Geçen hafta Murat arkadaşımın Urla açıklarında yakalağıdı BALON Balığının resmi ektedir. eyvah ki ne eyvah
çok kötü bir haber arkadaşlar. takımlarda ince çelikleri kesiyo ben motorsiklet gaz teli kullanıyorum tavsiye ederim. artık takım yaparken keser çekiç çalışmak gerekecek
safra kesesi, karaciğeri, pankreası falan zehirlidir. öldürücü derecede toksiktir. balığı ayıklarken %99 bu keselerden zehir etine karışır, yemeyin sakın. japonya'da bu balığı ayıklamak için şef aşçılar epey uzun bir sertifikalı eğitimden geçer, özel teknikler ve bıçaklarla ayıklarlar ama ona rağmen ölen olur.
abiler sorması ayıp bu Geçen hafta Murat arkadaşımın Urla açıklarında yakalağıdı BALON Balığının resmi ektedir. eyvah ki ne eyvah ben eyvahki ne eyvah kısmına takıldım neden eyvah çok kötü bir balıkmı yoksa sadece yenemediği içinmi
takımları motorsiklet gaz telinden yapıyoz kesmesin diye. normal çelik teli kesiyo. dip avı bitti demek balon geldimi
siz böyle diyince biraz araştırdımda bu balık aynı zamanda yenilirse ciddi tehlike arz ediyormuş. neymiş demekki denizden baban çıksa yemiceksin bilinçli tüketici olup seçici olacaksın abiler anlamadığım bir nokta dişlerimi çok keskin bu balıgın ?
Vallahi onu bunu bilmem ama şu fotoğraftaki görüntüsü çok hoşuma gitti. Yakışıklı bir balık gibi görünüyor.
Bırak abi ya ne güzelliği lanet olsun Antalyalı balıkçılara sormak lazım baksana ozan abi bisiklet fren teli kullanıyomuş takımlarda , çelik teli bile kesiyomuş....
hakkatten dönmüş be abi ne işin var egede kooossskkoocaaa akdeniz varken darmı geldi o kadar yer İşin şakası akdeniz dip balığı bitti balık egeye girdi... Yakında marmaraya karadenize de girer bu musibet hayvan
90 lb diye satılan 0.50 mm civarı çelik teli pırasa doğrar gibi doğruyor. 2.0 mm misina yı tek vuruşla kesiyo. misinayla bağladığınız hiç bir takımda aşağıdan iğne gelmiyor. işin kötüsü dipte başka balık yeme yaklaşamıyo bile. akşama kadar takım bağla takım kestir uğraşıyosun. o bakımdan sırtıya döndük muhatap olmayalım diye ama kuzu sırtısı dibe yakın geçiyo onuda kesiyo. mecburen fren teli kullanıyorum. onu kesemiyo. benim kullanıpta balonun kemsemediği tek malzeme fren teli. ip misinaları da aparatif niyetine yedi bitirdi zaten