sokar avlamak için gittim. 2tane tuttuktan sonra birden balıklar dağılıverdiler. birde ne göreyim alttan 5,6 tane büyük balon balığı saldırısı.. hemen su yüzeyine küçük bi parça ekmek kabuğu attım. balonlar bu defa yukarı çıktılar. 60.lık misina, zargana topu, 60 cm'e kurşunsuz uzun sap atmalık iğnesi, iğneyi kapatacak şekilde ekmek içini yumuşakça tutturdum. 5,6 metre ileriye attım.zargana topu öyle bi fırladı ki. neyse lafı fazla uzatmadan; 35 dakika içinde tam 5 tane balon balığı ve her biri 3,4 kiloluk inanılmaz bi şey bu kadar kıyılamaları ve irilikleri
şevket bey tebrik ederim av keyif vermişe benziyor ancak : 2009 senesinde iki defa antalya adrasan'a gittim. belki akya (kuzubalığı) yakalarım diye günler öncesinden hazırlıklar yaptım ama nafile. sizinle aynı kaderi paylaştım balon balıkları öyle bir istila etmişki o bölgeyi allah ıslah etsin.birde çevredeki balık popülasyonuna çok zararları var. 2010 yılı nisan ayında bir kezdaha adrasan'a gitme fırsatım oldu sonuç yine aynı. yakalaması keyif veriyor ama makbul bir balık olmadığı için başka bir işe yaramıyor. japon aşçıları özel bir sertifika almadan bu balıkları pişirmiyorlar. Çünkü balığın metabolizmasında insanı ani ölüme götürebilecek zehir salgılıyor. yemediyseniz yemeden önce biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
Geçen sene de sitede baya konu olmuştu Balon balıkları.Korkunç sağlam ağız ve diş yapısı var.Bünyesindeki toksik maddeler nedeni ile zehirleyebiliyor.Discovery' de seyrettiğim belgeselde aynen Hasanın dediği gibi japon aşçılar özel belgelerle bu balığı yapıyorlar.Seyrettiğim kadarıyla da çiğ yiyorlar.
Hasan kardeş selim abi iyi çok sevdiğimiz bir abimiz İDİ. ALLAH KORUSUN SAKAA OYLE OKUNCA BIRAZ GULDUM KENDI KENDIME ''YEMEDİYSENİZ LAFINA'' HERKESE SELAM
bunlar sularımız için çok zararlı tür galiba...bu bölgede de geçimini balıkçılık ile sağlayan insanlara çok büyük mağduriyetler yaşatıyorlar...ellerinize sağlık...ama afiyet olmasın...zehirli çünkü...
arkadaşlar balon balığı hakkında çok detaylı bilgim var merak etmeyin. asla yemem. ama bunun sonu ne olacak belki ilgililerin dikkatini bu konuya çekebilirim diye yazıyorum.
geçen sene alanya avsallarda mercandan çok balon yakaladım. çok irileri vardı. hepsinin karnını yarıp suya attım. illet bi balık. meralarda mercan bırakmıyor. tek çözümün torik oldugunu duydum.torik bunun yavrularını yiyormuş.