Merhaba arkadaşlar ben bir yıldır LİNEAEFFE TURNAFRESH 420 cm kamış kullanıyorum atışı çok sağlam ama istavrit avında balıkları hissedemiyorum forumlarda okuduğumda Lineaeffe spirit surf kamış için çok hassas deniliyor. Fakat artık üretimi durdurulmuş Boğazda istavrit avı için hassas bir kamış önerebilirmisiniz 100- 150 arası bütçem var yardımcı olursanız sevinirim.reeling
Malesef şu an tutulan istavritlerin boyu ufak olduğundan hissedemiyorsunuzdur.Ayrıca kamıştan önce eğer kullanmadıysanız ip misina kullanın hissiyatın artığını göreceksiniz.İri istavrit tek olarakta yakalansa hissedersiniz zaten.
Spirit Surf üretimden kalktı ise yine de öyle ürünler var ama sizin ayırdığınız bütçeyi aşıyor... Bir de kaç gram attığınızı belirlemeniz gerekiyor... Mesela Cedros'un teleskobik olanı; ya da Amudson Kudos Expert v.b.... Ancak her halükarda pekçok kamış Turna'dan daha hassastır...
benım kamısım turnasurf sızın kamısınızla aynı ozellıklerde hatta sadece ısmı degısık galıba hersey aynı neyse deneyımlerımden sunu soyleyebılırımkı makınandakı mısına yumuşaksa ve agır kursunlarla dıpden balık alırken hıssetmen cok zorr mısınanı sert bır mısın sarabılırsın ama bu seferde gam yapar
selam tavsıyem kudos M8 4.20 ben bu ürünü ıstarvitde bogazda galata köprüsünde kullanıyorum.tek vuruşu bile hissederrk kaç balık var sayabılıyorum tavsıye ederım pişman olmazsın.
Kamış bulmak kolayda, o paraya almak zor. Alba'nın Black Sea diye bir kamışı var, pembe. Belki işini görür. Ama balıkları iyi hissetmek istiyorsan, ip misina kullan derim. Çaparini kendin yap, bedeni FC olsun derim. Sonrada gönül rahatlığıyla çay içmeye giderim.
teşekkürler kudos biraz pahalıgibi ama Cedros ideal bir kamışa benziyor biraz araştırdıktan sonra Okuma Cedros alabilirim çok hassas diye yazıyor
http://www.avmarketi.com/asp/product/16716/Okuma-Cedros-Tele-surf-kamis-420cm-100-200g# benim şansım yok herhalde hiçbir sitede 4.20 kalmamış 4.50 var oda ağır biraz
Çengizdeki son Cedros 4.20 kamışı ben aldım diye biliyorum . İsterseniz bir arayıp sorun. Saygılar. Ayhan
Fırsat bulduğunuzda Cengiz Balıkçı'lığa ve çevresindeki malzeme satan yerlere bakın; mesela Cengiz'de çok çeşit ürün var sizin isteğinize cevap verebilecek; Cedros yoksa gelir; gelmese de mesela Compressa var belki ihtiyacınıza uygun; veya Lineaeffe'nin çeşitleri mevcut; bir parça daha beklerseniz yeni modeller de gelecekmiş... Mağazaya gidince yardımcı olurlar zaten...
ilginize teşekkür ederim lineaeffe spirit satan bir adres buldum sonunda ellerine 2- 3 tane kalmış 1 tane 3.90 1tanede 4 .20 aldım bakalım forumlarda dedikleri kadar hassas mı Sizden de almak isteyen olursa http://www.avpazarim.net/_A3-3847-lineaeffe-spirit-surf-420-cm-surf-kamis.htm Teşekkürler.
Bir evvelki neslin 3,90'ını kullanıyorum; oldukça tatminkardır ama 4,20'sini bilemem; salgılı olabilir mesela...
3.90 spirit surf'ü boğazda 1 yıla yakın kullandım, hala duruyor, en sevdiğim kamışlarımdan biridir.. harika bir kamıştır.. esnek, hafif ve sağlam.. ve de en önemlisi çok hassas.. 100-125 gr kurşunla çalışırken tek bir istavriti bile rahatlıkla hissedebilirsiniz.. 150 gr kurşuna kadar hiç problem çıkarmaz.. ben bu kamışla daha ağırını denemedim ama boşluk vermeden ve abanmadan 170 gr bile atanlar varmış.. çok güçlü bir akıntı yoksa çok iyi iş çıkarır (akıntı çok kuvvetliyse 150 gr yetmez).. hayırlı olsun, bereketli avlarda kullanın :thumb: