Balıkların ve balıkçıların korunması için?

Konu, 'Tebliğler' kısmında yplt tarafından paylaşıldı.

1. yplt

yplt Yalçın POLAT

Favori Kamış:
    .....
    Favori Makine:
    .....
    Selamlar herkese...

Kendi çapımda amatör bir balıkçıyım.

Aynı zamanda Türkiyedeki balık türlerinin korunması ve sportif balıkçılığın gelişmesi konusunda bir şeyler yapma arzusunda olan biriyim.

Bu konuda çalışmaları olan resmi yada özel, işini gerçekten iyi yapan, örgütlü kurum kuruluş dernekler var mıdır? Varsa çalışmaları nelerdir, bilmek istiyorum.

Ben, bu konuda üzerime düşeni yapmak için neler yapabilirim?

önerileriniz bekliyorum

2. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Yalçın ben bu konuda türkiye çapında bir yapılanması olan örgüt ne yazıkki duymadım.Ancak iller bazında bazı bazı derneklerin olduğunu duydum.Ben de bu konu hakkında daha detaylı bilgisi olan birileri varsa yazmalarını merakla bekliyorum.:)

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
  4. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Muaffak abi arkadaşımın dediğinden ben şunu anlıyorum..Bu dernekler ne yapar.Yani yurt dışında belli koylarda ,ki oraya balıkçı tekneleri giremiyor.Araba lar özel delikli kayalar atıp balık üreme alanları tahsis edip amatör balıkçılığın uygulanmasına gelişmesine katkıda bulunuyorlar.Acaba bizde böyle şeyler varmı...bilmiyorum...Yoksa trolcüler bize balık bırakmayacak...

5. yplt

yplt Yalçın POLAT

Favori Kamış:
    .....
    Favori Makine:
    .....
    Evet merak ettiğim konulardan biri de bu zaten.
    Balıkların üramesi çoğalması ve eski popilasyonlarına yeniden ulaşmaları için ne gibi çalışmalar yapıyorlar. Biz bu çalışmalara nasıl katkıda bulunabiliriz?

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Muvaffak hocam, liste güzel, ilgimi çekti ama güncel midir acaba? Çünkü denize kıyısı olmayan illerimizin bile yerel dernekleri varken İzmir'in, Antalya'nın olmaması.. :confused:

Ülke genelinde faaliyet gösteren dernek ve federasyonu anlıyorum da, bu gibi şehirlerimizin daha aktif hareket eden yerel dernekleri de olması gereklidir, umarım da vardır, çalışmaktalardır.

Benim de merak ettiğim bir konu, ne yapılır bu derneklerde? Avcı kahvehanesi gibi çay eşliğinde hikayeler mi anlatılır, yoksa gerçekçi çözümler üretilir, uygulama yolları mı aranır?

Suat Bey'in görüşlerine tamamen katılıyorum, öncelikle yasadışı trol avcılığı için önlemler alınmalı. Hoş, önlem alınmak istense devlet zaten yapardı birşeyler ama, en azından dernekler bazında gerekli merciler sürekli taciz edilmeli, acaba yapılıyor mu? Bilelim, biz de imza atalım, destek verelim.

Ben de özellikle Antalya bölgesi için bunun araştırmasını yapacağım. Bir bilen varsa da aydınlatmasını rica ederim.