Balon Balığı İnsanada Saldırıyor Canlı Kanıtı Benim.... Bu sabah balığa gittim . Oltamı attım gelincik yakaladım güzel bir ye olur diye oltama taktım ve ileri attım . 20 - 25 dakika sonra şamandıra battı çekerken misinayı biraz bol bıraktığım için kayaların arasına girmiş biraz çektikten sonra şamandırada misinanın takıldığı yere gitti ve orada takılı kaldı son iki şamandıramdan biriydi kurtarmalıydım. balığı da alır gelirim diye gözlüğü takıp suya atladım yavaş yavaş yaklaştım misinanın ucuna ufak bir zargana vardı oltada. Sevindim yem olarak kullanabilirdim daldım şamandırayı kurtarıp balığa hayliyakın bir yerden misinayı tuttum ve yüzmeye başladım balık arkamdaydı misinanın ucunda . Birden gerildi misina kafamı daldırıp suya baktım büyük bi balık zarganayı tutmuş çekiştiriyordu bir parçasını kopardı çok sinirlendim . Zarganayı elimle tutmamla aynı anda 3-5 koca balık elime saldırıya geçti salladım elimi gitmediler ne bunlar derken anladım daha önce oltayla yakaladığım balonun ta kendisi idi . Elime saldırdılar derken gerçektende saldırdılar çarptılar ısırmaya çalıştılar. Suyun içinde bir kaç hamle yumruk vs salladım balıklara ama gittikçe çoğaldılar kabus gibiydi. Ve inanılmaz bir ikisi zarganayı miğdeye indirirken diğerleri benim üstüme hızla gelmeye başladılar arkadanda çok hızlı ve acı verircesine çarpınca bir tanesi ve bir tanesi ayak parmağımı ısırmaya çalışınca ve o acıyı hissedince son surat kıyıya yüzdüm . Çok erkendi ve hiç insan yoktu sinirden delirdim öyleki bulduğum kayaları denize attım ardı ardına .... Oltamı topladım ucunda iğne yoktu balıkla beraber gitmişti... Biraz su içip uzandım dizlerim titriyordu sinirden... Toparlanıp gelmem zaman aldı bunu yazsam mı yazmmasammı diye düşündüm uzun uzun kaçıncı kahvem bilmiyorum... Ve kaçıncı sigara... Aman ne olucak diyebilirsiniz ama bu gibi bir durum yüzyılda birde olsa sizde karşılaşabilirsiniz... Lütfen Dikkatli Olun....
abi büyük geçmiş olsun ii yırtmışsın valla ya hemen çıkamasaydın resmen balık yemi olacaktın düşünsene ya bu balon musallatına bir çare bulmak gerekiyor. bak bugün sana yarın plajlardaki insanlara çocuklara herkeze tam bir tehlike yaw.acaba nasıl bir çözüm bulabiliriz onu düşünmemiz lazım neyse yinede geçmiş olsun arkadaş ormana gidelim diyoruz kene müptelası eee yarında denizlerimizde balon müptelası başımıza sıkıntı olacak bak ÇOK SİNİRLENDİM YAAAAAAAAAA
Kusura bakmayın ama okurken gülmekten alıkoyamadım kendimi Zıpkının ucundaki balığa saldıranı yaşadım, tekneye aldığım kofananın el ısırmasını yaşadım ama bunu ilk defa duyuyorum demekki oldukça acıkmış balıklar pirana sanmışlar kendilerini. Ancak yapmanız gereken geri yüzerken misinadan tutmak değil zarganayı elinizde tutmak olabilirdi. Hatta değişik bir yöntem geliştirmişsiniz: Yüzerken sırtı
Başka forumlarada üyeyim ve bu foruma ilkkez bir konu açtım önemli olduğunu düşündüğüm için.... Sizleri güldürmüşü ne mutlu bana.............................................................
Hoca bu ne ya. Korku filmi gibi heh heh. yumruk sallamalar su içinde çırpınmalar falan. Çok geçmiş olsun
Sizler mi ? bence hitap ettiğin kişi tekil sen demen daha doğru olur.Bunda gülünecek bir olay da yok.Herneyse yaşadığın olay gerçekten çok üzücü ve sinir bozucu bir olay.Onca emek uğraş ,didin sana hak veriyorum.Geçmiş olsun fakat balon illeti,bugün akdenizde yarın ege'de,buna mutlak bir çözüm bulmalıyız bunu forumlarda dile getiriyoruz özellikle bunun için arzu_ipek arkadaşımız konunun önemini bizlere defalarca deklere etmiştir.Bunun için deniz bilimleri enst. yada buna benzer farfklı kurumlardan şiddetle önlem alınması için girişimler de bulunmaları şart...
Geçmiş olsun, durum ciddi aslında. Ben de balonlarda saldırgan davranışların arttığını gözlemliyorum son zamanlarda. Bkz: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=496718#post496718 Sadece elinizde balık olduğunda değil; yemin, yakaladığınız balığın kokusu üzerinize sindiğinde de tehlikeli olabilirler. Dalga geçen arkadaşlara gelince: "Bana henüz dokunmamış balon bin yaşasın" diye düşünüyorlar herhalde ama bence balonu hiç görmemişler, ne kadar korkusuz olduğunu da hayal edemiyorlar. Saldırgan balığı mürenden, mığrıdan ibaret sanıyorlar. Tekrar geçmiş olsun.
Selim bey,öncelikle geçmiş olsun, Ben bu anlattığınız konunun çok ama çok önemli olduğunu düşünüyorum,uzun zamandır bu balıklar o ağız yapıları ile bir insana saldırabilirmi tartışması vardı,bu anlattıklarınız cevap niteliğindedir.Bence ''olay tuttuğunuz balığa saldırı olmuş''...bu kadar basit değil,anlatımınıza bakılırsa balığı bıraktığınız halde,gerek elinize gerek ayak parmağınıza hamleler sözkonusu,ben sizin yerinizde olsam bu konuyu duyurabileceğim kadar duyururdum gerek basın gerek başka methodlarla...Bu balığa belki sizin yaşadığınız olayla biraz daha ciddi bakılması sağlanabilir...
büyük geçmiş olsun. geçenlerde de sormuştum, insana saldırır mı diye... sanırım, korktuğumuz başımıza gelecek... hadi eline saldırdılar, balığın kokusu sindi diye.... ayak parmaklarımı ısırdı demişsiniz, buraya da mı balık kokusu sindi... bunlar yem bulamayınca küçük çocuklara da saldırırlarsa ne olacak....
Bu balıkla ilgili bu güne kadar okuduklarımdan çıkan bir başka sonuçta bu balıkların ORGANİZE hareket etmeleri,bu çok ilginç...
Geçmiş olsun. Karada kene, denizde de balon mu bundan sonra artık. Benim anlamadığım bir şey var. Bu kadar tatil yerleri var. Balon balığının turistlere saldırdığına dair hiç bir haber yok. Kafam karışık yani bu konuda.
Geçmiş olsun.En iyisi tuttuğunuz her balonu kesip denize atın.Kendi başlarını yesinler.Sizde sinirinizi alırsınız.Etikmidir?
Daha önceleride yazdığım gibi "Denize düşen yılana sarılırmış", balon yılan bırakmadı denizde,düşeni ben yiyeyim diye. Büyük geçmiş olsun. Nerede avlandığını bilmiyorum ama biz Akdeniz'de ne yapalım ?
Avınızı nerede, hangi bölgede ve hangi merada yaptınız...Tam olarak belirtirmisiniz. Gerçi bir önceki mesajda arkadaşımız sormuş ama bu konuda bilgi sahibi olmak istediğim için irdeledim.
Namık Dostumuz ısırma konusunda haklı, eğer bir yara almadıysanız bu ısırık değil sadece bir yoklamadır da diyemem. Bildiğim balon balığı yoklamaz çünkü. Drekt ısırır ve yumuşak dokuya kesi bırakır ancak kemiği kırma ihtimali serçe parmakta dahi düşüktür. Hareket halinde olduğunuz için ve o anki panik içerisinde ısırık teşebbüsünü yanlızca dokunma, burun vurma şeklinde algılamış bunu ısırık olarak hissetmiş olabilirsiniz. Mümkün olan ile mümkün olmayan arasındaki ince çizgide olduğunuz için size sorulan soruları net şekilde cevaplamanız daha güzel olacaktır.