balıkları sayabilecek kadar hassas kamış varmı

Konu, 'Kamışlar' kısmında tatarbulent tarafından paylaşıldı.

1. tatarbulent

tatarbulent bülent baran

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH SURF-LINEAEFFE SPIRIT SURF 3.90-LINEAEFFE SURF MILL 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI- Silstar supo surf60 MITCHELL498X-ALBASTAR ALFA 60- SHIMANO FX 4000
    En İyi Avı:
    eşkina
    Merhaba arkadaşlar ben bir yıldır LİNEAEFFE TURNAFRESH 420 cm kamış kullanıyorum atışı çok sağlam ama istavrit avında balıkları hissedemiyorum forumlarda okuduğumda
    Lineaeffe spirit surf kamış için çok hassas deniliyor.
    Fakat artık üretimi durdurulmuş Boğazda istavrit avı için hassas bir kamış önerebilirmisiniz
    100- 150 arası bütçem var yardımcı olursanız sevinirim.reeling

2. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Malesef şu an tutulan istavritlerin boyu ufak olduğundan hissedemiyorsunuzdur.Ayrıca kamıştan önce eğer kullanmadıysanız ip misina kullanın hissiyatın artığını göreceksiniz.İri istavrit tek olarakta yakalansa hissedersiniz zaten.

3. furunotr

furunotr Haluk

Spirit Surf üretimden kalktı ise yine de öyle ürünler var ama sizin ayırdığınız bütçeyi aşıyor... Bir de kaç gram attığınızı belirlemeniz gerekiyor...

Mesela Cedros'un teleskobik olanı; ya da Amudson Kudos Expert v.b....

Ancak her halükarda pekçok kamış Turna'dan daha hassastır...

4. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    cengiz balıkcılık'da kaldıysa spider surf tavsiye ederim hassasiyeti fiyatına göre güzel

5. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
    benım kamısım turnasurf sızın kamısınızla aynı ozellıklerde hatta sadece ısmı degısık galıba hersey aynı :) neyse

deneyımlerımden sunu soyleyebılırımkı makınandakı mısına yumuşaksa ve agır kursunlarla dıpden balık alırken hıssetmen cok zorr mısınanı sert bır mısın sarabılırsın ama bu seferde gam yapar :)

6. vıra-vıra

vıra-vıra erol

Favori Kamış:
    Kudos 4.20 lm8 surf carbon. SEAmaster hunter 3:90
    Favori Makine:
    SİLSTAR allisa fd6000 Spro superlong 460s alu. D.A.M qıuck sylt fd380
    selam

tavsıyem kudos M8 4.20 ben bu ürünü ıstarvitde bogazda galata köprüsünde kullanıyorum.tek vuruşu bile hissederrk kaç balık var sayabılıyorum tavsıye ederım pişman olmazsın.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kamış bulmak kolayda, o paraya almak zor. Alba'nın Black Sea diye bir kamışı var, pembe. Belki işini görür.

Ama balıkları iyi hissetmek istiyorsan, ip misina kullan derim. Çaparini kendin yap, bedeni FC olsun derim. Sonrada gönül rahatlığıyla çay içmeye giderim.

8. tatarbulent

tatarbulent bülent baran

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI- Silstar supo surf60 MITCHELL498X-ALBASTAR ALFA 60- SHIMANO FX 4000
    En İyi Avı:
    eşkina
    teşekkürler kudos biraz pahalıgibi ama Cedros ideal bir kamışa benziyor biraz araştırdıktan sonra Okuma Cedros alabilirim çok hassas diye yazıyor

9. tatarbulent

tatarbulent bülent baran

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eşkina
  10. evreseli

evreseli ayhan

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 2.40 / Okuma Cedros 4.20 surf
    Favori Makine:
    Shimano sonora 2500fb / Daiwa emblem pro 6000
    Çengizdeki son Cedros 4.20 kamışı ben aldım diye biliyorum . İsterseniz bir arayıp sorun. Saygılar. Ayhan

11. furunotr

furunotr Haluk

Fırsat bulduğunuzda Cengiz Balıkçı'lığa ve çevresindeki malzeme satan yerlere bakın; mesela Cengiz'de çok çeşit ürün var sizin isteğinize cevap verebilecek; Cedros yoksa gelir; gelmese de mesela Compressa var belki ihtiyacınıza uygun; veya Lineaeffe'nin çeşitleri mevcut; bir parça daha beklerseniz yeni modeller de gelecekmiş... Mağazaya gidince yardımcı olurlar zaten...

12. tatarbulent

tatarbulent bülent baran

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eşkina
  13. furunotr

furunotr Haluk

Bir evvelki neslin 3,90'ını kullanıyorum; oldukça tatminkardır ama 4,20'sini bilemem; salgılı olabilir mesela...

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    3.90 spirit surf'ü boğazda 1 yıla yakın kullandım, hala duruyor, en sevdiğim kamışlarımdan biridir.. harika bir kamıştır.. esnek, hafif ve sağlam.. ve de en önemlisi çok hassas.. 100-125 gr kurşunla çalışırken tek bir istavriti bile rahatlıkla hissedebilirsiniz.. 150 gr kurşuna kadar hiç problem çıkarmaz.. ben bu kamışla daha ağırını denemedim ama boşluk vermeden ve abanmadan 170 gr bile atanlar varmış.. çok güçlü bir akıntı yoksa çok iyi iş çıkarır (akıntı çok kuvvetliyse 150 gr yetmez)..
    hayırlı olsun, bereketli avlarda kullanın :thumb: