaşlar farkındamısınız bilmem ama denizlerimizdeki balık miktarı her gün azalıyor üç dört yıl önce çinekopu çapariyle alıyorduk geçen yıl hiç çinekop yapmadı bu sene biraz kıpırdadı gibi oldu sonra kesti geçen tekneyle saray burnu tarafına gittik 3,4tane çinekop zar zor aldık {teknenin sahibi mehmet abi şöyle diyor}ya kardeşim öyle büyük balıkçı tekneleri varki içlerinde öyle balık bulucu tesisatlar varki öyle çok kaçak avlanan varki balıgın yuvasını bulup dibini kazıyorlar balığın kacmasını imkansız kılıyor bu aletler eskiden böylemiydi diyor bir resimler gösterdi eskiye dair çaparideki çinekopları sanki istavrit gibi diziyor teknede öyle resimler var herneyse benimkuşkum gelecek nesil ne boğazda ne köprüde balık tutamycak gibi geliyor bana saygılar.

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ben bir kaç senelik balıkçıyım.Çok eskileri bilmem ancak anlatıldığı kadarıyla.Eski olmamama rağmen ben bile bunu hissediyorum.Kaçak avcılık,tırıvırı,trol bu gibi sebepler balığı yok ediyor.Ekmek parası ayağına profosyoneller,av hırsı ile amatörler el birliği etmişçesine geleceğimizi yok ediyoruz.

3. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    Bende kalıtılıyorum size.Katılmakla beraber merak ettiğim bir şey de o kadar kaçak avlanan varda kimse yok mu buna kardeşim sen avlanamazsın yada şu saatler arasında şu kadardan fazla avlanamazsın.Şu yöntemden başka bişey kullanamazsın.denetleyen hiç görmedim ben.Dikkatimi çekmedi yada

4. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    :)

Yazacaklarıma kimse kızmasın. Toplum olarak öyle alıştırıldıkki kendi menfaatimizi görmeyecek kadar önünümüze bakan,sadece mırıldanarak konuşan,tepkisini ortaya koyacak alternatifler ortaya koymaktan aciz ve gücünü bilmeyen . Sadece balıkmı!!!! Hayatımız vergi ödemekle geçmekte. Yediğimizden içtiğimizden konuştuğumuzdan hastalığımıza kadar müthiş bir vergi sinsilesi. İşte benzin işte beyaz eşya işte telefon . Yüzlerce örnek. İşte amatör denen bizlere sunulan ve sınırlayan su ürünleri sirküleri. Okuyun allahınızı severseniz. Koca koca troller denizin dibini kazır, trol tüyü bitmemiş yetimin malını yağmalar. Geleceğini yok eder bu ülkenin. Bunu kanun eli ile yapar yanlış anlaşılmasın. Ama amatör el oltası ile günde 5 kg balık tutmatan fazlasını yapamaz bu kanunlada. Kontrol yok değil ama çooooooooooook yetersiz. Sistemi kuranlar kurmuş fi tarihinde değiştirmeye kimsenin menfaati el vermez.
    Bir örnek daha benzin mazot pahalı diye feryat gök yüzünde duyanmı var sizi. Yok. Ama trol çekene neredeyse bedava mazot veren bu sistem. Hadi bakalım isyan etme. bana 5 kg balık tutma fazlası yasak de adam beleş mazotla tarla gibi sürmekte canım denizi. Hadi canım sizde ben bunu anlamam arkadaş.

Ben 68 kuşağıyım beyler kimiz o yada bu nedenle yok oldu edildi,çoğumuz çaptan düştük koca karılar gibi sinir olup söyleniyoruz.. Yaşasaydı çoğu şimdi siyasi hayat bile farklı olurdu. Ünüversite okumak aydın olmak değil size diyecek çok şeyim var ama son bir şeyle bağlayayım.
    Sevdiğim bir söz Ziya Paşadan. " OKUMAK CAHİLLİĞİ ALIR EŞEKLİKSE BAKİDİR "
    Umarım gelecekte yiyecek balığı Yunanlıdan almaz bu ülke.:mad:

Son düzenleme: 17 Kasım 2008
  5. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ben çocukluğumdan beri balık avlarım şudan 7 8 yıl önce 2 - 3 saatte rahat 3 kilo istavrit tuttuğumuz yerde şimdi 10 tane tutabilmek için kırk takla atıyoruz yazıkki ne yazık insanoğlu kendi sonunu kendi hazırlıyo haberi yok :(

6. burakbahtiyar

Favori Kamış:
    banax 5000
    En İyi Avı:
    çipura 0,850kg
    ötv nin kdv sinin alındığı bu ülkede herşey mümkün

7. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    Koca koca kofana alırlarmış boğazdan.Şuanda efsane olarak duyuyoruz.Sanki antik çağlardan bahsedermiş gibi uzak geliyor.Cumhur abinin dedikleri malesef üzüyor hepimizi.Ama gerçek bişeyide inkar edemeyiz.

8. Zevkle okudum yazınızı hepside bir gerçek size çok ama çok katılıyorum.

9. Sizede aynı derecede katılıyorum.

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    84 ila 94 yılları arası bende tekneyle çıkardım, lüfer palamut kıyamet gibiydi, çift livar almazdı balıgı uzun oltadan kofanasız döndügümü hatırlamam. çare belli arkadaşlar,marmarada 2 yıl avı yasaklasınlar akvaryuma döner bu deniz. örnek yunanistan,insanlar orkinoslarla beraber yüzüyolar.assos midilli arası heryerde balık oynuyor

11. burakbahtiyar

Favori Kamış:
    banax 5000
    En İyi Avı:
    çipura 0,850kg
    keşke öylebirşey yapabilselerdi şöyle 2sene 3sene yasaklasalar ya kardeşim bide balıgın geçişnoktası göçzamanı karadenizden bogazdan marmaraya akan balığın bogazı kapatıp nevarsa alıp götürüyolar daha balık egeye geçemeden sonra yumurtlamaya karadenize dönecek balıkta kalmıyo tabii

12. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Dostlar dayanamadım ilave edeceğim. İlk okulda okuduğum yıllarda "1960" İstanbul Galata Köprüsünden uyduruk olta ile Palamut ve torik yakalanırdı. Ben o zamanlardan kalmayım inanın. İstanbulun eski dönemlerinde Palamut a fakir balığı denir miş sadece gariban yermiş zenginler bu tadı tatmak istediklerinde aldıkları palamutları sardırıp gizliden eve giderlermiş. Osmanlı padişahlarına Kofananın yanak etinden tabak yapıp sunarlarmış . Bolluğa bakın bolluğa.