kürekle sırtı avında lüfer avını genel hatlarıyla göstermek istedim...Balığın nasıl takılacağı var,isteğe göre tek iğnelide olabilir sadece tek iğneyi balığın anüsünden sokarak kancasını dışarı gelecek şekilde takmak... herkese iyi seğirler [youtube]XpLVzI3thvU[/youtube]
Kardeşim güzel bir av olmuş. Çelik teli kestiğine göre bir hayli iri olmalı kaçan balık. İnanıyorum ki yakında tel ile birlikte geri alırsın sen onu
Harika görüntüler...Daha önce derinde benim sahteyi kovalayan balıklar gördüğümde acaip heyecanlanırdım...Tam günbatımı olduğu için ne olduğu da anlaşılmazdı...Bu görüntüler süper..Kaçan balık elbet büyükAma diğeride gayet güzel..Tbrkler..Devamı gelir inşallah...
Süper görüntüler bizlerle paylaştığın için çok teşekürler Evrim kardeşim ayrıca devamı gelir inşallah Küçük bir hatırlatma yapmadan geçemiyecem bu tür balıkların avında eldiven giymenizi tavsiye ederim çünkü benim elimde bu balığın izleri hala duruyor aman dikkatli olun
inşallah serdar abi...balık çelik teli kestikten sonra yüzeyledi yaklaşık5-6 kg lıklardandı...Solungaçının yanından kan geldi yanına gidip kepçeyle alalım dedik balık sonra tekrar dipledi...Demek dişine denk getirirse çelik teli bile dinlemiyo saol koral abi... saol abicim...Balık yüzeyden gelince daha güzel oluyo..arkasından gelen sırtı karaları görebiliyoz su yapıyolar...balığı alamıyolar havaya fırlatıyo süper gerçekten...Bazen zavvallı gamit yüze yüze kayığın dibine kaçıyo korkusundan saol murat abi..sağ elimdeki işaret parmağımda bi izi kaldı zaten...İlk ağzına oturturken o ara bizim elimizede oturmuş misina evet erdal abi teknenin altındakilerde lüfer tabi lüfer denilebilirse onlara...Sırtıkara desek dağa doğru olur
lüfer dediğiniz için lüfer dedim onlar sırtıkara olalı 2 yaz geçmiş Bu sırtıkaraları görünce aklıma bu seneki kofana avım geldi..eminim biliyorsundur..kısaca anlatayım canlı isparoz yada kefalin kuyruğa yakın yerine bir üçlü kanca bir üçlü kancada diğer tarafına fakat sırt yüzgecinin sonuna denk gelen yerine .üçlü kancanın bir kancası balığın etine diğer 2 kanca ise açıkta kalacak...açıkta olanların aralarındaki açıyı birazdaha büyüt. iğne boyu balığın enine yakın olacak sonra çelik teli alt çeneden geçirip ağzından çıkart ve ana bedene bağla.sonra salla..çoğu vuruşta balık kancalardan birine takılıyor birde eğer var ise yem olarak izmariti bir dene lüferin en sevdiği canlı yemdir.biliyorsun Lüfer avına çok seri ağzı doluncaya kadar 2-3 ısırık atar..bu misinaya silkeleme gibi gelir..bu anda tasmalarsan kaçma şansı hiç yok..
Evrim ellerine sağlık kardeşim.çok güzel görüntüler ve çok güzel balık.. Ama beni üzüyorsun burada. Ben denizimi özledim
Onlar; canavar, canavar sırtıkara falan değil Çelik teli kestiğine göre onlara ancak canavar denir. ..
Evrim gayet dogal goruntulerle nefis bir video olmus. Tebrik ediyorum. Mukemmel baliklar. Her bakisimda bana "Memlekette boyle de kofanalar, sirti karalar kalmis.Ne guzel!"dedirtiyor. Dahasina rastgele.
Tebrikler Evrim kardeşim mükemmel bir paylaşım olmuş teknenin etrafındakileri de kepçeyle topluyabilecekmişsiniz neredeyse