selamlar ortalık,çalkalanıyor,balıklarda ağır metal olduğu,tüm basın organlarında gündem konusu Balık yemeyin diyorlar
Tavukculardir kesin. Etciler de olabilir geçen hurriyette et stogunun tavan yaptigini yazmisti. Gerçi sehirlerden geçen nehirlerde, yerlesimin yogun oldugu yerlerdeki deniz ve göllerdeki baliklarin sagliksiz oldugu asikar. Yogun tüketimde zarari olur herhalde.
İşin aslı, ciddiye almak gerekir. Bununsa sonu, aman balık yemeyi bırakalım değil, konuya dair denetimlerin daha şeffaf ve daha özenli olmasını sağlamaktır. Deniz burda, kirliliği malum. Başta lüferin bu ağır metalleri biriktirdiği de bilinen bir şey. O halde, burada ciddi, kaygıları ortadan kaldıran, adam gibi bir denetleme mekanizması kurulması önemli. Çıkıp bunun ardında bazı artniyetler vs. aramak, saçmalık, safsatadan başka bir şey olmaz maalesef. Kaldı ki, et yemek zaten sanki başlı başına bir dert olarak yıllardır sayıklanır. İşte kolestrol, yok obezite, yok kalp hastalığı, yok kırmızı etten kaçın vs. vs. Size basit bir tüyo vereyim. Gıda piramidi denen, en çok tahıl, sonra şu, sonra bu, en azda et yiyin şeklindeki tariflerin, her ne hikmetse, ABD gıda üretim kapasitesine tam olarak uyması acaba bir raslantı mı? Yoksa, bu gıda üreticilerinin, bizim karlılığımızı maksimum yapsın diyerek, insanlara şu şu oranda bunları yiyin diye bir tür gizli dayatması mı? Şunu söyleyeyim. Hiç bir şey, ne size söylendiği kadar masum, ne de söylendiği kadar cani bir katil. Olay, ne yediğinizden çok nasıl yaşadığınız. Siz steril yaşar, güneşe çıkmaz, hareketsiz kalırsanız, en kalite ekmek bile sizin için kanserojen olabilir. Kanserlerin artışında asıl sebep, kanserojenlerin artması değil, insanların steril ve hımbıl yaşamaya alışmış olmalarıdır.
Denizlerimizi böyle kirletmeye devam edersek daha çok şeyler olur.Atıklarımızı direkt bir ayrışıma tabi tutmaksızın salıyoruz suya.Ne kadar zor geliyor bu isi yapmak şehirlere,devletlere.Halbuki bir kere bu sistemi gerçekleştirebilsek ,oturtabilirsek faydalarını uzun yıllarda göreceğiz..
4 ünv.ortak tahlil raporu tarafından bu olay ortaya çıktı. Doğrudur bence özellikle dip balıklarından uzak durmak gerekir. Ben arada sırada sarıyere boğazda kıyıdan avlanmaya gidiyorum.Çok afedersiniz önümüzden, çöp sürülerinin ve kendom ların defalarca geçtiğini gördüm.Yanlız ben değil orada ki herkesde, şahit o kadar tiksindim ki ,tutuğum balıkları, attım.Çocuklara şimdilik, balık yedirmemekde, fayda var derim çünkü vicudda, kurşun birikimi sonuçları 20 -25 sonra ortaya çıkıyor.banghead
Çapariye de atliyo o kendomlar asiyan iyi kendom yapar bazen köstegi kesiyosun mecbur. Gerçi dügümlüsünü görmedim ben daha.
Ben sigarayı bıraktim gerçi bağımlı değilim 1 şubatta tam 1 sene olacak.. yanliz 1 sene balik avini yapmadan duramam sanırim.. Roy abi bu kendomlar da limit nedir hihi
Bilmiom ki Fatih tebligde yazmadigina göre günlük 5 kilo hakkin olsa gerek 2 kere tuttumdu köstegi makasla degmeden kesip geri saldimdi