Baliklari tanimam icin yardim.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ub900 tarafından paylaşıldı.

1. ub900

ub900 toygun

Beyler baliklari nasil taniya bilirim nette buldugum tatli su balik resimleriyle tuttuklarim birbirlerine hic benzemiyor bunlari nasil taniyabilirim. Mesela nette buldugum sazan resmi ile tuttugum baliklar arasinda pek fark gormuyorum ama tuttuklarim capakmis. Capakla sazan aynimi gorunusde ayirt edici yanlari ne ve diger turleri nasil taniyabilirim. Birde avlanma yonteminde genel yem Solucan diye gecerken ben misirla daha cok avlaniyorum saygilar...

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Toygun yaşadıgın yöredeki balıkların tanıman için öncelilke sana dökuman lazım , sadece ekrandan bakarak öğrenilecek ve ayrım yapılacak bir iş değil bu. sana tavsiyelerim ,

- yaşadıgın ve ava gittiğin bölgelerdeki eger özel avlaklar varsa yetkilisinden balıkların bir listesini labilirsin

- dogal ortamlar ise bu bilgiyi ya yaşadıgın yerde en yakın okul üniversite kaynaklarından yararlanabilisin . öncelikle kitap şart..resimli renkli vs.

- çapak balıgını sazandan ayırmak çok kolaydır aslında balıga bakarken detaylı bakmak gerekir , her ikiside yassı sarılı kırmızıli pull dersen hepsi birbirine benzer :)

vücut yapıları, pul yapıları ,yan gövde cizgileri ,gözleri,kafa yapısı,solungaç kapagı yapısı, kuyruk ve yüzgeç şekilleri,vücuttaki konumları ,yüzgeşlerdeki ışın sayıları , hatta gövedeki pul sayıları vs..derken iç organlara kadar olay gider..

sana lazım olan öncelikle kitap, muhtelif yayınlar..

sık sık görsel araştırma ve karşılaştırmalar.. yapabiliyorsan , bu dünyanın akademisyenleri ile irtibata geçmen..

3. ub900

ub900 toygun

TeSekurler abi en kisa zamanda bir arastirma yapacagim.

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun