Balon balığı kampanyası

Konu, 'Genel Konular' kısmında 33orfoz tarafından paylaşıldı.

1. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Sevgili arkadaşlar ,
    İstilacı bir tür olan balon balığından nasıl kurtulabiliriz ???
    Bilindiği üzere bu balık kızıldenizden sularımıza gelen , neredeyse ulaşabildiği her deniz mahlukatıyla beslenen , sularımızda doğal bir düşmanı olmayıp eti zehirinden dolayı yenmeyen bir balıktır . Oltamızın ucundaki balığa bile saldıran , ağlara takılan balıkları yiyen tam bir istilacıdır . Son yıllarda inanılmaz derecede çoğaldılar ve büyüdüler . Bir çok yerde dip oltası yapamaz olduk . Gelin bu balıktan kurtulmak için bir çaba sarfedelim .
    Amerikanın birçok nehrinde buna benzer olaylar yaşanmış . Asya sazanı ve Yılanbaş balıklarının istilacı tür olup ekosisteme zarar verdiği tespit edilmiş , bu konuda halk bilgilendirilmiş ve kurtulma yoluna hep beraber gidilmiştir . %100 başarı olamamış tabi ama baya yol katedilmiş .
    Bizim de başımızda böyle bir dert var . Devlet bir kampanya ile öncü olabilir . (örn:yakalanan balığa 1 kg karşılığında 20 kuruş verebilir)

Benimkisi bir fikir . Eminim daha niceleri çıkacak belki devlet kurumları bundan haberdar olacak .

Bir fikir de siz üretin yada destek verin ...

Yoksa ortada düşünülecek bir deniz yaşamı kalmayabilir ...

2. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    kampanyamı? devletmi? ya kardeşim ne gerek var ben kendi yöntemimi sana söleyeyim,dinle,,mercana gidiyoz,arada 3-4 kiloluk balonlar geliyo çekebildiğimzi çekiyoz iğneden kurtarıyoz,karnına yukardan aşağı bi bıcak sallıyoz aynen suya iade ediyoz..diğer balonlar bayram ediyo bizde rahat rahat balık tutuyoz:)
    demek istediğim çıkan balonları öldürüp imha etmek en iyi kurtulma yöntemi..
    saygılar

3. hangisidogru

hangisidogru MUHARREM

En İyi Avı:
    kendim
    Ama bu arada diğer balonların çoğalması için imkan tanıyorsunuz sanırım;)

4. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Ynlış yatırlamıyorsam kıbrıs böyle bir uygulama yapıp japonya ya ihraçediyormuş. Gayet mantıklı yada her kıyısı olan akdeniz ve güney ege illerimizde fugu lokantası açalım :D

5. metinnitem1

metinnitem1

Aslında bazı dönemlerde yenilemiyor balon.Antalya'da tekne avında yakaladığımız iri balonların kafasının arkasından açıp tulum şeklinde derisi çıkarıldıktan sonra iç kısmını tahrip etmeden temizleyen 2 arkadaşım balığı yedikten sonra baloncu oldular. :D Fugunun nasıl temizleneceğine dair videolar internette mevcutmuş.Arkadaşımızın bir tanesi 20 kez izledikten sonra uyguladı.

6. murakour

murakour MURAT

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    eti gerçekten lezzetli aslında..ama illet bişey bu balon....kıbrıs ta böyle bir uygulama var ama orası kıbrıs bizim hükümet onuda günahtan sayarak korumaya falan alır mazallah.....aman diyim başbakanın kulağına gitmesin.....:)

7. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Japonya'da revac, bizde bela, karakitada ekmek parasi olan bu baliktan nasil kurtuluruz bilmiyorum ama cektigim bir fotografini siz dostlarla paylasmak istedim.

Uploaded with ImageShack.us

8. buck

buck ilyas

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin 2.40, Cormoran bullfighter 2.70, remixon sea lion 1.80 jigging
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000FD, Okuma trio40, Ryobi oasys 4000,Daiwa BG20
    En İyi Avı:
    işte orası henüz bir netlik kazanmadı
    valla Murat beyin(spinnci) taktiğini ben de uyguluyorum,biraz barbarca görünse de teknedeyken ya da sahilden oltaları denizle buluşturduğumuzda o balıkların bütün oltalarımı koparması sonucu eşimle yaklaşık 30 kilo tuttugumuz balonların karnını deşip ya sahile ya da teknedeyken suya iade ediyorduk.Bu arada onlar ufak balık bırakmayarak zaten üremelerine katkıda bulunuyorlar,varsın olsun kendi cinslerinin katkısıyla bu süreç devam etsin...

9. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Barbarsın vesselam :D:D

10. modena

modena

11. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Hitman 2 silent assain oynarken bu balıkla çok adam öldürmüştüm zehirleyipte :D:D:D

12. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    öle değil işte..cansız suya iade ettiğimiz balonlar diğer balonlara yem oluyoo..dolaisiyle biz kendi türmüzü bir neevi olsun balonların saldırısından kurtarmış oluyoz..;)

13. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    adam balıkmı temizliyo altınmı işliyo:) bu ne ya..iki parça et için onca işcilik..

14. marisman

marisman ahmet

BALON BALIGINDAN NASIL KURTULUNUR

ARKADASLAR UZUN BIR ARASTIRMADAN SONRA BU ISTILACI BALONLARDAN KURTULMANIN YOLU KENDI KENDILERINE YOK ETTIRTME YONTEMIDIR , TUTTUGUNUZ BALONU OLDURUP ATMAYIN KUYRUGUNU SON NOKTADAN KESIN VE TEKRAR SUYA ATIN YAM YAM VE ISTILACI BALONLAR YARALI BALONA SALDIRMIKTADIR KENDINI KORUMAK ISTIYEN YARALI BALON BAZI BALONLARIDA YARALMAKTADIR
    YARALANAN HER BALON DIGER BALONLARA YEM OLMAKTADIR , AYRICA BALIK ANINDA TUTUP YARALAYIP BIRAKTIIGINIZ BALON KACARKEN DIGER BALONLARI PESINDEN SURUKLEMEKTEDIR BU DA SIZE KISA BIR SURE IGNELER KOPMADAN AV IMKANI SAGLAR .. BUNLARI YIYEN ARKADASLAR DIKKAT ETSIN RUS RULETI GIBI BIRSEY HATTA DAHA TEHLIKELI JAPONYADA OZEL KURS GORMUS AHCILARIN PISIRDIGI FUGA DAN (BALON BALIGINDAN) 100 LERCE KISI OLMEKTE VE FELC OLMAKTADIR...