Balon Balığıyla İlgili Önemli Bir Bilgi..!

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Bildiğiniz gibi balon balığı Akdeniz'den başlayarak neredeyse Karadeniz'e kadar ulaşmış zararlı bir tür. Amacım özelliklerini anlatmak değil ülkemizde yeni rastlanan bir denizanası türü ile ilgili gözüme takılan bir haberde bakın balon balığı ile ilgili ne buldum...

Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Tarkan, vatandaşları balon balığı tehlikesine karşı uyararak, "Balon balığı üreme zamanlarında tetrodoksin denilen bir zehir salgılıyor. Bu siyanürden 50 kat daha tehlikeli bir zehir" dedi.

http://www.haber365.com/Haber/Bu_Tur_Turkiyede_Ilk_Kez_Bulundu_Galeri/

Balon balığıyla ilgili yazılar konunun üst ve alt kısmındadır...

2. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    birşey merak ediyorum, yemediğimiz sürece herhangi bir şekilde zehirin bize bulaşma imkanı var mı?

3. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Hayır yok. Hatta temizlerken zehir kesesini patlatmadığınız takdirde yine tehlike yok. Yalnız temizlemesi çok özel bilgi ve ihtimam istiyor. Bu balığı en çok japonlar tüketiyor ve japonyada bu balığın temizlenmesi,pişirilmesi ile ilgili okullar var. Buna rağmen her yuıl yüzlerce japon balon balığı zehirlenmesinden ölüyor. Denemeyi,hatta hayvanlara yedirmeyi kesinlikle önermem...

4. greenfish

greenfish q

bıktım bu balıktan.Akdenizi tamamen kuşattı :( moral bozmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.Ama bu balıkların avcılığına merak salacağım günler yakındır.uzun palalı iğnelerle avlanabilir sanırım, diğer türlü misinayı kopartıyor.

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bunu yiyen balık yok mu arkadaş, mahvetti denizlerimizi?!

6. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Kendi sularında vardır muhakkak düşmanları, zira doğa kendini dengeler. Ama sanırım bu sularda yok.

7. 29519

29519

Yapacak bir şey yok. Doğa nın kendi kendine engel olmasını bekleyecez gerçi su sıcaklıkları düştüğü anda bu balıklarda kaybolacaktır. Lakin küresel ısınma.

8. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sadece zevk amaçlı tutabilirsiniz, kamış ile yakaladığınızda çok güzel aksiyon veriyor. Baya zevkli yakalama işlemi. Mersin'de sırf balon yakalamak için sabah ezanını beklediğim çok oldu:)

Riske etmeye gerek yok bence, çelikli misinanızı alın ucuna kancayı takın yemlik tavuğu da takın salın suya. Eğer kancayı yutarsa çelik bile birkaç balık tuttuktan sonra kullanılmaz hale geliyor:) Devamlı avlamayı düşünürseniz yakaladığınız balonun etini sote yapın takın kancaya kendi etlerini de tavuk eti yer gibi yiyorlar. Duyum değildir, hepsi tecrübedir... Saygılar...

9. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Ben de olduğunu sanmıyorum ama önemli olan suyun altı... Yedikleri yetmiyormuş gibi bir de o bıraktıkları zehir ile kimbilir kaç tane balık ölüyor:mad:

10. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Gerçekten çok bela bir balık bunada lambuka gibi yasak getirmesinler, allahtan bizim buralarda Kuzey Ege'de yok, inşallah gelmezler, her halde bizim buraların suyu biraz daha soğukça ondan olacak, hoşçakalın.:) :) :)

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yabancı sitelerde balon balıgının düşmanı olarak lizard fish ve tiger shark olarak geçiyor ama ne kadar dogru.. ?
    lizard , Bathysauridae ailesi ve digeride bildik kaplan köpek balıgı..

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Muvaffak bey, bahsettiğiniz köpekbalığının ismi nedir şu an çıkartamayacağım ama, Kızıldenizde yaşayan cins ise doğrudur. Balon balıklarıyla geçimini sağlayan köpekbalığı mevcuttur.

Sanırım Muğla üniversitesinde, geçtiğimiz yıllarda bu konu ile ilgili çalışmalar vardı.

Avlanması ise, şayet iğneyi derin yutmayıp, misinayı kesme şansı yoksa, çok güzel kafa atar. İnanın kıyıya çekene kadar en az 50 kez koç gibi kafa attığını, kamışınızda çok yakından hissedersiniz.:p :p

13. greenfish

greenfish q

kendi cinsinin etini yediğini bilmiyordum.peki başka balıklar etini yiyor mu? birde bu balık çok garip bi yapıya sahip. baya sağlam bi kıkırdağı var ki kesilmiyor ağız kısmı.ben bu balığın gelecek vaad eetiğine inanıyorum :D tekniğimi geliştiricem. kim bilir belki balon balığı porsiyonunu 40 £ ya satan bi işletme açarım bir gün :D

14. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İhmal ve tedbirsizlikten dolayı ölüme sebebiyet vermekten taşmektebe gitmek te var.:laughing:

15. greenfish

greenfish q

okuluna gidecez ya :D yada japonyadan özel aşçı getirtiriz asgari ücret + sigorta :D

16. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Aslında Balon Balığı'nın şu anda ufak da olsa ekonomik bir değeri var. Hediyelik eşya yapımında kullanılıyor.

Balığın içini boşaltıp, kurutup yeniden doldurup anahtarlık, biblo hatta lamba bile yapıp satıyorlar.

Yani demek istediğim, eli böyle işlere yatkın ve zamanı olan kişiler için bir fikir olabilir.

17. greenfish

greenfish q

kerem abi buradan kol büyüklüğünde balonlar çıkıyor,, ufak istersen kıyıda her daim var zaten.balon çekmekten kas yaptım. :D bu balıkları değerlendirebilirsek yerel ekonomimiz canlanır.birazda teşvikle belki ülke ekonomisine bile katkısı olur.Ben taşı sermayeye çevirmiş admım :D aklım böyle şeylere çalışıyor.kimse uğraşmaz komik gelebilir hepinize tabi.

18. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Anıl'cığım ne kadar güzel. Bak işte sana hem güzel vakit geçirebileceğin hem de belki bütçene katkı sağlayabileceğin bir uğraş.

Hem tutarsın hem de değerlendirirsin.

O balıkları nasıl kurutuyorlar, işlemleri nedir vs bir bilgim yok ama Bozcaada'da senin tabirinle kol kadar ballıktan lamba yapmışlar 80 TL' ye satıyorlardı.

Araştırmaya değer bence.

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Delikanlı bu :
    http://www.fishbase.org/summary/speciessummary.php?id=886 abisi balonların oldugu yerlerde yaşıyor.. muhtemeldir..

arabanın aynasınada assak olmazmı???idk

20. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    bootla açıldığımızda çekmiştim 1 tane 1 kilo kadar nefret ediyorum antalyada hele sahillerde açıkta tonla var gıcık ediyor adamı iğpne kurşun ne varsa kopariyor, hasta balık önce kurşunu hallediyor sonra yemleri bir bakmışşın dip takım bitmis