BALIKLARDA AĞLAR Yaşlı balık; yılların vermiş olduğu yorgunlukla ağır ağır suda süzülürken kendisine doğru yaklaşmakta olan 1 tane genç balığı farkeder.Balığın yüzgeçi kopmuştur ve suda zigzaklar çizerek yaşlı balığın yanına gelir. Yaşlı balık: "Hayırdır ne oldu " der Genç balık:"kendimi zor kurtardım" der. Yaşlı balık:" anlat bakalım seni bu duruma düşüren ne" der. Genç balık:"sabah yemlenmeye çıkmıştım.Birden üzerime suyun üstünden tadını çok sevdiğim yiyecekler yağmaya başladı.Bende afiyetle yemeğe koyuldum.O kadar çok yiyeceği bir arada ilk defa gördüğümden kendime ziyafet verip son zerresine kadar yemek istedim" Yaşlı balık: "ee " der Genç balık:"Ne olduysa ondan sonra oldu.Hemen yanıma ucu sivri metal bir şey attılar.ucundada bu sevdiğim yemeklerden takılıydı.İçimden o yemeği yememem gerektiğini düşündüm.Çünki bana zarar verebilirdi."der Yaşlı balık:"Aferim bak avcıların tuzağına düşmemişsin" der. Genç balık:"Düşmedim ama.." Yaşlı Balık:"Düşmedinde yüzgeçine ne oldu" der Genç Balık: " Dedim ya ne olduysa ondan sonra oldu.Çok ilerlerden ağzı büyük dişleri çok sivri bir balık üzerime doğru geldiğini gördüm.Annemin anlattığı turna balığına çok benziyordu.Bende bana zarar vereceğini bildiğim için oradan hemen uzaklaşmak istedim.Tam hareket ediyordum ki. süzgeçimin göremediğim bir nesneye takıldığını hissettim.Hareket etmeye çalıştıkca dolanmaya başladım.Bir yandanda turna yanıma yaklaşıyordu.Ben artık sonumun geldiğini düşünürken.o devasal turna beni yemeye çalışırken oda takıldı aynı şeye.oda çırpındıkca iyice dolandı.Aradan 1 dakika geçmediki suda sürüklenmeye başladık.yavaş yavaş kıyıya yaklaşıyorduk.Biri bizi kıyıya çekmeye çalışıyor.kıyıya yaklaştıkca nefes alımlarım yavaşlamaya başlıyordu.Sonunda bizi kıyıya aldılar yüzlerini yeni gördüğüm annemin anlattığı canlılar.Ordan birisi "tırıvırıya gelene bak" dedi.İlk önce turnayı alıp kenara attılar.oradan birisi" bunu ne yapalım" dedi."sal gitsin" dedi diğeri.Ben bayağı dolaşmıştım.Beni çözmeye çalışıyordu.Bir yandanda "meret balık ne biçim dolanmışsın" diye kızgınlığını belli ediyordu.O ara canım öyle bir yanki ki sol tarafımı hissetmez oldum.Ve bayağı bir yüksekten beni suya fırlattılar.Yüzgeçim tırıvırı denen o illette kaldı.Yüzmeye çalışıyordum ama dengemi sağlayamıyordum.İşte o arada seni gördüm.Yanına geldim." der. Yaşlı balık anlatılanları dinlerken gözlerinden yaş geldiğini görür genç balık. Genç balık:" ne oldu neden ağlıyorsun"der Yaşlı balık:" Bende ailemi bu lanet olası hayalet oltası tırıvırı yüzünden kaybettim.Dövüş bile mertçe yapılmalı.Biliyoruz eninde sonunda insanoğluna nasıl olsa yem oluyoruz.Bari bıraksınlarda her şey centilmence olsun;onlar karadan bizde sudan mücadelemizi verelim.Suya atılan tırıvırılar kayalara takılıp koptuktan sonra ona takılan ve kurtulamayan onlarca su canlısını öldürüyor.Ailemde bu yüzden ölmedi mi zaten.Yakında bizim neslimizi tükettikten sonra anlarlar değerimizi.Bende gidiyorum" der yaşlı balık. Genç balık:"Nereye "der Yaşlı balık: "En yakın avcı oltasına takılıp. şerefimle yakalanırım daha iyi" der. Yaşlı balık ağır ağır suda süzülerek genç balığın bakışları arasında gözden kaybolur. Yazan:C@feran
Tırıvırının zararlarını çok güzel hikayeleştirmişsiniz elinize sağlık, umarım ders alması gereken birileri okur ve tırıvırı illetinden birileri daha vazgeçer. Paylaşım için teşekkürler.
çok güzel yazmışsınız. elinize sağlık. çok duygulandırıcı. artık tırıvırı ile avlanan güzellikten anlamazsa kesin dayak yicek benden