Balıklıovada Kıyıdan Çipura Avı ve Tekniği

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında eşrefpaşalı tarafından paylaşıldı.

1. eşrefpaşalı

eşrefpaşalı tuncay cicekcioğulları

İzmirden benle birlikte kardeşim Turgay, bacanak Tanju ve arkadaşım Kemal ile 05:00 de hareket, balıklıovaya 06:30 da varış.İnce bir kahvaltıdan sonra olta atacağımız yere saat 07:00 de vardık.Fakat geç kalmıştık ama, saat 07,30 gibi oltalarımız sudadı.Aşağıda açıklayacağımız yeni çipura oltası tekniği ile oltaları suya attıkdan 15 dakika sonra oltanın ucuna bağlamış olduğum teneke büyük bir kuvvetle denize doğru gitti.Oltayı elime aldığımda bir çipura yakalandığını hemen anladım.Balığı fazla ürkütmeden yavaş yavaş kıyıya çektim.Daha sonra bir adette sargoz çektim.Fakat denizde hir çırpıntı yoktu ve bunun içinde pek balık havası yoktu, ondan sonrada pek fazlada av yapmadı.Yakaladığımız balığın çipura oltası iğneden sonra bir karış kalem kalınlığında mantarın içinden geçen misina fırdöndüye bağlı seyyar kurşun, bu teknik ile oltayı attığın yer denizin içinde otluksa misinayı iki karış otların içinden havaya kaldırdığı için balık yemi rahatlık ile görebildiği gibi anında atlıyor.Eğer bu tekniği kullanmamış olsak oltamız otların içinde kaybolup gidecek,balığın görme ihtimali %80'lerden %20'lere düşecek.Ve bu teknikte yengeç yemi kullanılacak.Kullanmanızı tavsiye ederiz.Aşağıda kullandığımız tekniğin fotoğrafları mevcuttur.Bu tekniğin adı Eşrefpaşalı tekniğidir.

Kardeşim Turgay'ın yakaladığı çipurası. 425gr.
    Bana afiyet olsun.
    Eşrefpaşalı tekniği.

(Resimler Güncellendi)

Son düzenleme: 3 Kasım 2008
  2. jonathandavis

jonathandavis Cem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    700gr çupra 1.4kg dülger balıgı
    fotografları imageshack.us a yüklerseniz daha iyi olur sanırım resimler gitmiş

3. eşrefpaşalı

Resimleri güncelledim.

4. eşrefpaşalı

bu tip olta kıyıdan işe yarıyor tavsiye ederim.

5. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Tuncay Abi öncelikle balıklar için tebrikler ...Bu bizim mantarlı lüfer takımının benzeri mantıkta.Sanırım kurşunun biraz yakın bağlanması gerekiyor bu takımda,Doğru mudur ? Yeni takım paylaşımı için de teşekkürler...Ayrıca Turgay Abime de selamlar ve saygılarımı iletirseniz sevinirim.Çanakkale'ye geziye geldiklerinde kendisiyle buluşmuştum.Hemen hatırlayacaktır.Saygılar ve sevgiler...