Balon Balığı İnsanada Saldırıyor

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında SelimKemal tarafından paylaşıldı.

1. SelimKemal

SelimKemal Selim Kemal

Balon Balığı İnsanada Saldırıyor

Canlı Kanıtı Benim....
    Bu sabah balığa gittim . Oltamı attım gelincik yakaladım güzel bir ye olur diye oltama taktım ve ileri attım . 20 - 25 dakika sonra şamandıra battı çekerken misinayı biraz bol bıraktığım için kayaların arasına girmiş biraz çektikten sonra şamandırada misinanın takıldığı yere gitti ve orada takılı kaldı son iki şamandıramdan biriydi kurtarmalıydım. balığı da alır gelirim diye gözlüğü takıp suya atladım yavaş yavaş yaklaştım misinanın ucuna ufak bir zargana vardı oltada. Sevindim yem olarak kullanabilirdim daldım şamandırayı kurtarıp balığa hayliyakın bir yerden misinayı tuttum ve yüzmeye başladım balık arkamdaydı misinanın ucunda . Birden gerildi misina kafamı daldırıp suya baktım büyük bi balık zarganayı tutmuş çekiştiriyordu bir parçasını kopardı çok sinirlendim . Zarganayı elimle tutmamla aynı anda 3-5 koca balık elime saldırıya geçti salladım elimi gitmediler ne bunlar derken anladım daha önce oltayla yakaladığım balonun ta kendisi idi . Elime saldırdılar derken gerçektende saldırdılar çarptılar ısırmaya çalıştılar. Suyun içinde bir kaç hamle yumruk vs salladım balıklara ama gittikçe çoğaldılar kabus gibiydi. Ve inanılmaz bir ikisi zarganayı miğdeye indirirken diğerleri benim üstüme hızla gelmeye başladılar arkadanda çok hızlı ve acı verircesine çarpınca bir tanesi ve bir tanesi ayak parmağımı ısırmaya çalışınca ve o acıyı hissedince son surat kıyıya yüzdüm . Çok erkendi ve hiç insan yoktu sinirden delirdim öyleki bulduğum kayaları denize attım ardı ardına ....
    Oltamı topladım ucunda iğne yoktu balıkla beraber gitmişti... Biraz su içip uzandım dizlerim titriyordu sinirden...
    Toparlanıp gelmem zaman aldı bunu yazsam mı yazmmasammı diye düşündüm uzun uzun kaçıncı kahvem bilmiyorum... Ve kaçıncı sigara...
    Aman ne olucak diyebilirsiniz ama bu gibi bir durum yüzyılda birde olsa sizde karşılaşabilirsiniz...
    Lütfen Dikkatli Olun....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Ocak 2020
  2. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    abi büyük geçmiş olsun
    ii yırtmışsın valla
    ya hemen çıkamasaydın resmen balık yemi olacaktın düşünsene
    ya bu balon musallatına bir çare bulmak gerekiyor.
    bak bugün sana yarın plajlardaki insanlara çocuklara herkeze
    tam bir tehlike yaw.acaba nasıl bir çözüm bulabiliriz onu düşünmemiz lazım
    neyse yinede geçmiş olsun
    arkadaş ormana gidelim diyoruz kene müptelası eee yarında denizlerimizde
    balon müptelası başımıza sıkıntı olacak
    bak ÇOK SİNİRLENDİM YAAAAAAAAAA:mad:

3. mert88

mert88

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5.5 kilo antenli mercan
    Kusura bakmayın ama okurken gülmekten alıkoyamadım kendimi :D Zıpkının ucundaki balığa saldıranı yaşadım, tekneye aldığım kofananın el ısırmasını yaşadım ama bunu ilk defa duyuyorum :D demekki oldukça acıkmış balıklar pirana sanmışlar kendilerini. Ancak yapmanız gereken geri yüzerken misinadan tutmak değil zarganayı elinizde tutmak olabilirdi. Hatta değişik bir yöntem geliştirmişsiniz: Yüzerken sırtı :D

4. SelimKemal

SelimKemal Selim Kemal

Tebrik ediyorum konuya yaklaşımınız için......
    Tebrikten başka bir kelimede çıkamıyor ağzımdan....

5. SelimKemal

SelimKemal Selim Kemal

Başka forumlarada üyeyim ve bu foruma ilkkez bir konu açtım önemli olduğunu düşündüğüm için.... Sizleri güldürmüşü ne mutlu bana.............................................................

6. xnode

xnode B.Cem HANER

Hoca bu ne ya. Korku filmi gibi heh heh. yumruk sallamalar su içinde çırpınmalar falan. :D
    Çok geçmiş olsun :D :D :D

7. halit_can

halit_can Halit Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Geçmiş olsun abicim...

Son düzenleme: 4 Temmuz 2008
  8. sedatk

sedatk Sedat

Sizler mi ? bence hitap ettiğin kişi tekil sen demen daha doğru olur.Bunda gülünecek bir olay da yok.Herneyse yaşadığın olay gerçekten çok üzücü ve sinir bozucu bir olay.Onca emek uğraş ,didin sana hak veriyorum.Geçmiş olsun fakat balon illeti,bugün akdenizde yarın ege'de,buna mutlak bir çözüm bulmalıyız bunu forumlarda dile getiriyoruz özellikle bunun için arzu_ipek arkadaşımız konunun önemini bizlere defalarca deklere etmiştir.Bunun için deniz bilimleri enst. yada buna benzer farfklı kurumlardan şiddetle önlem alınması için girişimler de bulunmaları şart...

9. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Orkinos 5 kg, kalamar 1100g
    Geçmiş olsun, durum ciddi aslında. Ben de balonlarda saldırgan davranışların arttığını gözlemliyorum son zamanlarda.

Bkz: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=496718#post496718

Sadece elinizde balık olduğunda değil; yemin, yakaladığınız balığın kokusu üzerinize sindiğinde de tehlikeli olabilirler.

Dalga geçen arkadaşlara gelince: "Bana henüz dokunmamış balon bin yaşasın" diye düşünüyorlar herhalde ama bence balonu hiç görmemişler, ne kadar korkusuz olduğunu da hayal edemiyorlar. Saldırgan balığı mürenden, mığrıdan ibaret sanıyorlar.

Tekrar geçmiş olsun.

10. PACO

PACO Umut DEMİR

Selim bey,öncelikle geçmiş olsun,
    Ben bu anlattığınız konunun çok ama çok önemli olduğunu düşünüyorum,uzun zamandır bu balıklar o ağız yapıları ile bir insana saldırabilirmi tartışması vardı,bu anlattıklarınız cevap niteliğindedir.Bence ''olay tuttuğunuz balığa saldırı olmuş''...bu kadar basit değil,anlatımınıza bakılırsa balığı bıraktığınız halde,gerek elinize gerek ayak parmağınıza hamleler sözkonusu,ben sizin yerinizde olsam bu konuyu duyurabileceğim kadar duyururdum gerek basın gerek başka methodlarla...Bu balığa belki sizin yaşadığınız olayla biraz daha ciddi bakılması sağlanabilir...

11. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    büyük geçmiş olsun.
    geçenlerde de sormuştum, insana saldırır mı diye...
    sanırım, korktuğumuz başımıza gelecek...
    hadi eline saldırdılar, balığın kokusu sindi diye....
    ayak parmaklarımı ısırdı demişsiniz, buraya da mı balık kokusu sindi...
    bunlar yem bulamayınca küçük çocuklara da saldırırlarsa ne olacak....

12. PACO

PACO Umut DEMİR

Bu balıkla ilgili bu güne kadar okuduklarımdan çıkan bir başka sonuçta bu balıkların ORGANİZE hareket etmeleri,bu çok ilginç...

13. ozan

ozan Ozan

geçmiş olsun. korkulan olacak herhalde sonunda bir çözüm bulunmazsa.

14. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Çok geçmiş olsun, yaralanma var mı ısırık sonucu?

15. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Geçmiş olsun. Karada kene, denizde de balon mu bundan sonra artık. Benim anlamadığım bir şey var. Bu kadar tatil yerleri var. Balon balığının turistlere saldırdığına dair hiç bir haber yok. Kafam karışık yani bu konuda.

16. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Geçmiş olsun.En iyisi tuttuğunuz her balonu kesip denize atın.Kendi başlarını yesinler.Sizde sinirinizi alırsınız.Etikmidir?

17. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    çok çok geçmş olsun bu balonlar fazla olmaya başladı önlemleri araştırmalı tekrardaan geçmiş olsun

18. Halilibrahim ERDEM

Halilibrahim ERDEM Halilibrahim ERDEM

Favori Kamış:
    D-A-M, SX2000
    En İyi Avı:
    Bir teneke dolusu izmarit
    Daha önceleride yazdığım gibi "Denize düşen yılana sarılırmış", balon yılan bırakmadı denizde,düşeni ben yiyeyim diye.
    Büyük geçmiş olsun.
    Nerede avlandığını bilmiyorum ama biz Akdeniz'de ne yapalım ?

19. Suatreis

Suatreis

Avınızı nerede, hangi bölgede ve hangi merada yaptınız...Tam olarak belirtirmisiniz.

Gerçi bir önceki mesajda arkadaşımız sormuş ama bu konuda bilgi sahibi olmak istediğim için irdeledim.

20. Suatreis

Suatreis

Namık Dostumuz ısırma konusunda haklı, eğer bir yara almadıysanız bu ısırık değil sadece bir yoklamadır da diyemem. Bildiğim balon balığı yoklamaz çünkü. Drekt ısırır ve yumuşak dokuya kesi bırakır ancak kemiği kırma ihtimali serçe parmakta dahi düşüktür. Hareket halinde olduğunuz için ve o anki panik içerisinde ısırık teşebbüsünü yanlızca dokunma, burun vurma şeklinde algılamış bunu ısırık olarak hissetmiş olabilirsiniz.

Mümkün olan ile mümkün olmayan arasındaki ince çizgide olduğunuz için size sorulan soruları net şekilde cevaplamanız daha güzel olacaktır. ;)