Geçen hafta av yapmış ama yazmamıştım, yüzüm tutmamıştı artık. Önce Dikili'den mırmır ve çipura denemesi yapmıştık. Serhat abi ve ben dikili'de 2 saat kadar tam akşam suyunda dikilmiş sonra filizlenip başka bir yere bademliye geçmiş oradan da umduğumuzu bulamamıştık. İzmir'e dönerken gene dayanamayıp güzelhisar çayında kefal denemesi yapmıştım. Su yılanları eşliğinde 4 saat güneşin alnında yeni aldığım dandik göl kamışıyla kırmızı kurt eşliğinde avlanmış ve tahmin ettiğiniz gibi gene eli boş dönmüştüm. (Balık yakaladım da 5-7 cm arası lidakiler, hepsini saldım) Salarken video çekeceğim demiştim ama bunlar videoda görülemeyecek kadar küçüklerdi. O zaman demiştim ki biraz avlara ara vereyim. Balık yok falan filan. Eylül gibi başlarım. Lakin İskenderun ve Adana'dan gelen balık havası dalgası "gene acaba bende yakalar mıyım" dememe neden olmuştu. Bu sefer gene çipura arayacam (mecburen, levrekten eser yok ) ama bu sefer başka bir şekil deneyecektim. En baştaki değişiklik, yem olacaktı. Bizim çimçim dediğimiz, karidesin küçüğünü kullanacaktım. Tek iğneli gezer kurşunlu 3-5 adet takım da yaptım mı yakalarım elbet dedim. Avcı kararını vermişti. İlk iş karşıyakadaki balıkçılar yoklandı ama çimçim yok. Onun yerine jumbo karides var. Kilosu 22 tl. Ulan karidesi ben yiyemiyorum bide balıklara mı yedirecem diye içimden geçirsem de denemenin ve merakın dayanılmaz cazibesiyle yarım kilo aldım. Cuma akşam Bergama'ya vardım, sohbet falan derken saat 01:00 oldu. Hiç duyum yok hemen hemen. Tek duyum, bi abi Dikili'de yüzerken ayaklarının dibine koca koca mırmırlar gelmiş. Zaten kıblesi baştan belli olan ben için avlak belirlenmişti. Şimdi bu karidesin ayıklanması lazımdı. Karides te köpek leşi gibi kokuyo. Önce şekere yatırdım. 1 saat sonra şekeri silkeleyip, tuza gömdüm. Saati de 04:45'e kurup yattım. Saat çalmasıyla gözlerimi açtım ama uyanamıyorum. Yatağın içinde öylece 10 dakka gözleri açık yattım. Bi yandan da sakın kapama sakın kapama deyip düşünüyorum. Gideyim mi gitmeyeyim mi diye? Eğer gözlerimi kaparsam sabah 10'da ancak açılacaktı. O kadar yem hazırladın Volkan hadi dedim, gözümün önüne mırmır ve çipuralara getirip kalktım. Saat 05:30'da avlaktayım. Tam şafak söküyor. Hava nefis, deniz durgun. Tam mırmır havası. 2 kamışı diktim. 2 saat, tam 2 saat, bre insafsız bi tık de be... idk Bir kere tıkla yakalanma. Bari aldığım Jumbo karidesi ye. Boşuna mı aldım ben karidesi. İnsanlar sabah koşuya çıktılar saat 07:30'gibi. Uzun bir sahil, kumluk. Her geçen günaydın, rastgelsin diyo. Ben bitmişim ama, uyku, yorgunluk atrı hiç balık vurmamsı moral motivasyonumu bozmuş. Her günaydın diyene günaydın diyorum ama içimden senin poponda pireler dolaşırken ben burdaydım ne günaydını demek geçiyor. Saat 09:30 da daha fazla günaydın demeye dayanamayarak dönüşe geçiyorum. Eve gelince eşim bugün bizi Dikili'ye gezmeye götür demez mi? Cevap: Dikili'de bişey yok ben sizi şakrana götüreyim. (Amaç balık denemesi) Saat 18:30 da şakrana eşimi, annesini ve benim oğlanı bırakıp doğru ordaki bi avlağa. Sistem tek iğneli gezer kurşunlu dip takımı. Gene iki kamışla başlıyorum çalışmaya, Allah'tan burası haraketli. Anında vuruşlar geliyor. Geliyor gelmesine ama balık gelmiyor, yem gidiyor. Karidesleri yem ipiyle bağlıyorum. Balıklarda sanki yem ipi kesici var. Bağlamadığım yem 30 saniye, bağladığım 1 dakka zor dayanıyor. Ben ustalaşıyorum gitgide belki ama balıklar benden 3 sene öndeler gibi. Onlar ustalığı geçmiş yem çalma konusunda doktora yapıp dönmüşler gibi. Saat:21:30'da bu gereksiz çabamdan da vazgeçiyorum ve aileyi de şakranın içinden toplayıp, 22:30'da dönüşe geçiyoruz. Kahreden sorulara muhatap oluyorum gene - Hiç balık yok mu Volkan? - Gene tutamadın mı??? İşte son 2 haftam böyle geçti. İzine çıkmayacak olsam yazmayacaktım aslında. Salı günü bi aksilik olmazsa izine çıkacam, sizden ricam aklınıza estiğinde bi dua etmeniz. Ben çok dua ettim,balık tutmak konusunda pek kabul görmedi Not: Nuri abi, sen zorlama kendini, etmesende mühim değil. Sevgilerimle, herkese rastgelsin...
''Eve gelince eşim bugün bizi Dikili'ye gezmeye götür demez mi? Cevap: Dikili'de bişey yok ben sizi şakrana götüreyim. (Amaç balık denemesi)'' Volkan anlatım yine dört dörtlük Tebrikler.. Bu arada saat hususunda birşey dikkatimi çekti; sizin orayı sen daha iyi bilirsin tabii de bu yemli işini saat 22,00 23,00'den sonra niye denemiyorsun? Benim en sevdiğim zamanlar 01,00 - 01,30 civarıdır mesela.. ''Vermeyince mabud, neylesin mahmut'' demişler ama biz yine de dua edelim bakalım, hatta bizim Sabri'ye de söyleyelim, onun nefesi de kuvvetli İnşallah bu hafta hedeflediğin avı yaparsın..
evet yine bir Volkan klasigi... harika bir anlatim, baliklarin avcinin geldiginden bile haberi olmadigi bir gün ve basa kakilan baliksizlik durumu bu cumartesi günü bende kuzenimle uskumru avi için uzun yol yapacaktim. cuma öglen müsteriden atölyeye dönerken önümdeki kamyon ani frenle durdu. ben duramadim Allah ne verdi ise geçirdim. arkamdaki ford transit kamyonette bana geçirdi bir güzel. benim 6 yasindaki peugeot expert sandviç vaziyette pert oldu. Allahtan sag salim çiktim içinden. arka kapilar, yandaki sürgülü kapi ve sag kapi açilmiyodu ama söför kapisi saglam kalmis. zaten bi söför kapisi saglam kaldi kamyonette. moral bozuklugu sebebi, sol elimin direksyonu tutan bölümü ve emniyet kemerinin gögüs kafesime degdigi yerdeki agrilar sebebi ile avi iptal ettik gitmedik.
Teşekkürler Deniz. Sabri'de esirgemesin 1 duayı. Buralar çok kötü gerçekten. O saatleri denemez olur muyum. Saat yazmamışım amaşurada bahsettiğim av akşam saatlerinde başlayıp, saat 03:00'te bitti. "Serhat abi ve ben dikili'de 2 saat kadar tam akşam suyunda dikilmiş sonra filizlenip başka bir yere bademliye geçmiş oradan da umduğumuzu bulamamıştık." İzinde çok yerler deneyeceğim ama. Serhat abi sivrilerden korkusuna gelmez ama gerekirse tek gideceğim. Rastgelsin, eşkinaların devamını beklerim, sanırım eşkina son dakkalarını oynuyo, yakında av vermez olur. Öyle diyorlardı arkadaşlar.
Oooooovvvv Çok geçmiş olsun Roy. Allah'tan ciddi birşey yok ama gene de büyük moral bozukluğu. Allah kazalardan belalardan korusun. Üzüldüm valla. Tek teselli kimseye bişey olmaması.
Volkan; yine keyifli yazmissin, keyifli okutuyorsun. Ellerine saglik. Levrek de olur, cipura da olur, sen bu isin keyfine var yeter ki. Bu arada, konuyla alakasi yok ama mekan Ege olunca, Izmir olunca, soyleyeyim dedim. Su anda NTV'de Vedat Milor'un gurme programi var. Izmir yakinlarindaki Ozbek koyunde yoresel yemekleri tanitiyor. Sofrada basta pina olmak uzere kabuklu deniz urunleri var. Vatandasa pina'yi nasil cikarttiklarini, nasil temizleyip pisirdiklerini anlattiriyor. Pina (Pinna Nobilis) toplanmasi (avciligi) yasaklanmis, soyu tukenmekte olan bir tur. Her zaman keyifle izledigim bu programin bu bolumunde boyle bir skandala imza atan NTV'yi kiniyorum. Roy; buyuk gecmis olsun. Cok ciddi tehlike atlatmissin, neyse ki sana birsey olmamis. Cana gelecek mala gelsin deyip sukredelim dostum. Araba bugun olmazsa yarin hallolur. Sagliginin yerinde olduguna sevindim.
Sevgili Volkan; yine yüzümde uzun uzadı kalan bir tebessüm bıraktın. Allah iyiliğini versin Balığını da ( bak senin için dua da etmiş oldum) Neyse senden böyle bol trofeli, verimli av haberleri almak oldukça sevindirici. Nöbetin artık bıktırmaya başlayan şu saatlerinde keyfimi yerine getirdi. Şaka bir yana Bizim Oradan hala iyi haber gelmedi, mi? Ben burda geçen hafta 1 kiloluk bir levrek aldım. birkaç da ispendek. Ay büyüdükçe bu hafta verim nerdeyse sıfıra indi. Yeni izin haftanda bol trofeli avlar diliyorum. olumlu haberler duyarsan bana da ÖM. at lütfen. Bu ara bizimkiller ile bir dikili ziyareti yapabiliriz. Sana iyi şanslar; rastgelsin...
Teşekkürler İbrahim abi. Vedat Milor'un programını bende rastgeldikçe ilgiyle izlerim ama bilinçsizlik nedeniyle yanlış yapmış sanırım. Kanal'ın yayınlamadan önce araştırıp, gerekirse makaslaması lazımdı. ama nerdeeee
Teşekkürler Zeki. İzinde atçek denemesi mutlaka yapacağım. Şu an duyum yok ama. Ç.lıdaki seti kapatmışlar bi onu duydum. Levrek haberi duymadım. Ben yakalarsam veya görürsem sana özelden haber veririm. Hayırlı nöbetler, kolay gelsin...
Yine de peşin-peşin duamı yolladım. Allahım n’olur Allahım; sabah-akşam şu balık-balık diye meleyip gezen Volkan kuluna öyle bir balık ver ki, avcılık tarihinin en şerefli sayfasının başköşesinde dillere destan olsun. Bir tutsun pir tutsun ve de onu salsın. Ömrünün sonuna kadar hiçbir kulun da ona diyemesin “ne tuttun?”. Beddua sayarsan geri alayım, 24 saat vadelidir. Bi düşün istersen.
Aman kardeşim, gözünü seveyim. Olan olmuş, teselliye söz kifayet etmez lakin beterinden Rabbim esirgesin. Büyük geçmiş olsun Roy.
Büyük geçmiş olsun Roy kardeşim. Allahtan cana değilde mala gelmiş. 10 tane değil 100 tane araban pert olsa ne yazar. Yeter ki sizler sağ salim olun. İyi dileklerimle.
Tüm güzellikleri içinde barındıran, balık olmasada dolu dolu güzel bir gün. Balık bahane değil mi ? Güzel dualardan sonra istavriti bile rüyanda göremeyeceksin. Demedi deme. İyi dileklerimle.
volkan işyerine geldim sabah rutinlerinden sonra anasayfaya bir göz gezdirdim ve raporlar arasında senin adını görünce tamam dedim. işi unutturacak bir rapor diye geçirdim içimden. çok zevkli bir anlatım eline yüreğine sağlık. allah livarını balıksız bırakmasın. bu arada roy çok çok geçmiş olsun. allah beterinden esirgesin. derlerya cana geleceğine mala gelsin diye. aynen öyle kardeşim. verilmiş sadakan varmış
güzel anlatım için tebrikler Volkan çok güzel bir rapor olmuş her balıkçı çoğu zaman eli boş döner ben her boş döndüğümüz yazsaydım varya roman olurdu
Kendini zorlamışsın abi Dua için çok teşekkür ederim, koca yüreğinden ne de güzel dökülmüş. Ta ki "ve de onu salasın" a kadar. Her işte bir hayır vardır derler ya, bırakalım dua, yazanın gönlünden geçtiği şekliyle orjinalliğiyle kalsın. Kısmet işini bilemem ama beni ilgilendiren kısmı salma açısından, elimden geleni yapacağım. Söz vermiyorum 3 gün balığa gitmişimdir, doğru düzgün vuruş bile almamışımdır. Dördüncü gün sırf beni hindi gibi düşündürmek için olmadık bi balık gelir, onu salabilirmiyim bilmiyorum. Hoşgörün için teşekkür ederim abim. Rastgelsin, herşey gönlüne göre olsun.
Volkan özelden adresini gönder. Sana okunmuş, üflenmis, öz, hakiki el yapımı, 2 iğneli, boncuklu takımlarımdan göndereceğim 'Ya Allah' deyip postala suya Sabah sabah gülümsemeyle actım yüzümü Allah'ta seni güldürsün inşallah Roy, çok gecmis olsun. Sandviç olmanın nasıl birşey olduğunu iyi bilirim Allah korumuş.