önce kıyıdan avlanıyorsan o yerin yapısını bilmekte fayda var derim balığı çekerken kayalara taktırıp bu ne şanssızlık dememek için bana göre olay ustalık ve nasip işi bazen 4kamışla balığa gittiğimde aynı kamışla 5balık çekip döndüğümü bilirim o kamışın başka biri tarafından kullanıldığını düşünürsen avdan boş döndüğünü kabul edebilirsin ustalık ise zamanında tasmayı vurup o balıkla olan mücadelede başlar taktırmadan koparttırmadan kıyıya çekebilirsen bilki usta olmuşun
balıgı vuruş anından yakalayıp koparmadan taktırmadan kaçırmadan çıkarmak tabi ki ustalık işi aynen katılıyorum ama istedigin kadar usta ol balık vurmadı mı vurmuyo iki kişi aynı teknede aynı takımla aynı yemi kullanarak kateti yapıyo biri at çek yapıyo digerine ise balık nadiren vuruyo az öncede yazdıgım gibi sen madya sübye yengeç takıp çipuraya olta atıyosun digeri yandan oltanın ucuna domates takıp çipura yakalıyo ve bu şaka degil bizzat şahidim dostumm
Usta olsanızda olmasanızda bu iş kısmet işi herşeyden önce kısmet olacak şans olacak. Yoksa ustaların yanında olup Usta boş dururken acemi balık çekermiydi. Bütün balıkları ustalar toplardı. Ama bazı balıklar içinde şansın yanında ustalık istiyo buda gerçek.
Balık avcılığında şans illâ ki önemlidir. Ancak av sırasında ki şansınızı arttırmakta sizin elinizde. Örneğin avlamak istediğiniz balığa göre takım hazırlayıp, yem seçmeniz, avlak yeri ve zamanı iyi belirlemeniz gerekir. Ben olaya şu şekilde bakıyorum. Örneğin zaman geçirmek adına hazır olarak satılan kasnağa sarılmış 2-3 ytl ye olta takımı satın aldınız ve öylesine olta atıyorsunuz. Ne kullandığınız takımın, ne kullanılan yemin, ne de avlandığınız bölgenin önemi yok amaç sadece keyifli zaman geçirmek. Bu arada da oltanıza güzel bir çipura takılıyor. İşte bu tamamen şanstır. Ve benim gözümde şans harici hiç bir şekilde açıklaması yoktur. Ha derseniz ki benimle aynı yerde avlanan, iyi bir olta takımı, doğru yem ve yakalamak istediği balık yine çipura olmasına rağmen yakalayamayan bir avcı vardı ve gün sonuna kadar bir şey yakalayamadı. İşte o avcı belki o gün yakalayamayacak ancak ilerleyen günlerde amaçladığı balığı sepetine koyacaktır Yani kısaca amatör balık avcılığında şans ufak bir etken iken; bilinçli bir şekilde hangi balığı avlamak istediğinize karar verip, doğru olta takımı. doğru zaman ve doğru avlak yerini tercih ettiğinizde amacınıza daha kolay ulaşacaksınızdır
Balıkta şans mutlaka önemlidir..fakat aşağıdakiler bu şansa %90 etkendir.. *Hedef balığın mevsimi *Uygun yem *Uygun zaman *Uygun takım *Uygun hava koşulları ...ve.. *Sabır
Balıkta şansın etkisi Tavlada şansın etkisi kadardır. Çok usta olanlar ancak şansın ne kadar az etkili olduğunu bilir.
ben çeşmeliyim ve baba meslegide balıkçılık 7 -8 yaşından beridir avlanırım hatta ilk balıgımı topluigneyi kıvırıp igne yapıp öyle yakalamıştım.. elime geçen her fırsatta kendimi deniz kenarına atarım hoş zaten denizin içinde yaşıyoruz sayılır.. uzun lafın kısası şimdiye kadar o kadar çok şans eseri tutulan hemde hiç alakası olmayan yem ve takımla balık gördüm ki inanıyorum ki şimdi sizinle paylaşsam yuuuh der inanmaz ve de dalga geçtigimi düşünürsünüz dostlar.. akıllara zarar..
yaa işte bu bence tavlayı ne kadar iyi oynarsan oyna az bilen ama çook şanslı birini asla yenemezsin!!!!!
kimse hiç alakasız bi takımla hiç alakası olmayan bi balık yakalamadı mı hiç? ama konuşmaya deger bi balık?
mesela ben ekmekle su üstü kefal takımıyla yaklaşık 4m derinlikte 2,500gr çipura yakaladım.. bu balıgı kaçırmadan torbaya atamak bi ustalık işi ama o balıgın 4 m yükselerek ekmege vurması ise tamamıyla şan işi dimi sizcede??
geçen sene balığa gitmiştik yem aynı yem deniz aynı deniz arkadaşım balık tutarken ben hiç alamadım hatta bir ara oltamı öyle atıyordumki tam onun şamandrasının üstüne şamandralar kafa kafaya verip suyun üstünde gezerken o balık çekiyor ben seyrediyordum baktım olmuyor terkettim orayı İnsanın Kısmetinde olmadımı dayak bile yiyemiyor malesef